Lidl
Bespaartips

Waarom Lidl je meer kost dan je lief is

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over Action en waarom deze winkel je meer geld kost dan je lief is, maar Action is niet de enige winkel waar je goed moet opletten wat je koopt, ook budgetsupermarkt Lidl is verraderlijk voor je portemonnee als je niet oplet.

Net als Action heeft Lidl de naam goedkoop te zijn, dus is het nogal makkelijk om daar maar gewoon je mandje vol te gooien met alles wat je lekker vind of nodig hebt. Waarom zou je naar de prijzen kijken als je in een budgetsupermarkt bent? Nou omdat die prijzen soms dus een stukje of zelfs een heel stuk hoger liggen dan de prijzen in de andere supermarkten.

Inhoudsmaat

Iets wat mij op begon te vallen toen ik prijzen ging vergelijken is de verpakkingen van producten bij Lidl. Zo is de verpakking zelfrijzend bakmeel maar 500 gram, terwijl de goedkoopste variant bij andere supermarkten 1 kilo is. Nou zou dat geen probleem zijn als de prijs ook de helft zou zijn, maar dat is dan weer niet het geval. Bij de tomatenpuree wisten ze het nog mooier te brengen, door het formaat van de verpakking zo te maken dat hij groter lijkt dan de verpakking van bijvoorbeeld AH Basic. Pas toen ik eens een maat af moest meten kwam ik erachter dat er helemaal niet meer in zat. Nu gaat het natuurlijk om centen in beide gevallen, maar ik ken weinig mensen die echt enkel naar de Lidl gaan. Dus verstandig kopen kan dan op de lange duur je wel meer opleveren.

Luxe producten

Iets waar Lidl bekend om staat is natuurlijk hun wisselende assortiment. Of het nu gaat om de luxe Delicieux of de producten uit de wereldkeuken; ze zijn erg verleidelijk om in je mandje te laden. En in alle eerlijkheid; veel van de wereldkeuken producten zijn echt een goede deal, vooral als je geen super goedkope toko’s in de buurt hebt! Maar tussen die superdeals moet je ook weer opletten, want ik zag laatst ook een vrij basic product wat wel 50 cent duurder was dan bij de gewone supermarkt. Ik schrok daar eigenlijk wel een beetje van! De Delicieux producten zijn weer een ander verhaal; dat zijn vooral luxe producten en of je deze koopt zou een heel bewuste keuze moeten zijn.

Vlees

Nog iets wat mij enorm is opgevallen bij Lidl is het vlees, vooral producten die in meer dan 2 filets of lapjes of iets dergelijks verpakt zitten. JA, het vlees bij de Lidl is per 100 gram (vaak) goedkoper dan bij andere supermarkten, zelfs als er aanbiedingen zijn. Maar let wel goed op, want de lapjes of filets zijn er ook vrij groot en daardoor zou je (als je niet op let) in een portie meer kunnen eten en alsnog per maaltijd evenveel of meer kwijt zijn dan bij een andere supermarkt. Tsja, ik weet dat ik vaak zeg dat besparen makkelijk is en dat is het over het algemeen ook, maar soms vind ik ook dat ze het wel iets makkelijk zouden mogen maken!

Positieve eindnoot

Nu is dit tot nu toe een vrij negatief artikel en daar houdt ik niet van. Zeker niet omdat Lidl op zich een prima winkel is. Ik ben fan van hun groenten en fruit aanbiedingen, hier zijn deze vaak ook aangepast aan de aanbiedingen van de Albert Heijn aan de overkant of hebben we ineens in het weekend als verrassing ‘50% korting’ naast een aantal groenten hangen. Ook hebben ze rond 4/5 uur vaak oranje stickers met 30% korting, voor producten die in 1 of 2 dagen over de datum gaan. Wederom wel alleen kopen als je het dus direct gaat gebruiken (of in kan vriezen), natuurlijk!

Het marketing team bij Lidl is niet gek, ze weten echt wel dat mensen anders shoppen als ze in een winkel zoals Lidl zijn dan bij Albert Heijn of Jumbo en daar maken ze gebruik van. Zorg dus dat jij dat marketing team wel slimmer af bent en kies voor je eigen portemonnee!

 

6 reacties op “Waarom Lidl je meer kost dan je lief is”

  1. Ik kan hier helemaal in mee gaan. Lidl is mijn favoriete winkel, maar niet alles is goedkoper dan andere winkels. Albert Heijn is de winkel waar ik alles haal wat de Lidl niet heeft of voor de 1+1 gratis aanbiedingen.

  2. Ik moet mijzelf altijd inhouden er iets van te zeggen als mensen bij Lidl ‘dure’ producten in hun mandje hebben liggen. Maar ik moet Gierige Gerda blijven en geen Bemoeizuchtige Bertha worden… 🤣🤐

  3. Ik winkel om nog een reden bij Lidl. Het was de eerste winkel die landelijk bio-producten verkocht, veel bio-groenten ook. Nu vinden we dat normaal, maar voorheen moest je naar de markt of dure shops voor bio-groenten. Het is nu de eerste winkel die helemaal gasvrij is, duurzaamheid staat hoog op de agenda, niet alleen in de winkels maar ook de distributiecentra.

  4. Dat wist ik niet, weer wat geleerd. Al moet ik zeggen dat ik het dan extra scheef vind dat het vlees bijvoorbeeld zo onvoordelig wordt verpakt, zoals ik aangeef in mijn artikel. Juist daar is heel veel te winnen.

  5. Ik vind het in deze tijd van obesitas heel verkeerd dat er in veel winkels 1 + 1 gratis of 3 halen 2 betalen bestaat. Hoe minder voorraad hoe minder verleiding in huis. Eigenlijk zou deze manier van aanbieden verboden moeten worden voor voedingsmiddelen, voor waspoeder e.d. kan het wel, natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *