Het is geen geheim dat ik graag wat vaker vleesvrij eet. Als Bloginsider van Lekker en Simpel x Knorr kreeg ik de opdracht om een eenpans gerecht te maken vol groenten. Nou, als ik deze lekkere saus met couscous op tafel zet is het altijd smullen, dus dit succesrecept wilde ik zeker delen! Trouwens; je kunt ook de zoete aardappel vervangen door pompoen!
HOOFDGERECHT – 20 MINUTEN – 4 PERSONEN
Ingrediënten:
- 400 gram zoete aardappel €0,99
- 1 rode paprika €0,53
- 400 gram gepelde tomaten €0,39
- 150 gram kikkererwten €0,59
- 200 gram zwarte bonen €0,55
- Yoghurt naar smaak €0,08
- 1 zakje Knorr natuurlijk lekker kruidenmix Couscous €1,19
- 300 gram couscous €0,78
Kosten van dit recept per persoon: €1,27
Schil de zoete aardappel en snijd de aardappel in blokjes, voordat je hem aanbakt tot hij lichtbruin kleurt. Ook de paprika snijd je in blokjes en bak je mee met de zoete aardappel. voeg ook de gepelde tomaten toe en laat het geheel 5 minuten stoven. De kikkererwten en zwarte bonen gaan er tegelijk met de kruidenmix en 200 ml water bij voor de laatste 2 minuten.
Serveer met yoghurt naar smaak en couscous, bereid volgens verpakking.
Super vlug recept voor als je weinig tijd of zin hebt om te koken, maar wel lekker wil eten en genoeg groenten binnen wil krijgen. Het is ook nog eens een eenpansmaaltijd dus na het eten heb je maar 1 pan om af te wassen. Dus win, win, win, win!