Dingen die mensen doen voor (extra) korting
Besparen Persoonlijk

Dingen die mensen doen voor korting (die eigenlijk niet de bedoeling zijn)

We doen allemaal wel eens dingen die stiekem eigenlijk niet de bedoeling zijn. Ook als het gaat om gratis spullen of extra korting. Ik vroeg op Instagram daarom wat de dingen zijn die mijn volgers doen om extra korting/ gratis producten te krijgen. De dingen die eigenlijk niet helemaal de bedoeling zijn, maar die ook niet echt verboden zijn.

Een extra product met lange levertijd aan je bol.com bestelling toevoegen.

Zodat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Maar dan natuurlijk wel de rest van de bestelling annuleren nadat je in huis hebt wat je wél echt wilde hebben. Er zijn natuurlijk ook andere manieren om verzendkosten te voorkomen, bijvoorbeeld een goedkoop ebook toevoegen aan je bestelling. En als het nog een substantieel bedrag is wat je op moet vullen; een cadeaubon er bij kopen. Dat kan al vanaf 5 euro.

Met 5 klasgenoten naar de AH gaan om 1 croissantje te kopen.

Zodat je met 5 man gratis koffie kan drinken in plaats van er ieder 50 cent voor te betalen in de schoolkantine. Ik las zelfs dat er mensen waren die helemaal niks kochten en alleen koffie dronken. Sowieso is het slimmer om naar de supermarkt te gaan dan om je lunch bij de schoolkantine te kopen. Tenzij je naar een AH to go gaat, want die prijzen zijn ook flink hoger dan bij de supermarkt om te hoek.

Cashbacks halen voor 3 verschillende emailadressen.

En op het adres van jezelf, van je ouders en van je oma. Die doen toch niet mee met dit soort ‘onzin’. Maar soms geef je zo’n cashback ook wel echt aan hen. Vooral als het niet te nassen is. Nu is het niet persé tegen de regels van Scoupy om het zo te doen, je mag per persoon (en per rekening) een account hebben. Er wordt niet gezegd dat je niet voor een ander mag kopen/ indienen en er wordt helemaal niet gezegd dat alleen de eigenaar van het Scoupy-account de producten mag gebruiken. Het is alleen wel handig om toestemming te hebben van de persoon wiens naam en adres je gebruikt.

Extra theezakjes, suikerzakjes, melk cupjes etc. die je bij restaurants krijgt mee naar huis nemen.

Het is natuurlijk zonde als het wordt weggegooid, dus bij een kop koffie of thee de suikerzakjes en melk cupjes meenemen die je niet gebruikt vind ik sowieso niet gek. Maar om jezelf bij de zelfbediening te trakteren op extra theezakjes, suikerzakjes, melk cupjes, etc is eigenlijk niet de bedoeling, maar ja. Ik vind vooral suikerzakjes en bijvoorbeeld ‘gewone’ thee ook wel heel handig om in huis te hebben als ik eens bezoek krijg.

Een extra rondje doen als je ziet dat de vakkenvullers kortingsstickers plakken

Nou ja, eigenlijk doe je dan geen extra rondje maar blijf je een beetje achter de vakkenvuller dralen tot hij klaar is. Nog voor hij goed en wel zijn karretje met stickers weg heeft geduwd zit jij al in het vak waar hij zonet bezig was. Nu is ook dit niet persé ‘niet de bedoeling’, maar vast wel enorm irritant voor de vakkenvuller. (Sorry daarvoor, vakkenvullers.) Maar je wil toch niet je extra korting mislopen?

Ik heb bij het plaatsen van de Instagram story belooft dat ik ook met de billen bloot zou gaan en iets zou noemen. En om eerlijk te zijn? Ik ben zelf ook schuldig aan 4 van deze 5 lichte vergrijpen. Oeps. Maar dat blijft toch wel tussen ons?

Wat doe jij voor extra korting terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling is?

 

 

 

 

4 reacties op “Dingen die mensen doen voor korting (die eigenlijk niet de bedoeling zijn)”

 1. Puntje laatst: Ik deed laatst boodschappen bij AH, pakte twee frikandelbroodjes en de dame van het brood liep achter mij aan en plakte er een sticker op. ‘Was je 5 minuten later gekomen, had die sticker er ook op gezetten dus dit is wel zo eerlijk.’

  De suikerzakjes en verzendkosten vind ik persoonlijk te ver gaan. Maar goed, ik zie ook wel eens mensen met een eigen beker bij IKEA in het restaurant. Het is maar net waar een mens zich prettig bij voelt.

 2. Ik moest hier behoorlijk om lachen. Want ja de thee zakjes, dat heb ik bij een vriendin voor het eerst gezien, en aangezien ik elk dubbelltje wel 50x moest omdraaien en zij ook vond ik dat niet eens gek om 2 zakjes te nemen ipv 1.. Toen herinnerde ik me een van mijn tantes, die had inderdaad op tafel een pot staan met koekjes, suiker en melkcupjes die ze in restaurants had mee genomen. Nooit bij stilgestaan hoe en wat.
  Een groot deel van mijn tantes is opgegroeid in de oorlog en van die generatie ken ik nog wel meer handigheidjes die mensen waren door het leven met gebrek hun hele verdere leven extra zuinig. 1 bekende van mij was zelfs zo erg dat ze stapels papieren handdoekjes hamsterde, elke keer dat ze naar de kerk ging werd er op de toiletten een stapel van die handdoekjes in haar extra grote handtas gemoffeld. Als ze de kans kreeg dan werd er ook een rol toiletpapier of zeepjes mee gesleept.
  Mijn oma had op het toilet een mandje. Daarin lagen stapeltjes toilet papier, 2 velletjes dubbel gevouwen en dan bewaard in dat mandje. Als ukkie kreeg ik dan instructies over hoe veel velletjes papier je mocht gebruiken per boodschap.
  Ook op mijn werk kwamen er mensen op de bakkerij vragen om korstjes en broodkruimels, want dat gebruikten ze dan als paneermeel.
  Niks mis met willen besparen, wat dat betreft kunnen we nog wel wat opsteken van die oude oorlogsgeneratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *