het bonnetje

Het bonnetje van: Brenda – bewuster shoppen bespaart heel veel

Als single mom heeft Brenda het niet makkelijk, maar ze doet haar best. Samen met haar 7-jarige dochter woont ze in een appartement in een middelgrote stad. Ze heeft het gevoel dat ze best wel wat minder uit zou kunnen geven, maar weet niet zo goed hoe. Daarom heb ik eens even naar haar boodschappen gekeken van een willekeurige week en ik denk dat er inderdaad wel heel erg veel te winnen is!

Het bonnetje – 85 euro uitgegeven

Wc papier huismerk verpakking 12 rollen € 5,75
Keukenpapier huismerk Verpakking 3 rollen € 3,19
Kroepoek A-merk Zak € 1,59
Koffiebonen A-merk 2 zakken € 12,23
Chips A-merk 2 zakken € 4,38
Zilvervlies rijst huismerk 400 gram € 1,19
Risotto A-merk 400 gram € 2,29
Nasi groenten voorgesneden
Zakje € 1,79
Waterijs A-merk Doos € 4,39
Uien Netje 2 kilo € 2,49
Mandarijnen Netje kilo € 2,79
Eieren Doosje 6 stuks € 2,19
Spinazie diepvries
Doosje € 0,85
Frikandellen huismerk Doos 20 stuks € 3,59
Sla melange ijsbergsla
Zak € 1,39
Kaiser broodjes Zak € 0,69
Broccoli 654 gram € 1,03
Courgette Stuk € 0,75
Boemboe nasi goreng
Zakje € 1,09
Cherry tomaten Bakje € 0,95
Smeerkaas kids A-merk Bakje € 1,49
Tasty tom tomaten
Bakje € 2,69
Komkommer Stuk € 0,95
Rode druiven 3 Bakjes € 5,00
Paprika Stoplicht € 1,95
Satésaus A-merk 270 gram € 2,39
Schouderham (beleg)
100 gram € 1,99
Kipfilet (beleg) 150 gram € 2,99
Bakkersbrood Half € 1,19
Mango 2 Stuks € 3,70
Knoflook Zakje € 1,25
Bleekselderij Stuk € 2,39
Smeerkaas A-merk Bakje € 2,49
Vaatwastabletten A-merk 2 doosjes van 19 stuks € 9,99

Dit doe je super goed!

Dieprvries groenten – Ik word er altijd blij van als ik zie dat mensen diepvriesgroenten kopen. Het is in veel gevallen goedkoper én heel erg makkelijk om er porties van te nemen. Het is trouwens leuk om te weten dat als je een Albert Heijn premium abonnement hebt dat je soms net wat extra kan besparen door biologische diepvriesgroenten te kopen.

Koffie in de aanbieding – Je doet het eigenlijk al heel goed door de koffie in de aanbieding te kopen. Toch zou ik nog een paar extra tips willen geven; want 2e halve prijs is eigenlijk niet zo’n heel denderende aanbieding. Ik heb even gekeken en jouw merk koffie is ook wel eens te koop met 1+1 gratis en om dan te zorgen dat je vooruit kan zou ik écht een flinke voorraad inslaan. Ik koop zelf altijd eens per jaar koffie als deze een heel goede prijs heeft en mijn voorraad bijna op is. In de loop van het jaar kom ik dan wel eens kleine partijtjes met bodemprijzen tegen, dan koop ik die ook. Maar zo hoef ik nooit een slechte prijs te betalen.

Met deze veranderingen kun je minstens 25 euro besparen!

Brood van gister – Als het je zou lukken om vroeg naar de supermarkt te gaan, dan zou je kunnen profiteren van het brood van gister. Dit is brood wat is afgeprijsd voor 25 of 50 cent, een beetje afhankelijk van wat de normale prijs is. Het is het brood wat de dag ervoor niet is verkocht, maar dus nog prima te eten. Gooi het in de vriezer en haal er elke dag de sneetjes uit die je wil eten. Zo bespaar je extra want halve broden kopen is sowieso heel erg duur.

Rijst – Omdat het een houdbaar product is dat voor veel mensen als basis van veel gerechten telt is het een ultiem product om in grote verpakkingen te kopen. Dit zou jou, in het geval dat je elke week twee keer rijst eet, zoals deze week, wel 50 euro op een jaar kunnen besparen. Dat is echt heel erg veel geld en kijk hoe weinig moeite je ervoor moet doen.

Vaatwastabletten – Eigenlijk doe je het al heel goed door de vaatwastabletten met een 1+1 gratis actie te kopen, maar bij de supermarkt koop je kleine verpakkingen dan bij de drogist. Waardoor je ruim 26 cent per tablet betaald terwijl je met de juiste aanbieding bij de drogist voor exact dezelfde tabletten maar 9,5 cent betaald. Dat is een flink verschil en op een jaar kan het je dus wel 60 euro schelen. Dat is een verschil wat flink optelt als je naar alles kijkt.

Eieren – Kleine doosjes eieren zijn relatief duur, door een grote doos met 10 eieren te kopen zou je evenveel kwijt zijn, maar wel 4 eieren meer hebben. En hoewel er op de eierdoos een houdbaarheidsdatum staat, kun je eieren eigenlijk nog weken langer gebruiken. Mits je ze kookt, bakt of op een andere manier verwarmd. Zeker als je ze in de tussentijd in de koelkast bewaard. Je kunt eieren testen op versheid door ze in een glas water te laten zakken, als het op de bodem blijft is het eetbaar. Zo gauw als het gaat drijven moet je het niet meer eten.

A-merken in de aanbieding – Eigenlijk zou je A-merken nooit zonder aanbieding moeten kopen. Zeker niet van producten die (lang) houdbaar zijn. Door goed op aanbiedingen te letten zul je zelfs merken dat je steeds

Huismerken in plaats van A-merken – Los van dat je A-merken nooit zonder aanbieding moet kopen, staan er ook een aantal A-merken op je bonnetje die je wellicht zou kunnen vervangen voor huismerken. Ik kan me goed voorstellen dat je sommige dingen echt alleen van een A-merk wil of dat de A-merken daarvan in de aanbieding goedkoper zijn, maar anders zijn het zo een aantal euro’s in de maand. Proberen kan altijd.

Kijk wat je betaald – Je koopt druiven in de aanbieding, 3 voor 5 euro. Dit zijn bakken van 250 gram, het is dus 750 gram voor 5 euro. Maar wist je dat als je zou kiezen voor een ‘gewone’ bak van 500 gram, precies dezelfde druiven, dat je dan voor dezelfde hoeveelheid al 1,80 euro minder uit hoeft te geven. Soms is besparen écht heel erg makkelijk.

Als ik Brenda was zou ik trouwens ook nog wel kijken of ik mijn toiletpapier en keukenrol ergens anders zou kunnen kopen, want daarmee zijn nog een paar extra euro’s te besparen, maar zelfs al doet ze dat niet dan kan ze haar weekbudget van 85 terugbrengen naar 60 euro per week. En dat is in veel gevallen alleen maar door niet het ene, maar het andere te pakken.