spaanse tortilla
Recept Tot €2 Vega

Recept: Spaanse tortilla

We gaan nog een stukje Zuidelijker met onze wereldreis, daarnaast is ditt recept ook een heerlijke manier om van restjes af te komen; de Spaanse tortilla! Ik gebruikte hiervoor alleen ui en punt paprika, mijn daadwerkelijke restjes, maar je kunt bijna alle restjes groenten wel gebruiken. Bijvoorbeeld; prei, broccoli, gewone paprika, wortels, spinazie, noem maar op. Heb je komende winter bijvoorbeeld boerenkoolstamppot over? Dan is het ook heerlijk om daar de volgende dag een tortilla van te maken, ook lekker voor de lunch! Mogelijkheden zijn oneindig, maar in dit recept deel ik dus alleen met restjes uit mijn koelkast.

BIJGERECHT – 15 MINUTEN – 1 TOT 2 PERSONEN

Ingrediënten:

  • 200 gram overgebleven aardappelen €0,25
  • 1 puntpaprika €0,90
  • 1/4 ui €0,10
  • 2 eieren €0,30

Uit de keukenkast:

  • Paprikapoeder
  • Rozemarijn
  • Citroensap
  • Zout

Totale kosten van dit recept: €1,55

Mijn favoriete aardappelrecept is vrij simpel; (kruimige) aardappelen in stukjes snijden en koken. Dan in een ovenschaal op smaak brengen met zout en knoflookpoeder en met olijfolie besprenkelen en in de oven tot ze krokant zijn (20 tot 30 minuten.) Als je dit over hebt van een eerdere avond kun je hier makkelijk een tortilla van maken. Dit is mijn restje vandaag, maar je kunt natuurlijk al je overgebleven aardappelen gebruiken.

Stap 1 – Klop de eieren op en breng op smaak met je favoriete kruiden, bij deze combinatie gebruik ik graag paprikapoeder, een beetje citroensap, rozemarijn en natuurlijk een beetje zout (geen peper.) Maar bij andere restjes kunnen andere kruiden weer beter passen.

Stap 2- Snijdt de groenten fijn zodat ze goed door de tortilla heen gemengd komen te zitten.

Stap 3- Bak de aardappelen een beetje op in een goed ingevette pan en voeg de groenten toe, bak ook de groenten even aan. Zorg dat het geheel goed over je koekenpan is verdeeld.

Stap 4- Giet het ei tussen de groenten en de aardappels, als je het er echt overheen giet kan het zijn dat het ei niet helemaal gaart. Laat het op laag vuur bakken tot het hele ei gestold is (je kunt een deksel op de pan zetten om dit proces vlugger te laten gaan) en draai de tortilla dan om om ook de andere kant aan te bakken tot het ei gaar is.

Dit recept is heel goed van tevoren te maken, je kunt het dan koud serveren of vlak voor het opdienen nog even opwarmen in de oven!

Disclaimer: Prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste producten op het moment van schrijven, aanbiedingen uitgesloten. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.
Spaanse Tortilla