geld vakantie besparen
Besparen

6 manieren om geld te besparen op vakantie

Op vakantie wil je natuurlijk niet teveel met budget bezig zijn. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren waarop je je uitgaven binnen de perken kunt houden, zonder dat het de sfeer verpest. Zo houdt je je ontspannen gevoel ook nog als je na thuiskomst je bankrekening weer bekijkt!

1. Eet en drink (ver) weg van de toeristische plekken

Ga je tijdens je vakantie een bezoekje brengen aan trekpleisters als Eiffeltoren, Big Ben of het Colosseum? Zorg dan dat je eten en drinken niet te dicht bij de bezienswaardigheid zelf moet regelen. Soms kan een paar honderd meter verder lopen je al meer dan €5,00 schelen op een simpel flesje water en hoe verder je weg raakt van de attractie, des te goedkoper het wordt.

2. Doe zoals de locals doen

Net als met de toeristische attracties, zijn restaurants op populaire toeristische plekken vaak wat duurder dan de plekken waar de locals naartoe gaan. Zelfs op super cheapass bestemmingen als Sunny Beach kan het nog flink schelen of je naar een restaurant aan de boulevard gaat of toch meer een plekje zoekt wat wat meer ‘afgelegen’ ligt.

3. Haal je ontbijt of lunch bij de supermarkt

Als je niet kan (of wil) koken op je vakantiebestemming kan het toch veel geld schelen om zelf voor 1 of 2 maaltijden per dag naar de supermarkt te gaan. Voor een vers broodje en wat beleg hoef je geen keuken te hebben, maar het is stukken goedkoper dan 3 maaltijden per dag buiten de deur te eten.

4. Plan vast in Nederland

Of het nu gaat om kaartjes voor een pretpark of juist excursies op vakantie, vaak zijn de prijzen veel hoger als je ze in het land zelf boekt. Thuis heb je ook de tijd om nog te checken of de prijs goed is en het bedrijf waar je wil boeken betrouwbaar. Zo voorkom je teleurstellingen en onnodige kosten. De voorpret van het zoeken naar leuke deals en welke uitstapjes je kunt doen verlengd ook alleen de vakantiepret.

5. Maak afspraken met een taxi chauffeur

Het is vaak niet zo moeilijk om een taxi te vinden als je op een populaire plek op vakantie bent. Het is alleen niet zo dat de taxichauffeurs overal even betrouwbaar zijn. Het is in zulke gevallen handig om, als je eenmaal een fijne, betrouwbare taxichauffeur hebt gevonden, voortaan met deze persoon afspraken te maken. Niet alleen voor je portemonnee is dit voordelig in sommige gevallen is het ook stukken veiliger.

6. Wees je bewust van bekende oplichtingstrucs van je vakantiebestemming

Als laatste wil ik je op het hart drukken om goed in te lezen over de gevaren en veel gebruikte oplichtingstrucs van je bestemming. Gelukkig zijn er ontzettend veel tv programma’s en sites te vinden waarop wordt gewaarschuwd, het zijn namelijk op elke bestemming weer andere trucs waarmee ze je geld afhandig maken. Zorg ook dat je je portemonnee en telefoon goed opbergt. Op drukke plekken zijn altijd wel zakkenrollers en het laatste wat we willen is dat een ander er met ons zuurverdiende geld vandoor gaat.