studenten krap bij kas
Besparen Boodschappen Studenten

5 tips als je (als student) écht platzak bent

Je kunt zeggen; het is toch pas net het begin van de maand? Maar als student betekent dit dat je stufi alweer bijna 2 weken geleden gestort is en het begin van het schooljaar is natuurlijk extra duur. Dus zit je een beetje krap bij kas? Misschien heb je iets aan de volgende tips!

1. Duik in je kasten voor je avondeten in plaats van naar de supermarkt te gaan.

Er ligt vaak nog wel ergens iets wat te eten is, schraap de schimmel van dat blok kaas af. Snijdt de rotte plekken uit de groenten. Misschien heb je nog ergens wat rijst of een pakje instant noodles liggen, dan heb je zo een koningsmaal bij elkaar.

2. Zoek in je zakken, onder de kussens van de bank en in de rommella naar muntgeld en wie weet een verdwaald briefje!

Ik verbaas mij er altijd over hoeveel muntgeld ik nog bij elkaar kan sprokkelen als ik het overal vandaan tover. En met die paar centen kun je heel creatief boodschappen doen.

3. Verzamel al je statiegeld flessen.

Net als muntgeld heb ik best wel vaak verdwaalde statiegeldflessen liggen. En soms vind je bij het inleverpunt ook nog wel flessen die eigenlijk bij ‘de andere supermarkt’ horen. Ik weet niet of het (officieel) mag, maar dat zou je natuurlijk wel wat extra’s opleveren als jij ze even van de Lidl naar de AH of andersom brengt.

4. Struin de parkeerplaats bij de supermarkt af naar verlaten winkelwagentjes en breng ze terug.

Als je dan toch bij de supermarkt bent, kijk dan ook even rond of je nog verdwaalde karretjes ziet staan. Als er muntgeld in zit heb je zo weer 50 cent verdient. Vergeet binnen bij de supermarkt ook niet 10 keer langs de verschillende proefbakjes te lopen en een gratis kop koffie mee te nemen!

5. Ga bij je ouders op bezoek.

Ga bij je ouders (of misschien zelfs wel opa en oma) op bezoek. Grote kans dat je dan uitgenodigd wordt om te blijven eten. En met een beetje geluk krijg je zelfs nog wat kliekjes of andere boodschappen mee. Score!

Hoe kom/kwam jij je financieel krappe dagen (als student) door?
Ow en als je er nog een potje van hebt staan, vergeet dan niet een korreltje zout te nemen bij het lezen van dit artikel.

2 reacties op “5 tips als je (als student) écht platzak bent”

  1. Ter info:
    Studiefinanciering bestaat sinds 1 september 2015 niet meer in de oude vorm … d.w.z. dat de basisbeurs is komen te vervallen (m.u.v. voor MBO).
    Wel kan je nog lenen om je studie te bekostigen wanneer je zelf / of je ouders niet over voldoende middelen beschikken.

  2. Ik weet dat dat tegenwoordig een lening is maar is de naam dan ook veranderd? Ik heb daar namelijk een beetje naar gekeken, maar kreeg het idee dat het nog steeds als ‘stufi’ werd aangeduid onder de studenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *