aanbiedingen

Zo werken de extra kortingen op de Kruidvat Extra Goedkoopavond

Vanavond is er weer een Extra Goedkoop Avond van Kruidvat. Een mooi moment om extra te besparen, zeker omdat december eigenlijk een heel slecht moment is voor goede aanbiedingen. Dankzij de extra korting heb ik nog wat bodemprijzen kunnen halen in de afgelopen jaren. Maar ik merk dat niet iedereen doorheeft hoe het werkt en hoe je optimaal gebruik kunt maken van de acties, vandaar deze blog!

Kruidvat Extra Goedkoopavond, wat is dat?

De Extra Goedkoopavond is niet zomaar een avond waarop Kruidvat ook na 18 uur open is.
Soms is daar wat verwarring over, maar dit zijn echt speciale actie avonden. Eigenlijk altijd op woensdagavond. Geldt de actie in de winkel dan is dat daar vanaf 17 uur tot 20 uur, is het (alleen) online dan geldt het meestal van 17 uur tot middernacht. Maar natuurlijk kunnen de tijden verschillen per koopavond. Tijdens de koopavond gelden er speciale aanbiedingen, vaak zijn dit nét iets betere acties dan normaal en soms zitten er leuke deals tussen. Maar het leukste van deze koopavonden is dat er extra korting wordt gegeven en dat je zelf kunt bepalen waarop je die korting laat gelden. En deze korting geldt dus wél gewoon op lopende folder aanbiedingen, niet op de speciale koopavond aanbiedingen, en dat is dus super handig!

Wat is de korting die je krijgt?

Het kan per koopavond verschillen wat de hoogte van de korting is. Ervaring leert dat dit meestal 20 of 30 procent is. Ook op hoeveel producten je deze korting krijgt kan verschillen. Meestal is het op één of twee producten zonder klantenkaart en ook nog eenmaal met een klantenkaart. Als er een Extra Goedkoopavond is bij Kruidvat is het dus altijd slim om even goed de regels en voorwaarden van die avond te bekijken. Ik maak daarover in de meeste gevallen ook een video op Instagram en Tiktok dus hou dat ook zeker in de gaten!

Hoe werkt de korting met meerdere producten?

Ik denk dat korting op één product vrij vanzelfsprekend is. Enige wat daarover nog te vertellen is is dat de extra korting wordt berekend over de actieprijs. Maar dat spreekt wellicht wel voor zich. Het wordt lastiger als je meerdere producten moet kopen om een folderactie te krijgen. Denk aan 1+1 gratis, 3 voor 8 euro euro of tweede halve prijs. Voor deze acties moet je dus twee of drie producten kopen, ondanks dat je dezelfde producten koopt geldt je extra korting steeds maar op één product. Als je twee producten moet kopen voor een actie heb je ook twee keer extra korting nodig om extra korting te krijgen op beide producten. Bij drie producten geldt ook weer dat je drie keer extra korting moet krijgen om op alle drie extra korting te krijgen. Koop je een voordeelverpakking? Dan heeft je aankoop één streepjescode en wordt je aankoop dus als één product gezien. Al is het altijd goed om even na te gaan of je wel echt goedkoop uit bent, want ‘voordeelverpakkingen’ doen hun naam niet altijd eer aan.

En hoe werkt dat dan met speelgoed en elektronica?

Of het nou online is of bij Kruidvat zelf, ook op randassortiment wordt gewoon extra korting gegeven. Er zijn wel een aantal dingen die zijn uitgesloten van de korting, maar dat zijn grotendeels producten waarbij dit wettelijk geregeld is en waar dus nooit korting op mag worden gegeven. Nederlandstalige boeken vallen daar bijvoorbeeld ook onder. Maar verder krijg je gewoon overal korting op in principe.

Voorbeelden hoe de korting werkt

Om het een klein beetje duidelijker te maken wil ik het nog even uitleggen met wat voorbeelden. Deze zijn puur om te laten zien hoe de korting werkt, dit zijn oude acties en niet allemaal per se goede deals…

Voorbeeld: 1+1 gratis en 1 keer 20 procent korting

Normale prijs per stuk: 8,99 euro
Aanbiedingsprijs per stuk: 4,495 euro
Van één exemplaar gaat 20 procent korting: 3,596 euro
Je betaalt voor 2 stuks dus nu (3,596 + 4,495) 8,09 euro

Voorbeeld: 1+1 gratis en 2 keer 20 procent korting


Normale prijs per stuk: 6,69 euro
Aanbiedingsprijs per stuk: 3,345 euro
Van beide gaat 20 procent korting: 2,676 euro
Je betaalt voor 2 stuks dus nu (2,676 + 2,676) 5,35 euro

Voorbeeld: 3 voor 12 euro en 2 keer 20 procent korting

Aanbiedingsprijs per stuk: 4 euro
Van 2 exemplaren gaat 20 procent korting: 3,20 euro
Je betaalt voor 3 stuks dus nu (3,20 + 3,20 + 4) 10,40 euro

Voorbeeld: 2 + 1 gratis en 2 keer 20 procent korting

Normale prijs per stuk: 0,99 euro
Aanbiedingsprijs per stuk: 0,663 euro
Van 2 exemplaren gaat 20 procent korting: 0,53 euro
Je betaalt voor 3 stuks dus nu (0,53 + 0,53 + 0,663) 1,72 euro

Voorbeeld: Vaste aanbiedingsprijs en 1 keer 20 procent korting

Aanbiedingsprijs per stuk: 9 euro
Van 1 exemplaar gaat 20 procent korting: 7,20 euro

Hoewel ik altijd fan ben van de Extra Goedkoopavond is het altijd slim om goed te rekenen of iets wel een goede deal is. Zeker omdat de korting dus echt maar over één exemplaar gaat is het goed om te rekenen of je te maken hebt met een goede deal. Maar goede deals zijn er zeker te scoren op de Extra Goedkoopavonden!