Enquetes en onderzoek

Dit zijn mijn favoriete apps om enquêtes in te vullen

Ik verdien graag een klein zakcentje bij met het invullen van enquêtes. Dit doe ik vooral op verloren momenten, als ik anders misschien niets had gedaan verdien ik nu een paar cent. De enquêtes vul ik vooral in via drie verschillende aanbieders.  Quickthoughts, Attapoll en Panelwizard zijn mijn favorieten. Laat ik eens de voor- en natuurlijk nadelen benoemen van ze allemaal!

Vergoeding en uitbetaling

Laat ik beginnen bij de belangrijkste reden waarom we enquêtes invullen; het zakcentje. Want we doen het natuurlijk niet voor de kat z’n viool. Nou moet je niet verwachten dat je je hypotheek kunt aflossen met de bedragen die je hiermee verdiend. Maar ik vind het wel altijd leuk om hiermee van die kleine ‘verwennerijen’ die ik mijn normale geld niet waard vind van te betalen. Op dit moment vul ik vooral enquêtes in voor moestuinzaden, maar als ik die genoeg heb verzin ik wel weer wat anders. Het is in elk geval handig om te weten hoe mijn favoriete enquête aanbieders je belonen.

Quickthoughts* – Bij Quickthoughts krijg je voor elke enquête € 0,50 tegoed, het maakt niet uit of je een enquête van vijf minuten of een kwartier invult. Dit betekent dat je dus twintig enquêtes in moet vullen om aan de € 10,00 uit te komen die je nodig hebt voor uitbetaling. Ik haal dit meestal in een week tot tien dagen, mits ik elke dag even een moment neem om ze in te vullen. Dit doe ik eigenlijk altijd als ik aan het wachten ben op iets.  Je kunt vervolgens laten uitbetalen in een Bol.com cadeaubon of in een iTunes cadeaubon, deze krijg je meteen in je mailbox. Het werkt makkelijk en is duidelijk.

Panelwizard* – De best betalende enquête aanbieder van Nederland, want je krijgt € 0,10 per vraag. Elke vraag, van wat je leeftijd is tot de vragen die echt tot de enquête behoren. Het grootste voordeel vind ik dat de enquêtes altijd rond de tijd dat ik sta te koken binnen komen. Dan sta ik vaak toch alleen in een pan te roeren en kan ik dus makkelijk even een enquête invullen. Betaling vindt (ongeacht je balans) twee keer per jaar plaats. In juni en in november en het geld uit je spaarpotje, zoals zij dat noemen, komt dan gewoon op je bankrekening binnen. Dit is voor mij steeds tussen de € 10,00 en € 20,00 per half jaar.

AttaPoll* – De wisselende bedragen die je krijgt voor elke enquête en de (geschatte) tijd die je ermee bezig zult zijn maken van Attapoll een beetje een puzzel. Dat vind ik helemaal niet erg want het verdient wel lekker en vooral; je krijgt al € 0,01 als je een poll start. Kijk dat is beter dan niets! Het bedrag dat je bij elkaar spaart met enquêtes invullen kun je hier laten uitbetalen als Amazon.nl of Zalando giftcard (vanaf € 5,00). Via Paypal (vanaf € 3,00), Revolut (dat ken ik verder niet) of doneren aan een goed doel. Het fijne is dus dat je hierbij al kleine bedragen kan laten uitbetalen en zo vlug toegang hebt op je geld. Ik verdien hier ongeveer even snel aan als Quickthoughts met een week tot tien dagen om € 10,00 te verdienen.

Hoe werken de aanbieders?

Quickthoughts* – Dit is een app die je moet downloaden en waar je je voor moet registreren. Dan is het heel simpel; op je begin scherm staan gewoon de beschikbare vragenlijsten. In het vaantje staat hoeveel je ervoor krijgt en hoe lang het ongeveer duurt om een enquête in te vullen. Ik herken de aanbieders inmiddels ook en weet dus als een enquête opent of ik de moeite ervoor wil doen, anders sluit ik hem gewoon weer af. Meestal zijn de onderwerpen wel heel leuk en doe ik graag mee!

Panelwizard* – Wat ik erg fijn vind aan Panelwizard is dat ze gewoon mailen als er een enquête beschikbaar is. Dat maakt dat je dus nergens omkijken naar hebt, tot ze jou een keer nodig hebben. Als je de meldingen voor e-mails aan hebt staan op je mobiel zie je het gelijk. De lay-out en werking van alle enquêtes is hetzelfde, niet zoals bij de andere twee dat de aanbieder kan verschillen. Dat maakt invullen gewoon lekker en snel. Ik doe dit ook altijd gewoon op mijn mobiel.

AttaPoll* – Eigenlijk werkt dit hetzelfde als Quickthoughts, je download de app en registreert jezelf. Dan zie je heel makkelijk op de home pagina welke enquêtes beschikbaar zijn. Daar staat ook bij hoeveel je dus krijgt en hoe lang het duurt. Vervolgens werkt het eenvoudig en kun je gewoon op je mobiel alles invullen. Wat dat betreft werkt de app misschien net wat prettiger dan die andere. Klik je per ongeluk (of expres) op terug dan krijg je eerst een pop-up die je vraagt waarom je weg wilt en dan kan je het altijd nog annuleren. Top!

Hoeveel enquêtes kan je verwachten?

Quickthoughts* – Over het algemeen zie ik vijf tot tien enquêtes voorbijkomen op een dag, ik kies er zelf voor om alleen de enquêtes met een verwachte duur van tien minuten of minder in te vullen. Dat kan de ene dag beter uitpakken dan de andere dag, maar meestal vul ik er wel een paar in. Het zal ook per periode, in alle genoemde apps, wel veel schelen hoeveel er wordt aangeboden. Zo zul je met kerst minder enquêtes online zien komen dan met andere dagen. Soms gebeurd het dat er na een aantal basic vragen (geslacht, leeftijd, woonplaats) de enquête wordt afgesloten maar dit komt vrij weinig voor.

Panelwizard* – Helaas krijg ik bij Panelwizard niet heel veel enquête maar daarom is het zo fijn dat je een mail krijgt als ze er wel zijn. Het kost geen tijd of energie om aan de app te denken en als er wel eentje binnenkomt is hij zo ingevuld. Het gebeurd niet vaak, maar als je na een hele reeks vragen niet de doelgroep van de enquête blijkt te zijn krijg je toch betaald voor wat je wél hebt ingevuld. Dat voelt heel eerlijk.

AttaPoll* – De meeste diskwalificaties heb ik bij Attapoll. Maar daar heb ik ook bijna altijd wel meer dan vijf opties van enquête om in te vullen. Omdat de enquêtes vrij makkelijk en vlug in te vullen zijn verlies je maar weinig tijd, al is het natuurlijk altijd balen! Daarom vind ik het fijn om te merken dat veel van de enquêtes op Attapoll ook pas achteraf vragen om je ‘persoonlijke’ informatie zoals geslacht en leeftijd.

Deze enquete aanbieders gebruik ik ook

Hoewel dit mijn favoriete enquête aanbieders zijn zijn het niet de enige die ik gebruik.  Van onderstaande enquête aanbieders maak ik wel gebruik, maar deze zijn niet mijn favoriet. Uiteindelijk is het vooral de combinatie van alle vijf die zorgt voor een fijne balans.

GFK panel* – Hoewel ik regelmatig via GFK enquêtes invul vind ik deze eigenlijk vrij slecht betalen. Je krijgt punten, waardoor het moeilijk is om in te schatten hoeveel een enquête opleverd. Voor 2000 punten kun je een cadeaubon van € 10,00 laten uitbetalen en ik doe daar al best lang over. Maar alsnog vind ik het fijn om gewoon soms (meestal aan het begin van de maand) even in te loggen en wat punten te verzamelen. Groot voordeel is dat je na een bepaald punt in de enquête wel gediskwalificeerd kan worden, maar dan alsnog (een deel) van de punten krijgt.

Panelclix* – Net zoals bij GFK krijg je bij Panelclix geen euro’s, maar punten. Deze punten tellen op tot steeds hogere bedragen. Zo krijg je voor 1000 zogenaamde ‘clix’ € 10,00 uitbetaald, maar als je doorspaard krijg je voor 2000 clix alweer € 25,00. Dit telt vervolgens op tot je voor 50.000 clix € 850,00 krijgt, dat is 70% meer. Naast dat je geld kunt verdienen met het invullen van enquête kun je met het Euroclix programma, wat onder dezelfde spaarpot valt, cashback krijgen op online aankopen.

Uiteraard verdien je met het invullen van enquêtes geen minimumloon. Je moet dus zelf de afweging maken of je het je tijd waard vindt, kun je in de tijd die je aan enquêtes zou besteden dingen doen die je meer opleveren? Dan moet je dat zeker doen. Maar ik vind het invullen van enquêtes ook gewoon heel vermakelijk. Niet alle onderwerpen staan me aan, maar dan is een enquête ook vlug zat gestopt.

Dit artikel bevat affiliatelinks, deze zijn te herkennen aan het sterretje * dat erbij staat.