Besparen app onmisbaar
telefoon apps

Deze apps zijn onmisbaar als je wil besparen

Een van de eerste artikelen die ik op dit blog publiceerde ging over apps die onmisbaar zijn als je wilt besparen. Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en het leek mij tijd voor een update. Deze apps helpen je besparen anno 2019.

Bankieren apps

Je kunt je bankzaken natuurlijk op de computer regelen, maar tegenwoordig kan het ook allemaal met de telefoon. Wat ik vooral heel handig vind bij de meeste Nederlandse banken is dat ze een vorm van spaarpotjes bieden. Meestal is dit bij spaarrekeningen, maar er zijn ook banken waar het met de lopende rekening kan. Bij Bunq, een internet bank waar je tot wel 25 rekeningen kan aanmaken. Gratis dus, zolang je de rekening alleen online gebruikt en geen pas of iets dergelijks wil.
Een andere reden om een bankieren app te hebben is het gebruik maken van mobiele passen. Laatst was ik mijn portemonnee vergeten. Terug naar huis om mijn spullen te halen zou weer extra benzine kosten. Ik was dus heel blij dat ik me herinnerde dat mijn nieuwe telefoon NFC heeft en dat ik met een mobiele pas kan betalen!

Scoupy

Nog steeds de beste manier in Nederland om aan gratis boodschappen te komen. Al worden het er steeds minder, ze zijn er nog steeds. Ik heb de app al sinds 2015 en terugscrollen door de acties waar ik ooit aan deelnam maken me wel een beetje nostalgisch. Benieuwd wat Scoupy is en hoe het werkt? Ik schreef er al eens een uitgebreid artikel over.

Folder app

Je gaat mij toch niet vertellen dat jij nog papieren folders binnen krijgt? Niet alleen is het erg milieuonvriendelijk, je bent totaal afhankelijk van iemand anders om je planning te maken. Dat terwijl er apps zijn waar de nieuwste folders al op woensdag te zien zijn! En alle folders van Nederland! Laatst was ik bij vrienden die nog wel papieren folders hebben en zij hadden niet eens alle supermarkt folders van het winkelgebied op nog geen 500 meter van hun huis! Of je nu kiest voor Spotta, Reclamefolder, AlleFolders of Folderz. Het is aan jou om de keus te maken welke app je het fijnste vind, maar plak a.u.b. een sticker op je brievenbus en stap over op digitale folders!

Stocard

Nooit meer je klantenkaarten vergeten en daardoor korting of spaarpunten mislopen. Ik vind het echt super fijn dat ik al mijn klantenkaarten in 1 app heb staan. Deze zoek ik vast op terwijl ik in de rij sta te wachten, de kassamedewerker scant hem en je kunt gaan. Het is alleen wel jammer als winkels dus met apps komen die je niet in zo’n verzamelapp kunnen. Zoals de nieuwe Lidl klantenkaart, want dat is meteen weer minder georganiseerd. #firstworldproblems

Too good to go

Ja natuurlijk hoort deze app er tegenwoordig ook helemaal bij. Het is me helaas nog nooit gelukt om een maaltijd te redden (ik aas op een box van de Makro in Best) maar ik hoor niets dan positieve geluiden over de TGTG app. Ik blijf doorzetten! Maar als je in een grotere stad woont is het al vlug makkelijker om aan een leuke Magic Box te komen. In zo’n Magic Box, waar je meestal 4 tot 6 euro voor betaald, zit eten wat weggegooit zou worden als het bedrijf niet mee zou doen met Too Good To Go. Meestal heb je dan ook 2 tot 3 keer zoveel waarde aan producten dan dat je normaal had betaald. Als je meer wilt weten kun je ook hierover een uitgebreid artikel lezen dat ik eerder schreef.

Een lijstjes app

Ook je boodschappenlijstje maak je tegenwoordig natuurlijk digitaal. Mijn vriend en ik hebben daarvoor een speciale 2 persoons app groep. Door hier in te zetten wat we nodig hebben hoeft degene die bij de winkel is alleen maar in de app te kijken.
De lijstjes app Wunderlist is ook handig, hier zijn de losse lijstjes te delen met meerdere personen en het handige is dat je deze ook voor andere dingen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld huishoudelijke taken. Tijdens het boodschappen doen tik je aan wat je al in je mandje hebt en je weet zeker dat je niks vergeet. Volgens mij werkt bijvoorbeeld Google Keep ook ongeveer hetzelfde, hier heb ik alleen geen ervaring mee.

In het vorige artikel riep ik nog over Eurosparen, maar die app is niet meer zo geweldig als hij ooit was. Ik heb er in 2019 eigenlijk geen gebruik van gemaakt en de laatste keer dat er een cashback was van FrieslandCampina liep deze via Scoupy. Aan die app alleen heb je dus wat mij betreft genoeg. Komt er nog een actie dan kun je ook altijd deelnemen via de website.

Sinds ik GierigeGerda ben begonnen heb ik regelmatig over apps geschreven. Bovenstaande natuurlijk, maar ook over enkele andere apps. Deze zijn misschien niet onmisbaar, maar zeker ook wel interessant! Bijvoorbeeld over de Tessa app en de app Cheapp.

2 reacties op “Deze apps zijn onmisbaar als je wil besparen”

  1. De Lidl app heb ik afgelopen week voor het eerst gebruikt. Nu nog onthouden dat ik eventuele aanbiedingen eerst activeer. Bij de kraskaart had ik een ontbijtdrink kunnen kopen met 30^% korting, maar dat neem ik nooit. Zal wel vaak voorkomen dat er dingen zijn die ik niet nodig heb en ook nooit koop.
    Verder heb ik nog geen apps. lijkt me ook een heel gedoe om alles bij te houden wat jij beschrijft, weet niet of ik daar zin in heb en wat het me zou opleveren

  2. Ik woon alleen, mijn lijstjes-app is gewoon google keep, heet nu Keep Notes. Hier kan je een lijstje maken met “ticks”, die je lopend door de supermarkt ook echt kan afvinken, best fijn 🙂

    Ik kijk alleen als echt tijd over heb in de folder van lidl, en als ik wasmiddel oid zoek in de digitale folders. Voor gewone boodschappen vind ik het te veel werk. Ik ga uit werk naar de albert heijn, als ik tijd heb naar de lidl, en voor dingen die ik vergeten ben naar de jumbo om de hoek. Koop dingen voor avondeten die dan in het seizoen zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *