Yves Rocher Adventskalender 2019
Kerst

Is de Yves Rocher adventskalender zijn prijs waard?

Als ik aan adventskalenders denk dan doemt er een beeld op van een vreselijk kitscherige afbeelding van de Kerstman en vieze chocolaatjes, te koop voor een paar euro. Gelukkig zijn adventskalenders anno 2019 niet meer (alleen) voor kinderen en zeker ook niet meer goedkoop. Ik wilde dus graag een van de vele adventskalenders van dit jaar uitpakken en bekijken wat de waarde van de inhoud is. Toen kwam er een mailtje van Yves Rocher waarin me werd verteld dat hun adventskalender voor 2019 ‘vanaf nu’ te koop was. Met mijn hernieuwde liefde voor het merk, bijna 20 jaar geleden had ik mijn eerste baantje bij Yves Rocher, was de beslissing vlug gemaakt. Ik plaatste de bestelling en was vol verwachting toen de pakketjes man hem kwam brengen. Zou hij zo mooi zijn als verwacht?

De inhoud van de kalender

De kalender is prachtig en ingedeeld in doosjes die makkelijk opengemaakt kunnen worden zonder de kalender helemaal te slopen. Dat vind ik erg leuk, want dat zou kunnen betekenen dat de kalender het jaar erop gerecycled kan worden en natuurlijk sowieso de hele maand december een mooier beeld geeft dan een verscheurde kalender. Er zitten 24 vakjes in de kalender, dus je hebt verrassingen van 1 december tot kerstavond.

Yves Rocher adventskalender

  1. Eau de parfum – Sel d’azur 1,2 ml Normale prijs: €59,99 voor 100 ml
  2. Bad- en douchegel – De eerste sneeuwvlokken 50 ml Normale prijs €3,95 voor 300 ml
  3. Crèmeshampoo – Voedend 50 ml Normale prijs €5,90 voor 300 ml
  4. 4-zijdig polijstblok FULL SIZE Normale prijs €2,90

  1. Kalmerende micellaire reinigingslotion 2-in-1 – Sensitive végétal Normaal €14,90 voor 390 ml
  2. Nagelverharder – Expert make-up FULL SIZE Normale prijs €10,90 voor 5 ml
  3. Kalmerende hydraterende créme 7 ml  Normale prijs €15,90 voor 50 ml
  4. Nagellak 41. Garance – Expert make-up FULL SIZE Normale prijs €5,90 voor 7 ml

  1. Bad- en douchegel – In het hart van het dennenwoud 50 ml Normale prijs €3,95 voor 300 ml
  2. Plantaardige peeling voor het lichaam 30 ml Normale prijs €9,90 voor 150 ml
  3. 2-in-1 micellaire reinigingslotion – Hydra végétal Normaal €14,90 voor 390 ml
  4. Eau de parfum – Plein soleil 1,2 ml Normale prijs: €59,99 voor 100 ml

  1. Body lotion – In het hart van het dennenwoud 50 ml Normale prijs onbekend
  2. Bad- en douchegel – Mango & koriander 50 ml Normale prijs €3,95 voor 400 ml
  3. Jumbo oogpotlood – Prune hortensia – Expert make-up FULL SIZE  Normaal €9,90 voor 1,7 gr
  4. Weldadige douchebalsem 30 ml Normale prijs: €9,90 voor 200 ml

  1. Voedend 2-in-1 crémemasker voor het haar 30 ml Normale prijs €12,90 voor 200 ml
  2. Nagellak 103. Camelia Nacré – Expert make-up FULL SIZE Normale prijs €5,90 voor 7 ml
  3. 48 uur non-stop hydraterende dagcréme 7ml Normaal €14,90 voor 50 ml
  4. Handcréme kerst – de eerste sneeuwvlokken 30 ml Normale prijs: €2,95 voor 75 ml

  1. Hammam bad- en douchegel met argan en roos 50 ml Normale prijs €3,95 voor 400 ml
  2. Nagellak cerise noir – Expert make-up FULL SIZE Normale prijs €5,90 voor 7 ml
  3. Wenkbrauw mascara châtain FULL SIZE  Normaal €13,90 voor 5 ml
  4. Grand rouge l’élixir 102 FULL SIZE Normale prijs: €22,90 voor 7 ml

Waarde van de kalender

De normale prijs van de adventskalender is €49,95, maar bij Yves Rocher zijn er altijd wel acties waardoor je goede kortingen en natuurlijk gratis extra’s krijgt. In mijn geval betekende dat dat ik slechts €39,90 betaalde voor de kalender, daarbij nog een handcréme á €2,95 toevoegde zodat ik: gratis verzending, €5,00 extra korting, een gratis douchegel, een gratis eau de parfum én een gratis mascara zou krijgen. Dit bracht de totale bestelwaarde op €126,55, terwijl ik €37,85 betaalde.

De waarde van inhoud van de kalender zelf heb ik daar nog niet bij verrekend. Ik vind het een mooie kalender, er zitten sowieso 8 full size producten in die samen al een waarde van €78,20 vertegenwoordigen. De mini producten vertegenwoordigen samen ongeveer een waarde van €18,00. Dat geeft de kalender een waarde van bijna €100,00. Hoewel ik dat eerlijk gezegd een beetje tegen vind vallen, maakt dat wel dat mijn complete bestelling dan dus €182,85 waard was. Dat is dan toch een besparing van bijna 80%! Hoewel dat in eerste instantie niet de reden is dat je zo’n kalender besteld moet ik zeggen dat ik er als bespaarguru toch wel vrolijk van wordt!

Top en flop

Het was de eerste keer dat ik een (luxe) adventskalender opende en ik was erg verrast door de inhoud. De producten zijn erg nuttig en neutraal. Natuurlijk kan het zijn dat (een van) de kleuren van de make-up niet je stijl is, maar een rode nagellak of roze lipproduct zal voor veel meer mensen praktischer zijn dan bv een glitter eyeliner. Daarnaast zitten er geen ‘prulletjes’ zoals mini nagelvijltjes of haarelastiekjes, die in elke andere adventskalender toch wel vaak te vinden zijn. Omdat de meeste producten kleine verpakkingen zijn is het handig om nieuwe producten te proberen, maar ook om de producten waar je al fan van bent eenvoudig mee te kunnen nemen op vakantie! Prijs kwaliteit is wat mij betreft dus echt enorm hoog.

Jammer vind ik de wenkbrauwmascara, die vrij donker is. Voor mij is dat prima, maar er zijn heel erg veel vrouwen (en mannen) voor wie veel lichter haar hebben. Dat is wel het enige product waarvan ik dus wel vind dat het alleen voor heel specifieke klanten relevant is. Wat ik ook een beetje teleurstellend vond zijn de flesjes parfum. Vorig jaar (ja ik had even de unboxing van byAranka bekeken voor ik mijn bestelling plaatste) zaten er nog echte miniatuurtjes in van geurtjes. Yves Rocher heeft altijd bekend gestaan om hun parfumminiaturen en het is gewoon wat feestelijker dan zo’n klein spuitflesje. Er zit ook minder in, 5 ml voor een miniatuur en 1,2 ml voor een klein testertje. Wellicht is het een beetje gezeur van mijn kant, maar wel iets wat me op viel.

Dit artikel was de reden die mij over de streep trok om de kalender te kopen, maar eerlijk is eerlijk ook zonder blog koop ik deze volgend jaar weer. Ik heb de kalender weer helemaal terug in elkaar gezet en zal in december netjes elke dag een doosje open maken. Eens kijken hoe me dat gaat bevallen! Het is een extraatje wat ik mezelf gun omdat het zo praktisch en bruikbaar is, iets wat me bij andere kalenders ontzettend weerhoud van de aankoop.

De kalender kost dus normaal €49,90 en is te koop via de webshop van Yves Rocher.

De links naar de verkoopsite van Yves-Rocher.nl zijn affiliatelinks. Dit wil zeggen dat ik een kleine commissie krijg als jij het artikel koopt via deze link. Deze commissie wordt gebruikt voor het onderhoud van deze website, het kost jou niets extra.

1 gedachte over “Is de Yves Rocher adventskalender zijn prijs waard?”

 1. Ik had vorig jaar de kalender van Yves Rocher en was daar toen erg blij mee. Vond prijs/kwaliteit top en heb veel dingen uit de kalender ook echt gebruikt. Dit jaar sla ik ‘m over omdat de inhoud er heel erg op lijkt, maar anders lijkt het me weer een aanrader!

Reacties zijn gesloten.