Ingrediënten:
- 1 stuk paksoi
- 200 gram biefstuk
- 3 wortels
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 2 el Sojasaus
- 2 el Ketjap
- 1/2 rode peper
- 75 gram udonnoedels (ongekookt)
Stap 1 – Zet een pan met ruim water op het vuur voor de udon noodles.
Stap 2 – Rasp de knoflook, gember en rode peper**. Snijd de wortel in dunne plakken en de paksoi klein. Houd het witte deel van de paksoi apart van het groene deel.
Stap 3 – Snij reepjes van de biefstuk en bak deze voor ongeveer 2 minuten in een scheutje olijfolie. Gebruik je vegetarische runderreepjes dan volg je de aanwijzingen op de verpakking. Haal de reepjes uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Stap 4 – Kook de udonnoedels voor ongeveer 8 minuten tot ze gaar zijn.
Stap 5 – Roerbak de knoflook, rode peper, gember en wortel voor ongeveer 2 minuten. Voeg de witte delen van de paksoi toe, zet het vuur hoog en roerbak 3 minuten.
Stap 6 – Giet de udonnoedels af en voeg samen met de paksoi, ketjap en sojasaus toe aan de wok en roerbak dit nog zo’n 3 minuten. Voeg als laatste de biefstukreepjes nog toe, schep door en verdeel over 2 borden.
*Dit recept is onderdeel van een weekmenu. Vandaar dat de fancy foto ontbreekt.
** Als je knoflook, gember en pepers in de vriezer bewaard kun je deze rechtstreeks uit de vriezer raspen en zo eenvoudig portioneren.
Hoeveel ketjap en sojasaus?
Lijkt me een heerlijk gerecht!
2 eetlepels van beide.