Recept

Recept: Spaghetti aglio olio met venkel, tomaat en spekjes*

Ingrediënten:

  • 1 venkel
  • 6 stuks roma/ pruimtomaten
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 180 gram pasta
  • 50 gram strooikaas

Stap 1 – Zet een pan met ruim water op het vuur voor de spaghetti.

Stap 2 – Verwijder de harde kern uit de venkel en snijd in fijne repen. Snijd ook de tomaten in kwarten en halveer deze nogmaals. Leg de venkel en tomaten in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetlepels zwarte balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie. Meng goed en bak 15 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.

Stap 3 – Kook de spaghetti 10 minuten.

Stap 4 – Bak de spekreepjes in een wok tot ze knapperig zijn, je hoeft hiervoor geen extra olie of boter aan de pan toe te voegen.

Stap 5 – Giet de spaghetti af en voeg toe aan de pan met uitgebakken spekreepjes. Haal vervolgens ook de ovenschaal met venkel en tomaat uit de oven en voeg dit ook toe. Meng goed voor je het over 2 borden verdeeld.

Stap 6 – Maak eventueel af met wat gescheurde basilicum en strooikaas.

*Dit recept is onderdeel van een weekmenu.

Vegetarisch? Kies dan voor vegetarische vervanging van spekreepjes en een vegetarische variant van de strooikaas.