verleidingen
Blogmas 2018

Hoe ik de kerstverleidingen in de supermarkt weersta

In mijn eerdere artikelen schreef ik heel stoer hoe je moet besparen op de kerstdis en waar ik mijn geld niet aan uitgeef in december. Maar ik durf ook best wel eerlijk te zeggen; ik vind het óók best moeilijk om de verleidingen in de aanloop naar de feestdagen te weerstaan. Hoe mij dat tóch lukt?

Weekmenu en boodschappenlijstje

Mijn weekmenu en boodschappenlijstje zijn in deze periode nog duizend keer belangrijker dan tijdens mijn andere supermarkt tripjes. Natuurlijk plan ik ook zo min mogelijk bezoeken aan de supermarkt in, zodat ik de verleidingen een beetje ontloop. Gelukkig valt het bij Albert Heijn nog wel mee, maar Lidl is al sinds halverwege november helemaal klaar voor de feestdagen. In de winkel neem ik de kortste route en zorg ik dat ik de schappen met kerstartikelen een beetje ontloop… Voor zover dat gaat.

Voorraad opmaken

Ook vertrouw ik regelmatig op mijn goed gevulde vriezer, zeker in deze feestmaand. Het is natuurlijk sowieso heerlijk om mij niet druk te hoeven maken over boodschappen, maar als ik daardoor ook de verleidelijk gevulde supermarkten kan ontlopen is dat extra lekker. (Daarbij zullen er in januari weer goede aanbiedingen komen, waarvoor het handig is als ik ruimte in mijn voorraad/ vriezer vrij heb.)

Toegeven aan de verleiding

En heel eerlijk gezegd; ik heb 1 favoriet kerstgerecht bij Lidl en deze eet ik 1 of 2 keer in de kerstperiode. (Voor de nieuwsgierigen; de truffel aardappelgratin.) Omdat ik mijzelf dit gun en echt plan wanneer ik dit ga eten kan ik mij er goed aan houden.

Beslis altijd zelf wat er in je karretje terecht komt en zorg dat je daar een bewuste keuze in maakt. Dat is een goed punt om in je achterhoofd te houden. Alleen boodschappen doen, zonder zeurende kinderen of een partner die alles wat lekker is in het karretje gooit kan daarbij ook heel goed helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *