Persoonlijk

Met deze (money) planners ga jij 2021 georganiseerd tegemoet

Heb jij als voornemen om 2021 beter georganiseerd door te gaan komen? Dan is een goede planner waarschijnlijk onmisbaar. Ik ben zelf al een jaar of twee op zoek naar de perfecte planner en heb er nu twee gevonden, daarbij ga ik dit jaar ook voor het eerst een geldplanner gebruiken dus deel ik vandaag de planners die ikzelf het meest zou aanraden.

Mascha planner €24,99


Deze planner is helemaal ontworpen door en naar de planner wensen van Mascha Feoktistova van Beautygloss. Afgelopen half jaar heb ik deze gebruikt en hij is erg fijn als je vooral to do’s wil verdelen tussen dagen en niet teveel op tijd werkt. Elke dag heeft evenveel schrijfruimte, ook het weekend. Iets wat ik erg belangrijk vond tijdens het zoeken naar een passende planner. De Mascha planner is niet gedateerd, maar achterin zitten allerlei stickers die je kan gebruiken om de maanden aan te geven en je te helpen met plannen. Het is alleen jammer dat ik de uitstraling van de planner die op dit moment verkrijgbaar is niet mooi vind, maar op zich ligt hij bij mij altijd open en vind ik het wel heel fijn werken.

Structuurjunkie planner €20,99 tot €29,99


Je hebt bij de Structuurjunkie planner, die ontworpen is door Cynthia Schultz, nogal wat keuzes te maken. Wil je een gedateerde planner? Eentje in A4 formaat of liever kleiner? En ga je hem gebruiken als zakelijke planner of (ook) privé? Super handig dat er van de Structuurjunkie planner meerdere versies beschikbaar zijn zodat deze planner voor veel mensen zou kunnen werken. Ik ga komend jaar zelf aan de slag met de bussiness planner. Deze is in A4 formaat en heeft ook voor elke dag evenveel ruimte. De kleinere variant (18,6 x 22cm) heeft 1 kolom voor het weekend, dus deze is niet geschikt voor mensen die (ook) in het weekend werken. De business planner is ook gedateerd, maar voor de gewone planners kun je kiezen uit gedateerd en ongedateerd, maar net wat je zelf fijner vind.

Money planner by PorteRenee €20,00

Mag ik even zeggen dat ik super trots ben op mijn collega Renée dat ze deze planner heeft uitgebracht? Hij is prachtig geworden, maar dat niet alleen. Ook heel leerzaam, want naast plek om je boekhouding bij te houden wordt er in dit boek veel tijd en ruimte besteed aan tips en tricks. Daarnaast wordt er geholpen om meer inzicht te krijgen in je daadwerkelijke financiële situatie. Zodat je je schulden af kan lossen en vermogen kunt gaan opbouwen. Deze planner is duidelijk alleen bedoeld voor financiën en niet voor afspraken of dagplanning.

Grip op tijd en geld – Nibud agenda 2021 €8,95

Voor wie liever zijn financiën en afspraken samen in 1 agenda bijhoudt is er de Nibud planner. Deze heb ik al een aantal jaar mogen ontvangen en het is ook tevens de goedkoopste van allemaal. Er handzaam en praktisch in gebruik. Je hebt niet echt vrijheid om je inkomen en uitgaven zelf in te delen, maar er is een vast stramien. Dat vind ik jammer want daardoor is hij voor mensen met variabele inkomens of meerdere inkomensstromen al minder praktisch. Dan zou ik je eerder de planner van Renée aanraden. Wat ik wel erg leuk vind is dat naast het huishoudboekje en de agenda ook tips en aanwijzingen worden gegeven. Ik denk dat dit voor veel mensen een praktische manier is om hun financiën bij te houden.

Purpuz family planner normaal €32,95 nú €29,66

Als je een gezin runt kan ik me zo voorstellen dat een gewone agenda of planner niet genoeg is om iedereens zaken bij te houden. De family planner van Purpuz is dan echt ideaal. Je hangt hem op op een plek waar jullie allemaal komen en iedereen kan zijn afspraken en taken er zelf opzetten. Er is plek om boodschappen op te schrijven (handig, want zo vergeet je nooit meer iets), huishoudelijke to do’s op te schrijven en je kunt opschrijven als er iemand gebeld of gemailt moet worden. Waar ik zelf nogal fan van ben is de ruimte voor het weekmenu. Met alle afspraken in 1 oogopslag voor je is het plannen van een weekmenu appeltje-eitje. Erg leuk aan deze planner is ook dat je een klein beetje kan reflecteren op de week, links van het weekmenu staat steeds een veranderend invullijstje. Family goal, best moment en week’s score zijn standaard. Maar daarnaast vraagt de planner je je favoriete tv serie, bloem, liedje, recept of wat dan ook te noemen. Leuk om samen met je familie aan te werken.

Dit zijn de planners van mijn keus

Zelf ga ik dit jaar vooral dus de Structuur junkie planner van Cynthia Schultz en de Money planner van PorteRenee gebruiken. Ik ben vooral erg benieuwd hoe het gaat bevallen dat ik tijden in mijn agenda heb staan, want ik plan nu vrij weinig op tijd, deze zal ik vooral zakelijk gebruiken. Ik zal er op mijn Instagram wel eens updates over geven. De family planner komt in de keuken te hangen, zodat vriend en ik allebei onze afspraken er in kunnen zetten. We deden dat altijd met gedeelde agenda’s maar dat werkt niet helemaal voor mij en dat ik een plek heb voor mijn weekmenu’s is natuurlijk helemaal geweldig! Dit is dus meer voor persoonlijke plannen, hopelijk kunnen we die in het komende jaar weer veel maken!

In dit artikel staan affiliate links. Ook heb ik de Money Planner van Renée Lamboo, de Nibud agenda 2021 en de Purpuz family planner opgestuurd gekregen. De Mascha planner en Structuurjunkie planner heb ik zelf gekocht.