spaarkaarten
Bespaartips Shoppen

Waarom ik altijd alle spaarpunten aanneem

Mijn portemonnee zat ooit vol pasjes en stempelkaarten. Tegen elk bedrijf dat mij een (gratis) loyaliteitsprogramma aanbied zeg ik volmondig ‘ja’. In sommige gevallen ben ik zelfs bereid om daar voor te betalen, maar dan moeten er wel heel goede voorwaarden tegenover staan. Ik heb al die passen trouwens niet meer zomaar in mijn portemonnee zitten, de meeste staan op mijn telefoon met de app Stocard. Ik maak er echter nog steeds wel gebruik van en ik ga je vertellen waarom!

Betalen voor korting

Soms zul je een klein bedrag moeten betalen om een klantenkaart te ontvangen. Zo kocht mijn vriend vorig jaar voor een flink bedrag aan jeans bij een ‘centrum’ dat hier in gespecialiseerd is. Er gold een fikse korting voor mensen met een klantenpas, die voor een klein bedrag te koop was. Ook zouden er meteen punten gespaard worden waardoor er al vlug €5,- extra korting verkregen zou kunnen worden. In dit geval was het het dus helemaal waard. Natuurlijk word je in zo’n geval wel voor het blok gezet en zul je dus vlug moeten beslissen, voelt het niet goed en willen de verkoopmedewerkers je iets te graag overtuigen? Doe het dan vooral niet!

Gratis spaarsystemen

Ik vind klantenkaarten vaak erg handig. Zo heb je met de klantenkaart van Media Markt altijd je aankoopbonnen bewaard, krijg je met je bonuskaart van Albert Heijn direct korting en kun je bij Kruidvat sparen voor gratis producten. Maar het mooiste vind ik als je met klantenkaarten kunt sparen voor kortingsbonnen. Zo heb ik bij Hunkemöller al meerdere keren 5 euro korting verdient, terwijl ik daar alleen in de sale koop. Toen ik een functie kreeg waarvoor ik elke dag naar Utrecht moest zorgde ik dat ik altijd bij hetzelfde tankstation tankte. Zo spaarde ik in korte tijd voor een Hema cadeaubon van 20 euro. Het is geld dat je toch uit gaat of zelfs uit moet geven. Waarom profiteer je dan niet van een extraatje, hoe klein ook?

Stempelkaarten

Ik vind nog steeds dat een stempelkaart echt enorm charmant is, het zijn vaak kleinere winkeltjes die nog met dit soort loyaliteiten werkt. En de bedrijfskantine van een oude baan, waar je bij elke kop koffie of thee een stempel kreeg. Kaart vol? Dan mocht je een gratis drankje uitkiezen. Ik heb er te kort gewerkt om de kaart vol te krijgen uiteindelijk en had hem eigenlijk aan een collega moeten geven die hem nog vol had kunnen maken. Want dat is de charme van een stempelkaart, in tegenstelling tot een pas op naam is deze makkelijk overdraagbaar. Het is ook wel een euforisch gevoel hoor, zo’n laatste stempel krijgen. Je hebt het toch maar voor elkaar gekregen! Dat gevoel is bij een stuk plastic toch wel wat minder.

Spaaracties in de supermarkt

Net als de stempelkaarten zijn de stickers/ zegels die je vaak bij de supermarkten krijgt bij spaaracties ook makkelijk overdraagbaar. Voor deze acties moet je vaak wel nog veel te veel bijbetalen dus deze zijn een stuk minder aantrekkelijk. Tenminste, je zult per actie moeten beslissen of het voor jou aantrekkelijk is. Ik was wel heel erg blij toen ik laatst bij Albert Heijn een tapasplank kon kopen. Maar aan de glazenactie van Jumbo heb ik dan weer niets. Daarom spaar ik deze zegels op en kijk ik of ik ze kan ruilen tegen zegels die ik wel kan gebruiken. Dat is dan weer het voordeel.

Waar spaar jij het liefste voor met punten?

3 reacties op “Waarom ik altijd alle spaarpunten aanneem”

  1. Starbucks. Na 10 keer 1 gratis en gezellige tent en bediening. Helaas te vaak iets lekker er bij en dat is niet goed om af te vallen.

  2. Ik spaar ook ongeveer alles 🙂
    Ik reis nog al eens met de trein en koop dan vaak van te voren een kop koffie. Zowel de kiosk als appie hebben koffie kaarten (net als star bucks). Altijd lekker verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *