Recept

Recept: Weekmenu april – Taco’s

Ingrediënten per portie (€1,40*)

  • 3 taco schelpen
  • 100 gram gehakt
  • 1 tomaat
  • 1/4 komkommer
  • 50 gram crème fraîche
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1/4 blikje maïs
  • 1/4 zakje taco kruiden
  • 1/4 zakje guacamole kruiden

* Gebaseerd op de prijzen van Albert Heijn april 2021

Stap 1 – Bak het met de tacokruiden op smaak gebrachte gehakt rul. Voeg dan de maïs toe en laat op een laag vuurtje gaar worden.

Stap 2 – Snijd de komkommer in kleine blokjes. En halveer de tomaten, haal het vluchtvlees eruit en snij de rest ook in blokjes. Breng op smaak met de guacamole kruiden.

Stap 3 – Leg de taco schelpen ongeveer 5 minuten in een op 200 graden verwarmde oven. Als je dit niet doet zijn de taco schelpen een beetje taai, dus het is wel echt aan te raden om dit even te doen. Als je een Airfryer hebt is 2 of 3 minuten genoeg.

Stap 4 – Vul de taco’s laagje voor laagje. Begin met de crème fraîche, dan kaas, vervolgens de rauwkost en dan het gehakt. Of andersom, dat kan net zo goed. Maar net wat je makkelijker vindt.