uitzet
Bespaartips Persoonlijk

Sparen voor je uitzet, zo houd je het budgetproof

Als tiener alvast spullen verzamelen voor als je op jezelf gaat wonen, volgens mij doet iedereen dat wel in meer of mindere mate. Ik had zelf ook een aantal dozen met spullen die meegingen vanuit mijn ouderlijk huis en heel eerlijk; ik was daar best wel blij mee. Ik kende in die tijd ook meiden die heel specifieke spullen spaarden; hele Blond serviezen bijvoorbeeld. Toch zou ik het bij elkaar sparen van een servies niet adviseren. Ga liever voor spullen die noodzakelijk maar niet gevoelig voor veranderende smaak of mode. Je zal maar honderden euro’s hebben uitgegeven aan een compleet servies en het niet meer mooi vinden als puntje bij paaltje komt. Ik ben er trouwens sowieso niet voor om maar gewoon spullen te kopen, zorg liever dat je je uitzet voor een leuk bedrag bij elkaar verzameld. En dit is hoe ik dat heb gedaan.

Verzamelen

Toen ik de dozen met spullen van mijn uitzet begon uit te pakken kwam er al vlug het ene na het andere kaasplankje te voorschijn. Allemaal kwamen ze uit kerstpakketten. Maar ik had ook huishoudelijke spulletjes bespaard ik op andere manieren ‘gratis’ had gekregen. Prijzen bij kienavonden bijvoorbeeld. En toen ik alleen kwam te staan na mijn relatiebreuk had ik gelukkig nog een pannenset bewaard dat ik gratis had gekregen bij mijn fornuis.

Spaaracties

Of het nu gaat over spaaracties van de supermarkt of van het tankstation; op deze manier heb ik ook veel geld bespaard. Een prachtig bestek heb ik bij C1000 bijeen gespaard. Handdoeken waren bijeen gespaard bij het tanken. Het nadeel van dit soort spaaracties is wel dat er eigenlijk altijd bijbetaald moet worden. Het is dan ook slim om goed te bedenken of de artikelen waarvoor je kan sparen wel echt nodig zijn en of de prijs die je moet bijbetalen wel redelijk is.

Aanbiedingen

Het is ook een goed idee om extreem goede aanbiedingen in de gaten te houden. Zeker als een bedrijf gaat stoppen of verhuizen kunnen de kortingen leuk oplopen. Hierdoor kun jij voor zeer gunstige prijzen aan je huisraad komen. Iets wat ik echt aan kan raden is te investeren in een goede koekenpan en wok. Het is leuk dat deze voor een appel en een ei te koop zijn bij Action maar je bespaard een hoop gevloek met pannen van goede kwaliteit. Dit soort items zijn prima te koop met aanbiedingen.

Heb/ had jij gespaard voor je uitzet?
Photo by Annie Spratt on Unsplash

 

5 reacties op “Sparen voor je uitzet, zo houd je het budgetproof”

  1. Ja! Ik ben zo’n meisje met een 12 delig blond servies. Maar nog áltijd blij mee, gebruik het dagelijks met liefde.

  2. Nou, gelukkig maar! Het gaat natuurlijk ook niet (alleen) over het printje. Het gaat er ook om dat in veel van die ‘spaar serviezen’ heel wat hele kostbare, maar onnodige items zitten. En alles wat in een kast komt te staan om te verstoffen is weggegooid geld, in mijn ogen.

  3. Ik had zeker gespaard voor mijn uitzet veel cadeau gevraagd met mijn verjaardag , Sinterklaas , kerst enz ook veel gekocht in de aanbieding of voor gespaard in de supermarkt dus al met al een zeer voordelige uitzet 😉

  4. Ik word altijd erg blij van de kringloop! Oke, je kunt er niet vaak een hele servies set vinden, maar ik vind wat verschillende kopjes e.d. juist erg gezellig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *