Actualiteiten

Hier betaal je het minste voor je (kippen) eieren

Het is Goede Vrijdag dus dat betekent ook dat er dit weekend veel eieren worden gekocht. Maar waar zijn ze nou het goedkoopst? Ik heb het voor je uitgezocht. 

Dit zijn de goedkoopste eieren

Wat mij al een tijd geleden was opgevallen en wat tot nu niet is veranderd, is dat de grootverpakkingen van eieren niet goedkoper is dan de ‘gewone’ 10/12 stuks verpakkingen. Het verschil per ei is dan ook echt heel klein, gewoon je eieren meenemen bij de winkel waar je toch bent is geen slechte beslissing. Overigens gaat het voor zover ik weet over witte eieren en van degene waarvan ik de maat kon achterhalen was het formaat M-L, maar ik gok dus wel dat dat voor alle eieren geldt. 

Verpakking Prijs Prijs per ei
Hoogvliet 10 stuks € 2,15 21,5 cent
Dirk 12 stuks € 2,59 21,6 cent
Vomar 12 stuks € 2,59 21,6 cent
Aldi 12 stuks € 2,59 21,6 cent
Lidl 12 stuks € 2,59 21,6 cent
DekaMarkt 12 stuks € 2,69 22,4 cent
Coop 10 stuks € 2,39 23,9 cent
Plus 10 stuks € 2,39 23,9 cent
Albert Heijn 10 stuks € 2,39 23,9 cent
Jumbo 12 stuks € 2,87 23,9 cent
Poiesz 12 stuks € 2,89 24,1 cent
Picnic 18 stuks € 4,35 24,2 cent
Jan Linders 12 stuks € 2,99 24,9 cent

*Let op! Bij Albert Heijn kun je de goedkoopste eieren alleen in de winkel kopen en niet online bestellen!  

Lidl Kipster eieren

Nou heb ik natuurlijk de goedkoopste eieren beoordeeld en niet de meest duurzame eieren. Als het daarop aankomt heb ik namelijk maar één tip. Een tip waar ik zelf volledig achter sta en de enige eieren die ik zelf nog koop; namelijk de Kipster eieren van Lidl. Je betaalt 1,99 euro voor 6 eieren, oftewel 33 cent per stuk, maar dat is wel de laagste prijs voor een écht duurzaam en kipvriendelijk eitje. 

Eieren bij de boer of op de markt

Van veel mensen kreeg ik op Instagram ook de tip om eieren bij de boer te kopen, de prijzen die ik daar hoorde lagen ook nog eens echt ver onder de bedragen die ik ontdekte bij de supermarkt. Maar ‘de boer’ is uiteraard geen keten, dat betekent enerzijds dat prijzen heel erg kunnen verschillen. Zelf heb ik best wel eens de opties bekeken, maar de eierverkopers hier in de buurt zijn in veel gevallen duurder dan de goedkoopste winkelopties. Deze tip zal dus echt alleen handig zijn als je een goedkope verkoper in de buurt hebt en daar naar toe kan. Dat is een beetje zoals mensen die zeggen dat de markt goedkoper is, dat zal in sommige gevallen vast het geval zijn, maar er zijn heel wat regio’s waar het niet zo is.

Met Pasen worden natuurlijk veel eieren gegeten. Maar ik denk stiekem dat er ook best veel eieren wel gekookt en gekleurd worden, die uiteindelijk in de vuilnisbak eindigen. En dat is niet alleen zonde voor het werk van kip, het is zeker ook heel erg zonde van je geld. Kook en kleur dus niet meer eieren dan je verwacht dat op gaan en maak van de overige eieren ook nog iets lekkers voordat je ze weggooit. Voedselverspilling is en blijft echt een belangrijke manier van geldverspilling!