bodemprijzenlijst

Dit zijn de bodemprijzen die ik betaal voor mijn favoriete producten (#1)

‘Wil je een lijst maken met de beste prijzen voor alles?’ Deze vraag krijg ik echt met grote regelmaat op me afgevuurd. Ja, dat wil ik wel. Is dan altijd mijn antwoord. En ik ben er ook al een tijd mee bezig, maar de lijst is nooit af. En eerlijk gezegd, gewoon een lijst met prijzen, zonder uitleg? Daar wordt, denk ik, niemand wijzer van. Laat staan blij. Daarom besloot ik dat ik het anders aan ga pakken. Ik kies gewoon eens in de zoveel tijd een categorie: drogisterij, diepvries, vers, pakjes en zakjes, etc. En dan kies ik daar weer mijn 5 favoriete producten (of misschien meer of minder in een andere categorie) uit en vertel ik wat ik daarvoor betaal én vertel ik hoe ik deze deals weet te vinden/ bereiken. Vandaag begin ik met de categorie drogisterij.

Zwitsal babyzeep – 50% korting of meer

Ik heb een moeilijke huid en heb al heel wat (dure én goedkope) gezichtsreinigers geprobeerd. Maar het best reageert mijn huid toch nog steeds op Zwitsal babyzeep. Korting op Zwitsal is zelden meer dan 25%. Van de zeldzame momenten dat er wel 1+1 gratis of 50% korting maak ik dan ook dankbaar gebruik. Maar heel soms kan je een 25% kortingsactie combineren met een gratis-product-bij-aankoop-actie. Daarmee kon ik naast 50% korting op Zwitsal babyzeep ook nog Robijn wasmiddel voor €0,07 per wasbeurt scoren. Dat zijn de acties waar ik blij van word.

Yves Rocher shampoo – 50% korting en met gratis parfum

Toen ik nog bij Yves Rocher werkte, klaagde mijn bazin altijd. Ze schroefden daar de kortingen zo erg omhoog dat mensen nooit meer de volle prijs betaalden voor de producten. Soms waren er acties dat producten die normaal bijna €40,00 kostten ineens voor €5,00 over de toonbank gingen. Nu zijn we ruim 15 jaar verder en is er eigenlijk geen verschil. Eens in de zoveel tijd houdt Yves Rocher namelijk een actie waarbij ze het duurste product uit je winkelwagen tot €1,00 afprijzen. Je moet dan wél minimaal voor €10,00 bestellen en meestal moet je ook verzendkosten betalen. Maar van de andere kant krijg je ook met regelmaat leuke extra cadeautjes, zoals een douchegel of mascara. Zo komt het regelmatig voor dat ik een bestelling doe ter waarde van bijna €100,00 terwijl ik er nog geen €15,00 hoef af te rekenen.

Odorex deodorant – €1,00

Zowel mijn vriend als ik zweren bij de rollers van Odorex deodorant. De Ultra Protect variant om precies te zijn. Normaal €3,29. Maar gelukkig ook regelmatig in de aanbieding voor €1,00 bij Kruidvat. Zo regelmatig dat ik zelf niet eens elke keer gebruik maak van de actie. Groot probleem is namelijk dat de deo die ik moet hebben vaak al uitverkocht is. Dus neem ik eens in de zoveel tijd een flinke voorraad af via de webshop. Afhalen in de winkel. Dan kan ik weer vooruit. Komt het einde van mijn voorraad in zicht, dan bestel ik opnieuw. Het is bij dit soort ronde prijzen acties altijd slim om even te rekenen. Is het goedkoper dan 1+1 gratis? Meestal worden die acties namelijk afgewisseld en zo kun je je favoriete product scoren voor de beste prijs.

Page wc papier – €0,15 per rol

Wc papier vind ik echt weggegooid geld. Natuurlijk gebruik je het wel, maar daarna spoel je het meteen het riool in. Toen ik begon met besparen was wc papier dan ook iets waar ik vlug de maximale prijs van uitrekende. Dat was €0,20 per rol. Een prima bedrag om aan te houden trouwens. Maar ik heb momenteel een voorraad met wc papier waarvoor ik maar €0,15625 per rol heb betaald. Ja, met al die cijfers achter de komma, want met meer cijfers achter de komma kan ik beter uitrekenen wat de beste deal is. Helaas is dit een actie van Jan Linders, een winkel die enkel in het Zuiden van Nederland zit. Maar weet dat je sowieso nooit meer dan €0,20 moet betalen per rol! Veel mensen kopen hun wc papier in de XXL actie van Lidl. Maar die deal is met €0,2495 per rol niet ‘Gierige Gerda approved’ om het maar even zo te zeggen.

Zakdoekjes – €0,00

Ik ben geen grootverbruiker van pakjes zakdoekjes, maar soms zijn ze wel handig. Als ik verkouden ben bijvoorbeeld of als ik naar een begrafenis moet, al gebeurt dat gelukkih niet te vaak. En meestal heb ik ook wel zo’n verpakking in mijn tas zitten, maar met een pak doe ik echt jaren. Dat ik sinds ik begon met besparen flink wat verpakkingen met cashback gratis heb gekregen maakt dan ook dat ik op dit moment niet van plan ben om er überhaupt voorlopig voor te betalen. Helaas is er dit jaar geen cashback geweest, dus ik heb mijn voorraad niet meer aan kunnen vullen. Jammer, maar wie weet is er volgend jaar een nieuwe kans. Overigens gebruik ik wel vaker gewone tissues. Deze heb ik gekocht voor iets meer dan €0,50 per doosje van 48 tissues. Dat vond ik op dat moment een goede deal, maar nu ga ik dus ‘op jacht’ naar een goedkopere variant.

De kop is eraf. Later zullen er meer van dit soort artikelen volgen. Jij kan mij helpen om de lijst zo compleet mogelijk te maken. Binnenkort volgt al een lijst met wat ik voor wasmiddelen en andere wasproducten betaal, maar welk product kan zeker ook niet missen op een van de lijsten? Laat het me hieronder weten en ik zal zorgen dat het in een van de lijsten verwerkt wordt.

6 gedachten over “Dit zijn de bodemprijzen die ik betaal voor mijn favoriete producten (#1)”

 1. Leuk artikel!
  Ik meen dat er op de rollen wc papier van lidl meer zit, deze zijn veel dikker, dus die vergelijking klopt dan niet helemaal!
  (In ons vorige oude huurhuis zat een ingemetselde wcrol houder en daar pasten deze rollen amper op, de 2 laags!)

 2. Ik vroeg me hetzelfde af, hoe reken je de prijs van wc papier uit? Want sommige zijn 2-laags andere 3-laags dus heb je minder of meer nodig.

  En net zoals jent zegt op de ene rol zit meer dan op de andere.

 3. Hier willen wij toch echt graag zacht toiletpapier en 3 laags. 32 rollen van kruidvat voor 7 euro. Ook de tissues 200 vel voor 1,29 van kruidvat.

 4. Ik reken bij wcpapier altijd het velletjesprijs uit. dus per enkel velletje. Iedere verpakking vermeld het aantal rollen het aantal lagen en het aantal vellen na elkaar. Dan hoef jer thuis alleen nog maar voor te zorgen dat je zuinig doet met hoeveel je neemt.

 5. Ik ben fan van je blogs maar neem bij wasmiddel wel eco wasmiddel.
  Seepje bijvoorbeeld. Is wel eens 1+1 gratis. Wel wat duurder dan bijv bij Lidl maar wel beter voor het milieu. En inderdaad geen wasverzachter!

 6. Ik kocht eerder de Perla maxi verpakking wc rollen die Vomar met enige regelmaat als weekend aanbieding had. Volgens mij heeft Dekamarkt of Deen deze ook wel eens gehad.
  In het begin was dat 24 rol voor € 2.50 (of 2 verpakkingen voor €5.-), tegenwoordig bieden ze deze in de actie aan voor €3.50 of 3.99.
  Toen de actie maar niet kwam ben ik toch een keer voor de XXL variant van Lidl gegaan. Ja deze is duurder maar voor mijn gevoel gaat deze rol veeeeel langer mee.

Reacties zijn gesloten.