beleggen

Waarom ik heb besloten te stoppen met beleggen bij Peaks

Eigenlijk wilde ik vandaag gewoon een artikel schrijven waarin ik uitleg zou geven over hoe Peaks werkt. Dat artikel was ook al een heel eind af, maar ik wil eerlijk zijn. Ik ben namelijk niet tevreden over de app en heb besloten om ermee te stoppen. Dat heeft wat mij betreft meerdere redenen en die zal ik vandaag even toelichten.

Beleggen met kleine bedragen

Iets waarmee Peaks veel klanten heeft aangetrokken is hun functie om te beleggen met je wisselgeld. Je linkt je betaalrekening aan je Peaks beleggingsrekening en elke keer als je pint rond Peaks het bedrag naar boven af en belegt de rest. Super goed idee, want ik ben dol op laagdrempelig en behapbaar maken van beleggen. Dat is ook precies waarom ik wilde gaan schrijven over beleggen. Voor mij en velen met mij is het (nog) niet mogelijk om honderden of duizenden euro’s in aandelen te steken, maar ik wil toch leren hoe het werkt en gewoon beginnen. Dan klinkt een app zoals Peaks wel heel interessant, maar de kosten zijn wat mij betreft niet in evenwicht met wat ze eigenlijk claimen te zijn.

Hoge kosten van Peaks

Je begint bij Peaks met 3 maanden gratis gebruik van de app en als je gebruik maakt van een actiecode krijg je ook nog eens €5,00 tegoed om mee te beginnen. Maar na deze 3 gratis maanden ga je betalen. Tot april is dat €1,00 per maand, maar vanaf april gaat dat veranderen naar 3 verschillende pakketten. Namelijk:

Start – Hierbij heb je één beleggingsrekening. Je betaalt elke maand €0,99 en 0,5% per jaar over je gemiddelde belegde vermogen.
Compleet – Hierbij heb je drie beleggingsrekening. Je betaalt elke maand €1,99 en 0,5% per jaar over je gemiddelde belegde vermogen.
Premium – Hierbij heb je vijf beleggingsrekening. Je betaalt elke maand €4,99 en 0,3% per jaar over je gemiddelde belegde vermogen.

Bij de meeste andere brokers betaal je uiteraard ook, maar daarvan wordt meestal ook verwacht dat je meteen serieuze bedragen in legt. Peaks geeft het idee dat dat hierbij niet nodig is. Maar je kosten van €12,00 (en straks 0,5%) terugverdienen gaat waarschijnlijk niet lukken met tientjes of zelfs een paar honderd euro. Leg je meer in dan kun je je afvragen of er andere brokers zijn waar je beter terecht kan.

Te weinig transparantie

Wat ik ook erg jammer vind is dat ik bij Peaks geen idee heb waar mijn geld is. Je kiest alleen voor mild, pittig of scherp. Beleg je via een andere broker in bijvoorbeeld een ETF (uitleg wat dat is laat ik graag aan Wikipedia over, anders wordt dit een erg lange blog) dan kun je weten welke bedrijven hierin zitten. Dat is niet alleen fijn omdat je dan kunt filteren dat er geen bedrijven bij zitten die tegen jou principes ingaan, je kunt ook een beetje in de gaten houden wat deze bedrijven doen en terughalen waarom jouw ETF in waarde is gezakt of juist gestegen. Ik moet mij nog verder inlezen over hoe ETF’s precies werken voor ik er zelf geld in zou steken, maar dat ik niks kon zien of controleren was wel een grote reden om mijn keus te maken om te stoppen met beleggen bij Peaks. Overigens heb ik in de tijd dat ik beleg bij Peaks ook nog geen enkele cent groei gemaakt, dat helpt natuurlijk ook niet mee in mijn keuze.

Bevalt Bux Zero wel nog steeds?

Vorige maand schreef ik al eens over Bux Zero, dat was een heel ander artikel. Over Bux Zero was en ben ik super tevreden. Ik vind het leuk om te kijken wat aandelen doen, ook aandelen die ik niet kan betalen en zo te zien wat voor effect bepaalde gebeurtenissen op de aandelen hebben. Zo zoek ik ook graag op Google naar redenen waarom een aandeel stijgt of daalt en vaak kun je dat makkelijk herleiden aan bepaald nieuws. Heel grappig en leerzaam. Meer lezen over Bux Zero kan in het artikel dat ik vorige maand deelde, maar als je al zin hebt om te beginnen kun je je hier aanmelden, je krijgt dan ook een gratis aandeel wat wel €200,00 waard kan zijn!

Ben jij wel enthousiast over Peaks en wil je het toch eens 3 maanden gratis proberen? Dan kun je de actiecode MINKEV3MJ gebruiken, we krijgen dan beide €5,00 tegoed om te beleggen in Peaks.

Disclaimer: Dit artikel is puur bedoeld om te entertainen en informeren. Beleggen kent risico’s: je kunt altijd (een deel van) je inleg verliezen. Dit artikel is gebaseerd op mijn eigen ervaring en keuzes en in geen enkele manier bedoeld als voorbeeld voor hoe een ander het zou moeten doen.

Dit artikel bevat affiliate links.