geen cadeautjes
Persoonlijk samenwonen

Waarom wij dit jaar niet aan december cadeautjes doen

Morgen is het zo ver, vanaf dan woont mijn vriend officieel bij mij. De afgelopen weken zijn we flink bezig geweest om zijn spullen te verhuizen, ruimte te maken in mijn appartement en alles te regelen. Hoewel we allebei al jaren niet meer bij onze ouders woonden en al een hele huisraad hebben verzameld moet er toch het een en ander gekocht worden aan meubels en aankleding. Daarom hebben we besloten om géén cadeautjes voor elkaar te kopen met de feestdagen, maar dat geld in deze dingen te steken.

Voorgaande jaren

Soms is het best wel eens leuk om een cadeautje te krijgen wat je gewoon ‘verwend’. Een lekker geurtje of een mooi sierraad. Maar over het algemeen ben ik er sowieso niet zo’n fan van om cadeautjes te geven, gewoon om het geven van een cadeautje. Dus pas als ik dat geurtje al langer graag wilde of een sierraad heb gezien waar ik verliefd op ben, dan vind ik het leuk om te krijgen. Voor kerst kreeg ik vorig jaar een robotstofzuiger en met mijn verjaardag een goede wok en koekenpan. Niet heel romantisch, maar wel super praktisch want ik had deze wel echt heel hard nodig. Ik ben er mijn vriend ook nog elke dag dankbaar voor, zeker als ik de pannen afwas want dat is zoó heerlijk! Het is dus niet zo dat we ineens heel praktisch doen terwijl we andere jaren super romantische cadeaus gaven aan elkaar.

Wat hebben we nog nodig?

Er zijn een aantal dingen die we zeker nog willen gaan veranderen, met een tweede persoon in dit huis zijn ook spullen van een tweede persoon binnen gekomen. Dit vraagt gewoon om net wat meer/ andere opbergmogelijkheden. Zo heeft mijn vriend bijvoorbeeld een goed gevulde garderobe, we hebben al heel wat weggegooid maar het is nog steeds even puzzelen. Op de (prachtige) rieten bank die mee is gekomen moeten wél nieuw beklede kussens komen, want deze bank is al heel wat jaartjes oud en de kussens niet meer zo mooi. En ‘mijn’ werkplek in de woonkamer moet ‘onze’ werkplek worden. Er zal dus een flink bureau moeten komen willen we daar beide lekker aan kunnen werken. We hebben met deze dingen geen haast, maar het zijn wel de dingen die nodig zijn om dit huis ons beider thuis te maken. Iets waar ik heel erg veel zin in heb!

Wisselen jij en je partner cadeautjes met elkaar uit met Sinterklaas en/of kerst?

Photo by Kira auf der Heide on Unsplash

2 reacties op “Waarom wij dit jaar niet aan december cadeautjes doen”

  1. Bij Ikea hebben ze eetkamertafels met een bak in t midden waar de oplader + snoeren van de laptop in kan.
    Wij gaan ook zon tafel kopen uiteindelijk zodat we beneden kunnen werken ipv ieder in n eigen kantoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *