sparen

2,01% spaarrente bij een GRATIS spaarrekening!

De spaarrente is de afgelopen jaren om te janken geweest, maar langzaamaan beginnen de spaarrentes weer op te krabbelen. En de bank waar je op dit moment de meeste rente krijgt is toevallig ook de bank waar ik al jaren zeer tevreden klant ben; Bunq. En die rente is gewoon wel 2% en dat is eindelijk weer een beetje een rente die de moeite waard is. En ja, ik betaal een maandbedrag voor al mijn potjes, maar een spaarrekening is helemaal gratis!

Gratis Bunq spaarrekening

Laat ik maar gewoon meteen beginnen met het grootste nadeel van de gratis spaarrekening van Bunq, die Easy Savings heet; je kan maar twee keer per maand geld van je rekening afhalen. Maar ik denk dat dit voor veel mensen juist positief is. Want er staan weer een hoop voordelen tegenover; bijvoorbeeld dat deze spaarrekening volledig losstaand én gratis is. Je hoeft dus niet een betaalrekening af te sluiten om bij Bunq te kunnen sparen. Wel krijg je gewoon een Nederlands IBAN nummer en valt je spaargeld ‘gewoon’ onder het Nederlands garantiestelsel. Er waren eerder al wel plekken waar je (relatief) veel spaarrente kon kijgen, maar dan moest je je geld wel voor langere tijd vastzetten én je geld op een buitenlandse rekening zetten. Dat vind niet iedereen even prettig. Oh, en je krijgt je rente lekker elke maand uitbetaald!

Gaat die spaarrente nog verder stijgen?

Over hoe spaarrente werkt zou ik een hele eigen blog kunnen schrijven, want dat is allemaal best ingewikkeld en ik denk dat jullie vooral geïnteresseerd zijn in de vraag of spaarrente nog verder gaat stijgen. En die verwachting, je kunt nooit garanties geven in de financiële wereld, is er wel. Je kunt dus ook wachten met overstappen, maar als je nú overstapt en je geld 12 maanden laat staan kun je op bijvoorbeeld 1000 euro spaargeld al 20,29 euro rente krijgen! Maar ook met 50, 20 of 5 euro kun je al inleggen bij Bunq, dus het is voor iedereen een goede bank.

Waarom ik fan ben van Bunq

Ik begon ooit ook gebruik te maken van Bunq als gratis rekening, toen om mijn cashbacks van bijvoorbeeld Scoupy uit te kunnen laten betalen. Dat liep wel een beetje uit de hand en ik kreeg daar steeds meer rekeningen en daarom betaal ik nu het relatief hoge bedrag van 8,99 euro per maand. Maar zolang je het bij één spaarrekening houdt betaal je dus helemaal niks. Ik moet wel zeggen dat ik me bij Bunq heel prettig voel, je moet alleen goed weten wat je doet. Zo kan je bijvoorbeeld zelf veranderen van welke rekening een pinbetaling wordt gehaald en als je weet hoe dat werkt kun je dus makkelijk kiezen met welke rekeningen je op een bepaald moment wil betalen.

Dit artikel is niet in opdracht van Bunq geschreven, maar er staan wel affilatelinks in. Dit betekent dat als jij besluit om een gratis spaarrekening af te sluiten dat ik een commissie krijg, maar de spaarrekening blijft voor jou gewoon gratis.