homestead

Homesteading, wat is het en waarom is het een interessante manier van besparen is

Vlak voor mijn vakantie stopte ik met het wekelijks delen van recepten. Het was een deel van mijn blog dat ik vooral deed vanuit mijn liefde voor koken en bakken. Eigenlijk een soort ‘hobby rubriek’. Dat nam niet weg dat ik geen goede recepten wilde delen op een professionele manier. Ik heb daarom flink nagedacht en besloten te stoppen met standaard elke week een recept te delen. In de vakantie is er een heel nieuw vuur in mij aangewakkerd. Deze nieuwe passie wil ik graag op maandag met jullie gaan delen. Eigenlijk gaat het over van alles wat te maken heeft met een duurzamer leven door dingen zelf te doen; homesteading. Daarin kan ik namelijk heel veel van mijn hobbies kwijt. Van moestuinieren tot recepten. En het sluit prima aan bij mijn blog, want homesteading is een goede manier om op een duurzame manier te besparen.

Moestuin obsessie

Tijdens mijn vakantie is de liefde voor mijn moestuin een beetje uit de hand gelopen. Ik las boeken, keek oneindig veel YouTube video’s en zocht heel internet over. Zo ontdekte ik naast moestuinieren ook ‘homesteading’. Een manier van leven die vooral gaat over (zoveel mogelijk) zelfvoorzienend zijn. Hoewel dit in de YouTube video’s vaak gedaan wordt door mensen met enorme landgoeden, is het principe natuurlijk prima door te voeren naar een rijtjeshuis met kleine tuin of appartement met balkon. Dan kun je wellicht niet het jaarrond uit eigen tuin eten, maar zelf sla verbouwen op je balkon of kruiden in de vensterbank is al een kleine stap. Zelf je brood en banket bakken, is een andere stap waarvoor je niet veel ruimte nodig hebt. En wat denk je ervan om seizoensgroenten en -fruit, als ze het goedkoopst zijn, te verwerken zodat je het hele jaar goedkoop eet? Dat zijn manieren om goedkoper, maar toch duurzamer te leven en meer connectie te hebben met alles wat je consumeert. En om eerlijk te zijn, ik vind homesteading gewoon een heel knusse, gezellige term die ik daar graag voor wil gebruiken. Maandag wordt dus homestead maandag.

Wat kan je dan verwachten?

Voor je nu vlug wegklikt omdat je geen zin hebt in geitenwollen-sokken-gedoe. Niet doen, ik ben helemaal geen geitenwollensokken persoon en zal plezier, gemak en moderniteit nooit achter me kunnen laten. Alles wat ik zelf zal doen is omdat ik plezier beleef aan Ik zal nog steeds wel eens recepten delen, updates over mijn moestuin en andere stappen richting duurzamer, meer zelfvoorzienend leven on-a-budget. Dat laatste is belangrijk, want dit blijft GierigeGerda.nl. Er zijn verschillende redenen waarom mensen dit zouden doen, mijn voornaamste redenen zijn ontspanning, genot en besparen. Op zich deed ik al best veel zelf, maar het lijkt me erg leuk om het nog verder te ontdekken en dat wil ik graag met jullie delen!

De andere dagen blijf ik natuurlijk gewoon de content delen die je van Gierige Gerda gewend bent, want (anderen helpen) besparen blijft ook een enorme passie van mij!