koken voor minder
hussen met je neus ertussen

Hussen met je neus ertussen: koken met weekaanbiedingen – week 43

Ook in week 43 kun je weer heerlijk koken met alle aanbiedingen! Dit zijn de recepten waar ik op ben uitgekomen!

HEMA/ Dirk – Boerenkool met worst (recept van Hema.nl #aff)

  =

Mijn favoriete rookworst is die van HEMA, dus ik hoopte eigenlijk al dat er een aanbieding zou komen zodat ik boerenkool stamppot zou kunnen tippen. En vandaag is het zover. Yay! En gelukkig waren bij Dirk de overige ingrediënten in de aanbieding. Volgens het recept moet je 600 gram boerenkool gebruiken, maar omdat deze zak 500 gram is houden we het daarbij. Dit gerecht komt daarmee op 4,78 euro per per persoon, als je jus erbij wilt kost het 20 cent meer. Dat komt dus neer op 1,20 euro of 1,25 euro per persoon. Lekker en goedkoop dus, zelfs met een luxe HEMA rookworst.

P.S. Als je op de link naar het recept klikt krijg ik een paar cent commissie omdat dit een recept van Hema is, je hoeft hier niks voor te kopen, maar ik vind het wel leuk als je dit zou willen doen. 

Dirk – Snijbonen stamppot met spek (recept van mateloosgenieten.nl)

   

Ik ben echt dol op stamppot. Ik kan de hele week wel stamppotten eten in de winter, maar er zijn zoveel meer stamppotten dan we misschien meteen aan denken. Bijvoorbeeld snijbonen stamppot is ook een optie, lekker met speklapjes. Omdat we vaak vlees eten bij stamppotten zijn deze vaak niet zo goedkoop. Dit komt dus ook neer op 9,47 euro voor 4 personen oftwel 2,39 euro per persoon.

Lidl – Koolrolletjes met gehakt (recept van leukerecepten.nl)

   

Als je wil koken met aanbiedingen moet je soms een beetje creatief zijn, daarom gebruik ik hamburgers voor dit recept in plaats van gehakt. En een klein beetje minder, want ik vind 100 gram gehakt per persoon echt meer dan genoeg. Met deze aanpassingen en aanbiedingen kom je uit op een prijs van 7,06 euro voor 4 personen. Dat is 1,77 euro per persoon. Als je wat meer vulling wil kun je er altijd wat pasta of rijst naast serveren om het gerecht wat meer vullend te maken. Of zoals ze bij de maaltijdboxen altijd doen; een salade ernaast. Het valt me altijd op hoe lekker dat is. Als je naar Albert Heijn zou gaan voor je gehakt, in plaats van de hamburgers van Lidl te gebruiken, zou je nog iets meer dan een euro extra kunnen besparen. Dan zou je voor deze maaltijd maar 5,93 euro kwijt zijn of 1,48 euro per persoon.

Plus – Kapsalon (recept van OhMyDish.nl)

 

Ik dacht dat een recept voor kapsalon zoeken makkelijk was, maar wat gooien veel mensen er toch troep bij. Ik wil geen olijven in mijn salade! Gelukkig kwam het uiteindelijk nog goed. Met dit recept, waarvoor ik dus wel kant-en-klare shoarma, friet en knoflooksaus heb gebruikt, betaal je 9,56 euro voor 4 personen. Dat komt neer op 2,39 euro per persoon. Niet de goedkoopste optie, maar als je je bedenkt dat de goedkoopste kapsalon bestellen niet goedkoper is dan een tientje per persoon is het op eens best wel heel goed te betalen. Door diepvriesfriet in plaats van verse friet te kiezen kun je nog wat extra besparen, maar dat verschil is zo weinig dat ik me meer zou richten op wat je lekkerder vind.

Aldi – Quiche vega spek en prei (recept van Eefkooktzo.nl)

   

Creatief zijn dus. En weten wat goedkoop is. Want voor dit recept moet je een rol bladerdeeg kopen, maar wist je dat zo’n rol echt veel duurder is dan ‘gewoon’ ouderwetse plakjes? En dat zo’n rol maar 300 gram heeft en zo’n doosje 450 gram? Daarom kies ik ervoor om plakjes in plaats van een rol te gebruiken. Als alleenstaande vaak ook nog een stuk makkelijker te doseren, maar goed dat is dus echt een ‘ik’-probleem. In plaats van ham gebruik ik vegan spekjes en de geitenmelk vervang ik door gewone melk. Vinden veel mensen sowieso lekkerder. Dan kost deze quiche 5,63 euro voor 4 personen oftwel 1,41 euro per persoon.

Aldi – Bietensalade (recept van Gordon Ramsey)

       

Mijn favoriete lunch is bietensalade, met rauwe biet, appel en geitenkaas. Maar nu zijn de voorgekookte bieten in de aanbieding, dus gaan we daarmee een gelijksoortig gerecht maken. Gordon gebruikt hazelnoten, maar de walnoten uit de aanbieding zijn er net zo lekker bij. En Elstar appels zijn sowieso super lekker dus ook een goede keus. Dit recept kost dus maar 3,19 euro voor 4 personen, dat is dus maar 80 cent per persoon. En zo ontzettend lekker!

Mocht je je trouwens afvragen waarom ik steeds 6 maaltijden doe, want een week heeft natuurlijk wel 7 dagen. Dat is omdat je dan altijd nog één dag overhoudt voor restjes, soep of een pizza. Die laatste is trouwens ook op heel veel plekken in de aanbieding deze week, dus gooi je vriezer vol zodat je komende weken lekker goedkoop kunt snacken!