sacha samenwerking schoenen spice girl
samenwerking

5 keer je kledingkast een update met een beperkt budget

De lente is officieel begonnen, het weer begint langzaamaan ook weer beter te worden en dus heb ik ontzettende zin om mijn garderobe aan te passen aan het nieuwe seizoen. Ik heb alleen geen oneindig budget en kan dus niet even naar de winkel gaan voor een compleet nieuwe garderobe. In dit artikel deel ik 5 budgetproof manieren om je kledingkast een 1 keer een update te geven en weer met een frisse blik naar je kast te kunnen kijken.

1. Maak eens ‘gekke’ combinaties

Toen je die ene rok en die blouse kocht was het de bedoeling dat je ze samen zou dragen, daarom doe je dat eigenlijk ook altijd. Maar wat als je bij die rok nu eens een andere top draagt? En die blouse op een spijkerbroek? Dan krijgt je oude kleding ineens een nieuwe boost. Combineer een eens wat gekke prints met elkaar, misschien is het best leuk. Trek op een zondagmiddag eens je kast leeg en shop your own closet. Wie weet liggen er achterin ook nog wel wat pareltjes die je allang vergeten was…

2. Ruil met je vriendinnen

Als je dan je kast hebt uitgemest op zondagmiddag zullen er ook best wel wat kledingstukken zijn die je niet meer passen, die écht je stijl niet (meer) zijn of die je associeert met minder leuke tijden. Spreek eens een avond af met je vriendinnen en vraag of zij ook deze kledingstukken meenemen. Hapje erbij, drankje erbij en ga eens lekker in elkaars spullen neuzen. Oh en als je een kledingstuk had waar je nog niet de perfecte (nieuwe) match bij had gevonden; trek deze dan aan of neem hem mee. Misschien vind je iets tussen de spullen van je vriendinnen!

3. Kringloop

Je kledingkast aanvullen kan je ook prima doen in de kringloop. Niet elke kringloop heeft de leukste kledingafdeling en niet elke keer dat je gaat zal het ‘raak’ zijn, maar ik ben hier veel meer fan van dan de goedkope kledingwinkels zoals Primark. Ga niet met een verlanglijstje naar de kringloop, maar laat je verrassen door wat de winkel te bieden heeft en je zult leuke dingen kunnen vinden. Kijk ook eens bij de mannenafdeling of bij maten waar je in de H&M nooit zou kijken. Soms vraagt het maar een kleine aanpassing om een kledingstuk passend te maken.

4. (Ver)maak je kleding zelf

Jaren lang heb ik zelf mijn eigen kleding gemaakt en dat is een heel leuke manier om de laatste modetrends te volgen zonder dat je er de hoofdprijs voor betaald of voor slechte kwaliteit fast fashion hoeft te gaan. Stoffen zijn op de markt soms al te koop voor €1,00 per meter en ik heb daar bijvoorbeeld ook wel super gave vintage stoffen tussen gevonden. Natuurlijk moet je wel een naaimachine en kennis hebben, maar dan kun je ook meteen voor jaren vooruit. Daarnaast is een naaimachine is sowieso handig om bijvoorbeeld een broek korter te maken of een andere aanpassing te doen.

5. Nieuwe schoenen

Ik heb zelf geen grote kledingkast en ook schoenen heb ik weinig, degene die ik heb zijn eigenlijk allemaal vrij ‘veilig’. Toen ik van Sacha schoenen uit mocht kiezen besloot ik juist eens te gaan voor een minder veilige keuze. Ik koos in dit geval voor witte ‘Spice Girl’ schoenen, een stijl buiten mijn comfortzone (‘leuk bij een ander, maar niks voor mij’) en een stuk minder veilig dan mijn andere schoenen. Toch heb ik ineens heel wat meer kleding die ik eigenlijk niet meer leuk vond die ik weer aan kan! Een (goed) paar schoenen is natuurlijk stukken duurder dan een shirtje of een broek, maar het geeft wél je hele garderobe een boost in plaats van dat je 1 nieuwe outfit hebt terwijl je de rest nog steeds beu bent.

Deze blogpost bevat een samenwerking met Sacha schoenen, ik heb de schoenen gratis uit mogen kiezen.

4 gedachten over “5 keer je kledingkast een update met een beperkt budget”

  1. Schoenen kunnen een outfit inderdaad helemaal opfleuren.
    Goede tips. Fijn zo allemaal op een rijtje.

  2. Oh ja, ik moet inderdaad nodig weer een keer voor goede schoenen zorgen die ik ook netjes aan kan. Dank je voor de reminder!

Reacties zijn gesloten.