aanbiedingen

Draaien voor gratis producten bij Lidl?

Voorgaande jaren had Lidl, tegelijk met Albert Heijn, ook altijd een krasactie. Deze was alleen niet zo’n hit, want waar je bij Albert Heijn ‘altijd prijs’ had en gratis producten kon scoren, had je bij Lidl enkel kans op een prijs en waren de prijzen veel meer waard. Geen reden dus om voor minstens 15 euro in je mandje te gooien. Daar komt vanaf maandag (5 augustus 2024) verandering in! Want we gaan niet meer krassen, maar aan een rad draaien! En je hebt nu dus wél altijd prijs.

Dit artikel bevat affliatelinks. Meer weten hierover? Klik dan hier.

Hoe werkt Scan, Spin en Win?

Voor deze actie van Lidl heb je de Lidl Plus-app nodig. Je scant deze, zoals altijd, bij de kassa en heb je voor minimaal 15 euro aan boodschappen gedaan? Dan mag je in de app aan het digitale rad draaien. Let wel op dat je niet voor elke 15 euro die je besteedt aan het rad mag draaien; dus ook als je 30 of 45 euro besteedt, mag je maar één keer draaien. De actie begint komende maandag 5 augustus en duurt tot en met zondag 1 september 2024.

Slimme tips voor het meedoen aan deze actie

Deze actie is niet alleen bedoeld om je zoveel mogelijk te laten uitgeven, maar ook om je vaker naar de winkel te laten komen. Ik ben sowieso fan van vaker naar de winkel gaan in plaats van meer uit te geven, maar als je een echte Gierige Gerda bent, ga je niet veel meer uitgeven dan die 15 euro. Helaas kun je bij Lidl geen scanners gebruiken om te controleren of je wel over, maar niet te ver over, die 15 euro zit. Dus je zult zelf moeten rekenen. Ook bij Lidl zorg ik ervoor dat ik niets koop wat ik normaal ook niet zou kopen of voor meer geld dan ik er normaal voor zou betalen. Maar als ik niet aan het bedrag kom, koop ik weleens extra huismerkproducten voor mijn voorraad.

Niet alleen ongezonde prijzen

Wat ik veel hoor over de Albert Heijn krasactie is dat er vooral ongezonde producten en dingen die niemand ooit koopt in de actie zitten. Het hele assortiment van Lidl is natuurlijk al een stuk minder diep, dus de kans dat er veel producten bijzitten die niemand ooit koopt, is al kleiner. Ik zag ook dat er bij deze actie groenten en fruit te winnen zijn. Dat is natuurlijk heel erg leuk en ik denk dat de prijzen erg overeenkomen met wat je normaal kunt krijgen bij de Boodschappenmeter. Al krijg je nu bij elke 15 euro al een prijs, in plaats van pas na veel meer.

Wil je meer weten over deze actie? Dan kun je op de actiepagina van Lidl aff alle informatie vinden. 

Van de actie van Albert Heijn weet ik inmiddels dat het echt een succes is en dat je heel leuke producten gratis kunt scoren, maar voor deze Lidl-actie moeten we nog even afwachten of het wat is. Het is in elk geval beter dan de voorgaande actie, maar ik vind het jammer dat je niet voor elke 15 euro beloond wordt. Misschien moet ik een gegeven paard gewoon niet in de bek kijken.