koken voor minder
koken

Koken met aanbiedingen van week 40

Er wordt heel vaak gevraagd waarom ik niet zoveel groenten- en fruitdeals deel in mijn wekelijkse aanbiedingen video. En de reden daarvoor is eigenlijk dat ik het altijd lastig vind om ze te delen. Ik vertel altijd liever dat je vooral op moet letten dat je niet meer dan 50 cent per 250 gram betaald. Toch liep ik al een hele tijd met het idee om ook te gaan delen hoe je dan met aanbiedingen lekker kunt koken. Daarom ga ik nu regelmatig (elke week kan ik niet beloven, want het is veel werk) recepten delen en me ook meer richten om te helpen om jullie vriezer te vullen zodat je goed kunt profiteren van deals.

Disclaimer: Ik deel recepten met aanbiedingen van verschillende winkels, dat betekent niet dat je deze winkels allemaal af moet. Dat kan in veel gevallen ook niet omdat de winkels niet bij iedereen in de buurt zitten. Het is bedoeld als inspiratie, gebruik het ook als zodanig. 

Plus – Chili sin carne (recept van Eefkooktzo.nl)

Als je alle kruiden in huis hebt kun je die natuurlijk gebruiken, maar anders kun je kiezen voor een zakje kruidenmix van Santa Maria, daarmee bereken ik ook. Ondanks dat Mutti tomatenpuree in de aanbieding is, kies ik hier toch voor huismerk want dat scheelt heel veel geld. Voor de rijst kies ik de goedkoopste kilozak die er te vinden is; ‘Van Sillevoldt Breuk rijst’ voor 1,59 euro per kilo. Deze gebruikte ik vroeger vaker en is heel lekker. Van de Hak aanbieding koop je een pakje Bonenmix van 390 gram, dat is eigenlijk net wat minder dan dat er in het recept staat maar van deze zelfde actie koop je ook de mais in de 190 gram en zo vang je dat verschil een beetje op. Met aanbiedingen koken is soms ook een beetje creatief zijn. Deze maaltijd kost in totaal 3,95 euro en dat komt neer op 0,99 euro per persoon, een prachtige prijs.

Deze Plus aanbiedingen zijn begonnen op zondag.

Vomar – Pasta met tonijn (Recept van Culy.nl)

Dit gerecht wordt vooral duur gemaakt door de peterselie, want dat kost vers zo’n beetje een rib uit je lijf. Dus heb je dat in de tuin staan gebruik het dan en kies anders voor gedroogde peterselie. Dan betaal je voor deze maaltijd 3,89 euro voor 4 personen, oftewel 0,97 per persoon. Dat zijn toch heerlijke prijzen voor een lekker recept. Dit is trouwens sowieso de allergoedkoopste spaghetti van dit moment, goedkoper dan in België, dus als je de kans hebt zorg dan dat je deze nu inslaat voor de rest van het jaar!

Deze Vomar aanbiedingen zijn begonnen op zondag.

Aldi – Hutspot (klik hier voor het recept)

Bij Aldi zijn alle ingrediënten voor een lekkere hutspot met een gehaktballetje in de aanbieding. Voor 4 personen ben je met deze aanbieding 4,42 euro kwijt, oftewel 1,11 euro per persoon.

Deze Aldi aanbiedingen beginnen op maandag.

Lidl – Pompoensoep (recept van Leukerecepten.nl)

Deze tijd is hét moment om pompoensoep te maken en dankzij deze aanbieding ben je maximaal 2,42 euro kwijt voor 4 personen. Oftewel; maar 60 cent per persoon. Dan ga ik ervanuit dat je een pompoen neemt van 400 gram en waarschijnlijk zijn er heel veel opties die veel meer wegen. Dus kies verstandig! Voor de pompoenpitten gebruiken we natuurlijk de pitten uit de pompoen die we voor de soep gebruiken. En als je slim bent maak je meteen dubbel, zodat je nog een extra portie in de vriezer hebt voor een later moment!

Deze Lidl aanbiedingen beginnen op maandag.

Dirk – Boerenkool salade (klik hier voor het recept)

Dit recept is ooit ontstaan uit een recept van Jamie Oliver, waarvoor ik niet alle ingrediënten in huis had. Het is een heel fris gerecht en eigenlijk eet ik het altijd alleen als het nog geen stamppotten weer is, maar ik wel zin heb in boerenkool. Met de aanbiedingen ben je voor 4 personen (ongeveer) 4,40 euro kwijt aan ingrediënten, oftwel 1,13 euro per persoon. Je kan er natuurlijk altijd nog een stukje vlees of een vleesvervanger bij serveren. Maar ik vind het zo echt vullend genoeg.

Deze Dirk aanbiedingen beginnen op woensdag.

Dirk – Sperzieboontjes met spek en ui (recept van Keukenliefde.nl)

Serveer er lekker aardappelkroketjes of pom duchess bij van Aviko. Die laatste is mijn persoonlijke favoriet. En in plaats van ontbijtspek gebruik je spekblokjes, ik zou voor 4 personen wel 2 pakjes spekblokjes nemen, anders is het zo weinig en een kilo sperziebonen. Dan kost deze maaltijd in totaal ongeveer 5,06 euro voor 4 personen, oftewel 1,27 euro per persoon. Het is geen ingewikkeld recept, maar ik denk dat er genoeg dagen zijn dat je weinig zin hebt om moeilijk te doen.

Deze Dirk aanbiedingen beginnen op woensdag.