Eigenlijk wilde ik heel graag proberen om zelf een truffel gratin te maken. Ware het niet dat mijn vriend totaal niet gelukkig wordt van alles wat met paddestoelen te maken heeft. Dus werd het een ‘normale’ maar ik geef niet op en ben van plan om het nog eens te proberen. Nu weet ik in elk geval hoe lekker en makkelijk een gewone aardappelgratin in elk geval al is.
Ingrediënten:
- 400 gram aardappels (ik gebruikte kruimige)
- 200 ml slagroom
- 100 ml melk
- 1 ei
- 2 tl oregano
- 1 eetlepel roomkaas
- 80 gram geraspte kaas
- Zout en peper naar smaak
Prijs per persoon €0,59 bij 4 personen.
Stap 1 – Breng een pan water aan de kook, was je aardappels en snij ze in plakjes. Kook ze vervolgens voor 5 minuten. Niet langer, zeker niet als je kruimige aardappels hebt want dan kunnen ze kapot gaan.
Stap 2 – Vet een ovenschaal in en leg alle aardappelschijfjes er in. Ze mogen overlappen. Ik had ongeveer 4 laagjes en tussen laag 2 en 3 heb ik een handje kaas gestrooid. Meng dan de melk, slagroom, het ei, de roomkaas en zout en peper in een kom en giet het over het mengsel heen.
Stap 3 – Strooi de overige kaas over de gratin. Zet in een op 200 graden voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten. Je kunt eventueel een stukje aluminiumfolie over de ovenschaal doen zodat de kaas niet te hard kleurt. Haal deze er dan voor de laatste 5 minuten vanaf.