Recept

Recept: Weekmenu april – Lasagne (zonder bladen) met spinazie (V)

Ingrediënten 2 porties (€1,60* per portie)

  • Courgette
  • 500 gram tomaten passata
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Cottage cheese
  • 100 gram diepvries spinazie
  • 100 gram kaas
  • 100 gram macaroni
  • Zout en peper

* Gebaseerd op de prijzen van Albert Heijn april 2021

Stap 1 – Laat de spinazie ontdooien en snijd de courgette in dunne plakjes. Grill de plakjes courgette in een hete grillpan of in de oven.

Stap 2 – Meng de kruiden met de tomaten passata en de ontdooide spinazie met de cottage cheese. Breng beide ook op smaak met peper en zout.

Stap 3 – Schep 1/3 lepels tomatensaus in de ovenschaal en stapel daarop een laag courgette. Giet daarop de 1/3 van de tomatensaus en de macaroni. Ongeveer 1/3 van de kaas. Dan nog een laagje courgette, met daarop de cottage cheese. Gevolgd door nog een laag courgette en dan de rest van de tomatensaus en daarop de rest van de kaas.

Stap 4 – Zet in een op 200 graden voorverwarmde oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten.