het bonnetje

Het bonnetje van: Mila – Een tien met een griffel!

Het is leuk om eens een ander bonnetje te zien dan dat van een gezin. Mila woont samen met haar vriend en twee katten. Ze probeert haar budget onder de 50 euro per week te houden, maar omdat er veel verleidingen zijn in de winkel, vindt ze het lastig. In principe is het budget alleen voor etenswaren, voor andere uitgaven heeft ze een apart budget en koopt ze al echt op voorraad. De weekboodschappen blijven echter een uitdaging.

Het bonnetje – 60 euro uitgegeven

Albert Heijn
Chips A-merk 3 zakken € 6,27
Wilde zalm (diepvries)
doosje € 3,89
Prei stuk € 0,79
Mais huismerk 3 blikjes € 1,99
Kipfilethaasjes 2 verpakkingen € 6,50
Brood heel € 1,29
Appels zak € 3,99
Bananen tros € 1,55
Avocado’s 2 stuk € 2,78
Zilvervliesrijst kilozak € 1,59
Aardappelen 3 kilozak € 5,29
Tortilla’s zak € 0,95
Eieren doosje van 6 € 1,69
Rijstdessert 2 bakjes € 1,18
Tiramisu bakje € 1,15
Pizza A-merk 2 dozen € 8,58
Kaas geraspt zakje € 2,59
Sperziebonen (diepvries)
zak € 1,19
Brocolli (diepvries)
zak € 1,55
Krokante muesli huismerk zak € 2,79
Volle yoghurt huismerk pak € 1,39
Halfvolle melk (vers) huismerk pak € 0,85

Dit doe je super goed!

Toetjes – Als je wilt besparen, hoef je niet alles zomaar te laten. Budgetproof toetjes zijn een goede oplossing als je daar blij van wordt. En er zijn er een heleboel! Uit een pak vla kun je 6 porties halen voor 1,50 euro. Voor 35 cent heb je ook van die chocolade- en vanilletoetjes met slagroom erop. Voor 1,15 euro heb je 12 dubbellikkers en voor 2,75 euro kun je wel 20 porties schepijs eten. Al denk ik dat ze bij Albert Heijn een schepje als een portie zien, het gaat om het idee.

Wilde zalm – Zalm uit de vriezer is goedkoper dan zalm uit het versschap, en raad eens? Die komt ook uit de vriezer. Dus waarom moeilijk doen als je kunt besparen op hetzelfde product? Ikzelf kies altijd liever zalmfilet, maar Mila…

Prei aanbieding – Op het lijstje van Mila stond eigenlijk één prei, vertelde ze mij, maar er was een aanbieding, dus heeft ze er twee meegenomen. Eentje heeft ze gewassen, gesneden en in de vriezer gedaan. Supergoed, want de aanbiedingsprijs was maar 10 cent meer! Zo bespaar je de volgende keer 69 cent op je prei, puur omdat je vandaag al hebt nagedacht. Zo moet je dat eigenlijk met meer doen, zeker als je het kunt invriezen.

Melk – Ik dacht altijd dat verse melk duurder was dan houdbare melk. Niets blijkt minder waar te zijn. Als je dus wilt besparen op melk, ook al drink je het te weinig om een voorraad op te bouwen als er een aanbieding is, kun je beter verse melk nemen. Restjes kun je opmaken door pannenkoeken te bakken, als pannenkoeken al niet de reden waren dat je melk kocht.

Met deze veranderingen kun je nog minstens 10 euro besparen!

Diepvriesgroenten – Het is goed om broccoli en sperziebonen uit de vriezer te zien! Dit is al een stuk goedkoper dan vers en biedt ook nog eens het gemak van voorverpakte groenten. Dubbele winst. Er is nog een kleine extra winst te behalen door te kiezen voor een grotere verpakking, of als je AH Premium hebt, voor de biologische versie. Het zijn besparingen die geen enkele moeite kosten.

A-merken in de aanbieding – Ik begrijp heel goed dat je af en toe pizza en chips wilt eten en dan de lekkerste kiest in plaats van de goedkoopste. Toch is het altijd slimmer om dit soort dingen in de aanbieding te kopen. Kleine moeite, groot gewin.

Avocado – Het lijkt goedkoop om avocado’s los te kopen, maar een netje met 5 stuks is het allergoedkoopst. Gebruik je niet alle avocado’s direct, dan kun je ze ook altijd invriezen. Bovendien blijven ze ook nog heel lang goed als je ze in de koelkast bewaart. Pas op kamertemperatuur gaan ze verder rijpen.

Eieren – Wist je dat eieren nog best lang na de houdbaarheidsdatum eetbaar blijven? Dus als je regelmatig eieren eet, kun je beter een doosje van 10 eieren kopen dan eentje van 6, dat is per ei veel goedkoper. Wil je weten of een ei nog eetbaar is? Dan kun je het in een glas water laten zakken; zolang het de bodem van het glas raakt, is het ei eetbaar. Gaat het drijven, dan is het niet meer goed.

Je zou eens kunnen kijken of je vaker vlees kunt kopen met datumkorting en misschien is het een optie om naar een andere supermarkt te gaan. Albert Heijn heeft goede mogelijkheden om te besparen, maar door alleen al naar Dirk te gaan voor deze boodschappen, kun je al 5 euro besparen. Neem dan voor de rest de aanbiedingen en die 50 euro van je budget wordt een eitje. Toch wil ik nog zeggen: je doet het al heel erg goed!