Geen categorie

Dit zijn de beste deals voor afwasproducten (bodemprijzenlijst #6)

Wat een rot klusje is dat toch. De afwas. Afgelopen maanden hebben wij zonder vaatwasser moeten doen. Het was wel even leuk. Samen na het eten aan de afwas. Iets nostalgisch en iets kneuterigs. Het gaf een klein beetje een camping gevoel. Dat we geen vaatwasser hadden kwam omdat de grote, die mee verhuisde uit Best, niet in onze keuken past. Gelukkig kregen we 2(!) mini vaatwassers aangeboden en daarvan hebben we er eentje aan kunnen sluiten. Het is geïmproviseerd en allemaal tijdelijk tot we de keuken helemaal aan kunnen pakken. Die is namelijk al wel een jaar of 40 oud en dus echt toe aan vervanging. Soms kraakt hij zo hard dat ik bang ben dat hij helemaal instort. Nu hebben we dus weer de luxe van een vaatwasser, tenminste voor het glaswerk en de borden. En ik ben er ontzettend gelukkig mee! Mijn vaatwastabletten halveer ik zodat ik niet extra duur uit ben met tabletten. En ik heb deze natuurlijk ook al voor de allerbeste prijs gekocht.

Handafwasmiddel – €0,24 per 100 ml

Afgelopen maanden hebben we dus veel hand afwas gedaan. Daarvoor gebruik ik alleen Dreft. Hoewel de goedkopere varianten misschien slechts €0,10 per 100 ml kosten merk ik dat ik daarvan ook echt veel meer gebruik. Deed ik een maand met een halve liter van een huismerk afwasmiddel, dat was minstens 2, misschien wel 2,5 maand met een klein flesje Dreft. En die zijn minder dan 400 ml.

Vaatwastabletten – €0,0442 per stuk

Dit is de beste prijs die ik ooit betaald heb voor vaatwastabletten. Door een overschot aan voorraad gingen de vaatwastabletten er bij Trekpleister uit voor een prikkie. All-in-one, dus geen zuiveringszout of glansspoelmiddel extra nodig. 45 tabletten voor €1,99! Ik bestelde meteen een flinke voorraad. Terwijl ik eigenlijk nog voorraad had, want eerder had ik bij een gratis-product-actie van Kruidvat al een aantal pakken Finish weten te scoren voor (omgerekend) ongeveer dezelfde prijs. Ik kan dus prima even vooruit met mijn voorraad. Ten tijde van de actie betaalde je voor een wasbeurt met tabletten van Lidl ongeveer €0,05. Inmiddels is de prijs per wasbeurt bij Lidl tabletten al gestegen tot €0,06. Overigens waren vorige week de vaatwastabletten €0,03 bij Aldi. Ik was helemaal enthousiast, tot ik bedacht dat ze niet all-in-one waren. Ook altijd slim om op te letten dus!

Vaatwaspoeder – €0,05327 per wasbeurt

Toen ik mijn vaatwasser net had kocht ik 2 bussen Sun vaatwaspoeder. Ik betaalde daarvoor €7,99. Dat is €0,0443 per wasbeurt. Inmiddels is in 2 jaar tijd de prijs van de losse poeder flink verhoogd. Het handige blijft dat je meer of minder kunt gebruiken van je poeder. Ik gebruikte het trouwens ook voor het reinigen van mijn wasmachine, omdat vaatwasmiddel vetluis verhelpt. En de gootsteen, omdat die bruine aanslag er goed mee wegging.

Overige producten

Verfrisser – €0,86 per stuk

Ik denk dat deze wel goedkoper kan. Een klein rondje Google leert me namelijk dat Lidl en Aldi ook vaatwasverfrissers hebben. Ik heb die echter nog nooit gebruikt. Degene van Finish die ik koop in de 60% stapelkorting-actie bij Albert Heijn en gaat 60 wasbeurten mee! Dat is nog maar de vraag of goedkopere verfrissers ook zo lang mee gaan. Als je het per wasbeurt rekent komt het op €0,0143.

Machinereiniger – €0,532 per reinigingsbeurt

Ook hier zul je wellicht goedkopere opties voor hebben. Wat ik het voordeel vind van deze tabletten (en wat ik nog niet eerder heb gezien) is dat ze tegelijk met de vaat te gebruiken zijn. Je verspilt dus geen water en elektriciteit tijdens je reinigingsbeurt. Dat vind ik de prijs zeker wel waard. Ook deze koop ik altijd met 60% korting tijdens de stapelkorting-actie. Ik kan daarna weer flinke tijd verder.

Glansspoelmiddel – €0,166

Een product waarbij je met Sun dan weer goedkoper uit bent is glansspoelmiddel. Met een 1+1 gratis actie kom je op €0,166 per 100 ml. Leuk detail is dat het huismerk van Albert Heijn per 100 ml €0,258 kost. Veel goedkoper dus om voor Sun te gaan tijdens een actie.

Zuiveringszout – €0,0395

Gewoon simpel huismerk zuiveringszout kost je bij de meeste supermarkten nog geen stuiver per 100 gram. Het is met all-in-one producten eigenlijk niet nodig, toch is het altijd fijn om in huis te hebben. Hiervoor hoef je geen acties af te lopen, neem gewoon de goedkoopste van €0,79 voor 2 kilo en je kunt voorlopig weer vooruit. Want eerlijk is eerlijk, soms moet je gewoon niet moeilijk doen!

Iets wat me is opgevallen is dat vaatwasproducten erg vlug in prijs stijgen. Een flinke voorraad inslaan bij een mega deal is dus zeker geen slecht idee. Je kunt daarmee lange tijd genieten van de korting die je kreeg en ook de prijsstijging ontlopen. Met duurder wordende boodschappen zijn dat wel echt extra besparingen en levert een voorraad je eigenlijk meer op dan het je kost.

7 gedachten over “Dit zijn de beste deals voor afwasproducten (bodemprijzenlijst #6)”

 1. Ik vind het handafwasmiddel (de groene) van Lidl echt even goed als Dreft. Ik heb er een drupje van nodig, het ruikt lekker en ik gebruik het overal voor (o.a. ramen lappen).
  Voor de vaatwasser koop ik Sun-poeder altijd in de bonus bij AH 2 voor de prijs van 1. Dan kan ik weer twee jaar vooruit.

 2. Ik heb in de vorige pre-afwasmachine periode (die duurde 6 lange jaren) echt alle afwasmiddelen gebruikt en allemaal lieten ze vet achter, vlekken achter, moest ik elke scheet nieuw water pakken. (En ik was af met gloeiend heet water.) Ik zou die van de Action nog kunnen proberen, maar ik ben eerder bang dat jij gewoon heel goede afwasskills hebt. :p

 3. hoi 🙂 , ik gebruik na de installateur van onze vaatwasser alleen nog maar poeder van sun en dan 1 eetlepel dat is voldoende. die koop ik als het 1+1 is.
  verder geen dure machinereinigers maar gewoon een eetl soda op de bodem van de vaatwasser.
  werkt perfect.
  wel vaatwasserzout maar geen glansspoelmiddel.
  de installateur van onze (dure gaggenau vaatwasser ) zei dat er in de tablettten veel te veel zat en gewoonpoeder net zo goed was .

 4. De reparateur van onze afwasmachine gaf aan dat je vaatwasblokjes niet in moet ademen ivm chemische stoffen. Oftewel let wel op als je de blokjes doormidden breekt.
  En waarom moet er een verfrisser in je vaatwasser? Die van ons stinkt echt nooit (wordt wel minimaal 1x per dag gebruikt en de laatste maanden met het hele gezin thuis soms wel 2x).

 5. Hoeft niet, maar ik vind het wel heel lekker fris. Niet alleen de vaatwasser, maar heel de keuken ruikt er lekker citroenig door!

 6. Ik las ergens dat in plaats van glanspoelmiddel schoonmaakazijn word gebruikt, wellicht goedkoper? Ik heb het zelf nog niet gebruikt ben het wel van plan.

 7. Glansspoelmiddel heeft een heel ander effect dan azijn. Je glazen kunnen dan dof worden.

  Overigens zou ik juist natuurazijn gebruiken in de vaatwasser omdat je daar dingen in stopt om mee/van te eten. En gewone was ipv wasverzachter kan wel!

Reacties zijn gesloten.