Recept

Recept: Weekmenu april – Traybake met harissa

Ingrediënten per portie (€1,95*)

  • 250 gram** knolgroenten naar keus (wortel, pastinaak, knolsederij etc.)
  • 1 Tomaat
  • ½ rode ui
  • 2 of 3 knoflooktenen
  • 1/2 el olie
  • 1 hamburger
  • 1 tl harissa
  • 20 gram margarine
  • Zout en peper naar smaak

* Gebaseerd op de prijzen van Albert Heijn april 2021
**Grotere eters kunnen meer groenten toevoegen, natuurlijk.

Stap 1 – Snij alle knolgroenten in frietjes, ik doe dit altijd graag als ze in de aanbieding zijn en dan gaan ze mijn vriezer in. Hoef ik ze er alleen maar uit te halen als ik ga koken. Snij je ui in kwarten en dan nog eens door de helft, pel knoflooktenen, kleine laat je heel grote snij je door de helft.

Stap 2 – Bedek een ovenschaal met bakpapier en gooi hier alle groenten op, breng op smaak met zout en peper en een klein beetje olie. Zet dan in een oven op 200 graden, deze hoef je niet voor te verwarmen.

Stap 3 – Snij je burger in 4 en maak er kleine balletjes van en bak deze in een pan met margarine. Ze hoeven niet gaar te zijn, maar wel mooi gekleurd. Als je de balletjes uit de pan hebt gehaald kun je er de harissa aan toevoegen en met een garde even (voorzichtig) door kloppen zodat het met elkaar mengt.

Stap 4 – Na ongeveer 20 minuten verdeel je de boter/harissa saus over de groenten en voeg je de in kwarten gesneden tomaat toe.

Stap 5 – Na nog ongeveer 10 minuten gaan de hamburgers erbij. Dan mag het nog 15 minuten in de oven. Hou je oven ook goed in de gaten, een kleinere oven kan sneller gaan dan een grotere oven.