bobotie
Recept tot €2

Recept: Bobotie

De volgende stop op onze wereldreis met recepten is Zuid-Afrika. Zowel op mijn blog als op mijn social media laat ik vaak blijken dat ik totaal geen problemen heb met het gebruik van pakjes en zakjes. Een favoriet in dit huishouden is Knorr wereldgerechten Zuid- Afrikaanse Bobotie. Toch is dit een vrij kostbaar product, want zowel mijn vriend als ik eten geen rozijnen. En bij deze verpakking zitten de rozijnen al in het zakje rijst, dus ja dat wordt al meteen niet opgegeten door ons. Het werd dus eens tijd om te kijken of ik de smaak van dit gerecht kon evenaren met de kruiden uit mijn keukenkast.

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 2 PERSONEN

Ingrediënten:

  • 350 gram diepvries sperziebonen €0,53
  • 200 gram gehakt €0,92
  • 1 appel €0,48
  • 150 gram rijst €0,13
  • 100 gram crème fraîche €0,35
  • 1tl knoflook €0,03
  • 2tl kerriepoeder €0,04
  • 1tl kurkuma €0,02
  • ½tl gemberpoeder €0,01
  • ½tl gemalen koriander €0,02

Kosten van dit recept per persoon: €1,27

Stap 1– Schil de appel en snijdt deze in blokjes.

Stap 2- Verwarm een beetje olie of boter in een wok en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens alle specerijen en zout naar smaak toe aan het gehakt en laat het geheel even aanbakken.

Stap 3- Voeg vervolgens de sperziebonen eraan toe. En natuurlijk ook de crème fraîche, laat dit even door koken. Voeg de appeltjes toe vlak voor je het mengsel in een ingevette ovenschaal giet.

Stap 4- Als de Bobotie in de op 200 graden voorverwarmde oven gaat zet je de 150 gram rijst in een pan met 150 ml water op een middelhoog vuur en dan zal het als het goed is beide gelijk klaar zijn.

Hou jij wel van rozijnen? Dan kun je deze natuurlijk altijd nog aan het gerecht toevoegen, doe dit dan door ze mee te koken met de rijst. Wil je liever een vegetarische versie van dit recept? Vervang het gehakt dan door 200 gram linzen uit blik!
Bobotie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *