Cashbacks

Dit zijn de verschillende soorten geld-terug-acties bij de supermarkt (Extreme Couponing in Nederland)

Laatst zag een leuk bericht voorbij kwam op mijn Instagram feed. Er zou een cashbackactie zijn van Parodontax. Oeh, gratis tandpasta! Daar ben ik wel voor in. Ik klikte door naar de site en zag daar dat het om een niet goed, geld terug actie ging. Niet helemaal de bedoeling dus om daar sowieso je geld voor terug te vragen. Dat bracht me op het idee om eens een artikel te schrijven over de verschillende soorten cashbacks. Hoewel ze steeds schaarser worden, en ik er zelf ook steeds minder hard voor ren, blijft het een leuke manier om gratis boodschappen te verzamelen.

100% geld terug acties

Laat ik gewoon beginnen bij de meest interessante versie geld terug actie. De 100% cashback. Je krijgt bij deze variant dus het hele aankoopbedrag terug. Een gratis product. Vaak mag je deze acties gebruiken in combinatie met andere acties, maar heel soms mag dat wel en dat is natuurlijk extra leuk!

Scoupy

De grootste en meest bekende plek waar je cashbacks kunt krijgen. Over hoe het precies werkt verwijs ik je graag naar het artikel dat ik over Scoupy specifiek schreef. Maar via deze weg kun je elke week wel een aantal nieuwe cashbacks vinden. Hoewel dit helaas steeds minder vaak om volledige terugbetaling gaat is dat wel waar de app groot mee is geworden. Over gedeeltelijke cashbacks zal ik het later nog hebben. De terugbetaling gaat met Scoupy vlug, meestal is mijn goedkeuring binnen een uur binnen en het geld binnen 48 uur. Weekenden niet meegerekend. Wordt een cashback afgekeurd, wat heel zelden maar toch wel eens gebeurd, dan is het na een mailtje vaak ook in een dag of maximaal 2 opgelost. Wederom; weekenden niet meegerekend.

Via het bedrijf zelf

Was Scoupy een paar jaar geleden nog de echte marktleider in cashbacks. Nu zie ik steeds vaker dat bedrijven buiten deze app om cashbacks aanbieden. Soms nog steeds georganiseerd via Scoupy maar buiten de app om. Maar steeds vaker ook door het bedrijf zelf. Dat zorgt er bij mij voor dat ik weer een beetje dat gevoel krijg uit het begin van mijn leven als Gierige Gerda. Toen ik nog naar supermarkten ging, speciaal om te zoeken naar nieuwe cashbacks. Het ontdekken van een nieuwe actie voelde echt als een geweldig moment.

Maar omdat ik het jullie dus wel makkelijk wil maken heb ik besloten om een pagina te maken met alle lopende cashbacks buiten de Scoupy app om. Deze zal ik elke maandag updaten. Zo blijf je op de hoogte! Lees altijd goed de voorwaarden voor deelname, want waar ze bij Scoupy eigenlijk allemaal hetzelfde zijn wil dat via deze weg nog wel eens verschillen. Dat kan trouwens ook in je voordeel werken, dat je dus gebruik kunt maken van een 1+1 gratis actie en alsnog 100% krijgt terugbetaald waardoor je 2 producten gratis hebt in plaats van 1.

Via de post

Er zijn nog een klein aantal cashbacks die via de post worden gedaan, dan moet je dus je kassabon per post opsturen naar het verwerkingsbedrijf, meestal is dat HighCo. Ik kan je vast vertellen dat als ik zie dat een cashback op deze manier gaat dat ik zelf al niet mee doe. Sowieso omdat het minstens 4 tot 6 weken duurt voordat je geld terug gestort wordt. Maar ook omdat het met handgeschreven bankrekeningnummers en het uit handen geven van je bon te veel kans is dat een bedrag niet wordt teruggestort. En omdat je dus geen bon meer hebt én de retourtijd is verlopen kun je het product ook niet meer terugbrengen. Terwijl je het voor de volle prijs waarschijnlijk niet had gekocht.

Gedeeltelijke geld terug actie

In veel gevallen zijn cashbacks bij bedrijven zelf voor het volledige bedrag. Bij Scoupy zijn ze alleen steeds vaker voor een deel van het bedrag. Soms is dat voordelig, omdat een cashback korting dan hoger is dan acties in de winkel zouden zijn. Is dat niet het geval dan moet je een cashback sowieso links laten liggen. Bedenk ook of je voor het product wat je nu in cashback hebt normaal niet een huismerk optie zou kiezen. Speciale oven/airfryer frikandellen voor €1,00? Ik gooi de 20 voor €1,99 frikandellen ook gewoon in de oven. Ook wasmiddel acties willen nog heel vaak niet de moeite waard zijn, dus check ook altijd even de bodemprijzen!

Niet goed, geld terug acties

De actie waarom ik dit artikel ging schrijven. Het gebeurd vaker dat producten worden aangeboden met een probeerperiode. Het betekent meestal dat je een bepaalde periode hebt om een product te kopen en nog een periode om het te proberen. Om je geld terug te vragen hoef je in de meeste gevallen niet veel meer te doen dan als je een gratis product, waarschijnlijk alleen een reden invullen. Al dan niet voorgekauwd.

Het kan daardoor natuurlijk heel verleidelijk zijn om het geldbedrag sowieso terug te vragen. Deze acties zijn echter bedoeld om data te verzamelen over een product, dus foutieve antwoorden geven puur omdat je je geld terug wilt is niet helemaal eerlijk. Ja, ik heb een verleden in consumenten onderzoeken dus ik kan me daar wel druk om maken. Daarnaast krijgen cashbacks een steeds vervelendere bijsmaak voor bedrijven waardoor ze alleen maar minder en strenger worden en dat willen we helemaal voorkomen natuurlijk!

Gratis product bij een aankoop

Dit is vooral nog eens het geval bij electronica. Zo kocht mijn vriend een nieuwe telefoon en kreeg hij daarbij gratis draadloze oordopjes. Bij mijn fornuis kreeg ik een gratis pannenset. Het enige wat je dan meestal nog wel moet doen is doorgeven dat je een aankoop hebt gedaan. Dan krijg je binnen een bepaalde tijd je product thuisgestuurd.

Zoals ik dus al zei is er vanaf nu een pagina waar ik alle volledige cashbacks zal plaatsen, je vindt deze hier. Elke maandag zal ik de site updaten en als je een cashback tegenkomt die nog niet op die pagina staat mag je me natuurlijk altijd een berichtje sturen!

1 reacties op “Dit zijn de verschillende soorten geld-terug-acties bij de supermarkt (Extreme Couponing in Nederland)”

  1. Wow, weer wat geleerd! Ik wist helemaal niet dat het een ding was om standaard je geld terug te vragen bij zo’n ‘niet goed geld terug’ actie..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *