maaltijdbox hello fresh marley spoon de familiebox allerhande box
Actualiteiten

Beste deals op maaltijdboxen

Het is juli! De (eerste) vakantiemaand is aangebroken en ik ben ook van plan om deze maand veel te gaan vertellen over besparen op vakantie. Vandaag trap ik af met iets wat we allemaal het meest zoeken in de vakantieperiode; gemak. Een maaltijdbox bestellen is daar wel het toppunt van. Je hoeft niet na te denken over een recept of de ingrediënten en krijgt alles gewoon thuis bezorgd. Helaas zijn ze wel wat prijzig, gelukkig hebben ze vaak leuke kortingen voor nieuwe klanten. Daarom besloot ik de huidige kortingen op te zoeken en voor jullie uit te zoeken welke maaltijdbox op dit moment het voordeligst is per persoon. Bij aankoop van een box voor 2 personen en 3 maaltijden.

Hello Fresh – €2,65 per maaltijd/ portie 

Dat ik zelf fan ben van Hello Fresh heb ik wel vaker verteld. Of het nu gaat om de thuisbezorgde pakketten of de samenwerking met Plus. Met de korting van €25,00 die je via de bovenstaande link krijgt betaal je nu voor elke maaltijd maar €2,65 per persoon. Als je z’n tweetjes bent en je bent beide niet zo’n grote eters zou je zelfs voor de 1 persoonsbox kunnen gaan, dan betaal je zelfs maar €1,83 per persoon! Je hebt wekelijks een deadline om je box samen te stellen, dit is ook de deadline om te pauzeren of op te zeggen. Heel duidelijk en hoewel hier veel klachten over waren in de begin jaren, gaat dat nu geweldig goed bij Hello Fresh!

Marley Spoon – €3,66 per maaltijd/ portie

Ook Marley Spoon heb ik al eens mogen proberen. Ik was erg te spreken over deze box en wil de recepten ook graag nog eens maken. Het enige is dat ik de ingrediënten niet meer heb kunnen vinden in mijn lokale supermarkt. Dat is natuurlijk jammer, maar juist wel een reden voor mij om voor deze maaltijdboxen te kiezen. Zo kan ik eens wat dingen proberen die ik normaal nooit zou maken. Als zo’n recept in een kookboek zou staan zou ik zoeken naar een beter verkrijgbaar alternatief voor het ingrediënt, nu wordt het me gewoon voorgeschoteld. Super handig! En voor €3,66 per maaltijd

De Familiebox – €4,15 per maaltijd/ portie

Op De Familiebox geldt momenteel een korting van 40%, maar het blijft alsnog de duurste ‘los te bestellen’ box. Zelf heb ik deze nog nooit uitgeprobeerd, dus of deze leverancier prettig werkt weet ik niet. Wel kan ik vertellen dat opzeggen net als bij de andere boxen gewoon per week kan en je nergens aan vast zit. Wellicht is het een goed idee om deze eens te proberen. Ook handig om te weten; omdat de korting procentueel is, is dit wél de voordeligste box bij een gezin van 4 of 5 personen!

Allerhande box – tussen €5,25 en €7,75 per maaltijd/ portie

De duurste box, maar ook degene waarbij je de rest van je boodschappen kan (moet) mee bestellen. Dat maakt het gemak alleen nog maar groter, je kunt bestellen terwijl je in de zon ligt. Wacht tot de bel gaat in je opblaas zwembad en je hebt nergens meer omkijken naar. Daar betaal je dan wel voor. Kies in plaats van de Allerhande recepten voor de verse maaltijdpakketten, alleen nog even de losse ingrediënten erbij zoeken en je hebt haast hetzelfde gemak maar wel voor een fractie van de prijs, kies de supermarkt met de beste aanbiedingen i.p.v. aan de Appie te zijn gebonden.

Een maaltijdbox is over het algemeen natuurlijk vooral een luxe. Daarnaast telt natuurlijk dat je voor je overige boodschappen nog steeds naar de winkel moet. Of het gemak van zo’n box dus de kosten van de box verantwoord is natuurlijk heel persoonlijk. Voor een huishouden van 2 volwassenen zal het ook zeker een andere afweging zijn dan voor een gezin met 3 hongerige pubers. Ik hoop wel dat dit artikel je een beetje kan helpen bij het maken van de afweging!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via de link van Hello Fresh of Allerhande box iets koopt krijg ik daarvoor een kleine commissie, maar het kost jou niks extra’s.
Disclaimer: De genoemde prijzen zijn degene die op 30 juni 2019 op de websites stonden. Wijzigingen zijn voorbehouden.

3 reacties op “Beste deals op maaltijdboxen”

  1. Vandaag het pakket ontvangen, het ziet er goed uit en de recepten zijn goed te volgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *