Ingrediënten:
- 1 courgette
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 10 gram verse munt
- 10 gram verse peterselie
- 1 bouillonblokje
Stap 1 – Snij alle groenten in stukjes, was de prei goed want daar kan nog wel eens zand tussen blijven zitten. Pers de knoflook, haal de steeltjes van de kruiden.
Stap 2 – Fruit de knoflook in een pan met een klein beetje olijfolie. Voeg daarna vlug de prei toe en fruit dit mee zoals je normaal met een ui zou doen. Dan voeg je als laatste ook nog de courgette erbij en dit laat je even bakken. Roer af en toe door tot de courgette een beetje bruin kleurt.
Stap 3 – Voeg water toe zodat je 1 liter aan volume in je pan hebt. Voeg ook het bouillonblokje en de kruiden toe en laat ongeveer 20 minuten koken met de deksel op de pan.
Stap 4 – Pureer de soep met een staafmixer, als je van soep met stukjes houdt. Wil je een meer gladde soep dan kun je een blender gebruiken. Laat daarvoor de soep wel afkoelen, anders is je plafond groen.
*Dit recept is onderdeel van een weekmenu.