Recept

Oosterse biefstukpuntjes met udon noedels en paksoi*

Ingrediënten:

  • 1 stuk paksoi
  • 200 gram biefstuk
  • 3 wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Ketjap
  • 1/2 rode peper
  • 75 gram udonnoedels (ongekookt)

Stap 1 – Zet een pan met ruim water op het vuur voor de udon noodles.

Stap 2 – Rasp de knoflook, gember en rode peper**. Snijd de wortel in dunne plakken en de paksoi klein. Houd het witte deel van de paksoi apart van het groene deel.

Stap 3 – Snij reepjes van de biefstuk en bak deze voor ongeveer 2 minuten in een scheutje olijfolie. Gebruik je vegetarische runderreepjes dan volg je de aanwijzingen op de verpakking. Haal de reepjes uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

Stap 4 – Kook de udonnoedels voor ongeveer 8 minuten tot ze gaar zijn.

Stap 5 – Roerbak de knoflook, rode peper, gember en wortel voor ongeveer 2 minuten. Voeg de witte delen van de paksoi toe, zet het vuur hoog en roerbak 3 minuten.

Stap 6 – Giet de udonnoedels af en voeg samen met de paksoi, ketjap en sojasaus toe aan de wok en roerbak dit nog zo’n 3 minuten. Voeg als laatste de biefstukreepjes nog toe, schep door en verdeel over 2 borden.

*Dit recept is onderdeel van een weekmenu. Vandaar dat de fancy foto ontbreekt.

** Als je knoflook, gember en pepers in de vriezer bewaard kun je deze rechtstreeks uit de vriezer raspen en zo eenvoudig portioneren.

2 gedachten over “Oosterse biefstukpuntjes met udon noedels en paksoi*”

Reacties zijn gesloten.