Recept

Recept: Weekmenu april – Zoete aardappel met in spek gerolde witlof of sperziebonen

Ingrediënten 1 portie (€1,43* per portie)

  • 200 gram zoete aardappel
  • 100 gram witlof of sperziebonen
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 1 tl papikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Klontje margarine
  • peper en zout

* Gebaseerd op de prijzen van Albert Heijn april 2021

Stap 1 – Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel en leg deze drie kwartier in een op 200 graden verwarmde oven. In een Airfryer kun je de zoete aardappel in 20 minuten al poffen. Snijd dan de schil open en lepel alle zoete aardappel eruit.

Stap 2 – Kook water en kook daarin de witlof of de sperziebonen voor ongeveer 5 minuten. De sperziebonen maak je schoon door de puntjes eraf te snijden. De witlof snijd je in vier stukken, eventueel kun je het bittere harde deel eruit snijden.

Stap 3 – Prak de zoete aardappel met margarine, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout erdoor. Schep het in de ovenschaal.

Stap 4 – Wikkel dan steeds een aantal sperziebonen of een paar blaadjes witlof in een plakje ontbijtspek. Leg dit vervolgens op de zoete aardappel in de ovenschaal.

Stap 5 – Zet de ovenschaal nog 20 tot 30 minuten in de oven, tot de spek lekker knapperig wordt.