Voor een weekmenu op de voorraad uit mijn vriezer en koelkast maak ik Chinese koolrolletjes met tomatensaus.
Totale prijs voor deze maaltijd was € 1,51 per persoon.
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de rolletjes:
- Chinese kool
- 200 gram gehakt
- Halve ui
- Halve courgette (of andere restjes)
- 20 gram paneermeel
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- zout
Voor de saus:
- Tomaten in blik
- Halve ui
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 eetlepel olie
- zout
Stap 1 – Rasp de ui en courgette of snij het in heel kleine stukjes en besprenkel met zout, zo kan alle overtollige vocht eruit. Je kan hiervoor ook andere overgebleven groenten gebruiken, zoals champignons of paprika. Dan kun je de zout stap over slaan.
Stap 2 – Haal per persoon 4 bladen van de Chinese kool los, in hun geheel. Blancheer deze bladen voor ongeveer 2 minuten in kokend water. Laat dan even afkoelen.
Stap 3 – Knijp met de hand alle overtollige vocht uit de courgette en ui, meng het vervolgens met het gehakt, de paneermeel, paprikapoeder en knoflookpoeder. Maak per persoon 4 kleine ‘worstjes’ van het gehakt. Op formaat dat het mooi in een koolblad gerold kan worden. En doe dit ook als de geblacheerde bladeren zijn afgekoeld en leg de rolletjes in een ovenschaal.
Stap 4 – Gebruik het soort tomaten dat je in je kast hebt staan. Doe de inhoud van het blik (400 gram) in een blender, met de halve ui, paprikapoeder, knoflookpoeder, balsamico azijn en olie. Dan krijg je een mooie saus zonder stukjes zoals ik het het lekkerst vind. Giet dit over de koolrolletjes. Zet vervolgens 35 minuten in de oven.
Eet smakelijk!