hussen met je neus ertussen

Hussen met je neus er tussen: koken met weekaanbiedingen – week 41

Aldi – Hartige taart met pastinaak, appel en Gruyère (recept van Francescakookt.nl)

Dit is wel een wat duurder recept, voor alle ingrediënten ben je 7,85 euro kwijt, maar ik denk dat de meeste mensen hier meer dan vier porties uit halen. Het zijn namelijk twaalf punten, dus ik vind het alsnog een heel budgetproof recept. Ik heb zoveel mogelijk producten bij Aldi geprobeerd te vinden, maar sommige dingen moest ik bij Albert Heijn ‘shoppen’. Toch kon ik ook daar nog wat extra besparen, bijvoorbeeld door te kiezen voor taartdeeg in plakjes in plaats van op een rol. Per kilo scheelt dit bijna drie euro, dus dat is flink. Ook zou ik kiezen voor kookroom in plaats van slagroom, omdat dat ook net wat goedkoper is. Als je met vier personen zou eten van deze hartige taart en ieder een kwart zou nemen, ben je 1,96 euro per persoon kwijt, en dat vind ik nog steeds een heel mooie prijs!

Deze Aldi aanbiedingen beginnen op maandag.

Aldi – Zoete aardappelpan met ei, peultjes en paprika (recept van Spar.be)

Deze week zijn er bij Aldi echt lekkere aanbiedingen voor groenten, dus een tweede recept mocht niet ontbreken, zeker omdat er echt hele lekkere groenten in de aanbieding zijn: zoete aardappel, paprika en sperzieboontjes. LOVE IT! Ja, en ik weet dat dit recept eigenlijk vraagt om peultjes, maar we gebruiken de sperzieboontjes uit de aanbieding. Dit gerecht kost voor vier personen in totaal 3,58 euro, wat echt super goedkoop is, want dat komt op een bedrag van 90 cent per persoon.

Deze Aldi aanbiedingen beginnen op maandag.

Plus – Cannelloni met pompoen en gehakt (recept van Foodquotes.nl)

Cannelloni is denk ik mijn favoriete pasta, maar altijd zo ontzettend duur! Dus nu het in de aanbieding is, leek me dit een mooi moment om een recept te delen. Normaal maak ik het eigenlijk altijd met spinazie en ricotta, of ik bestel het ergens — ik ga niet liegen. Maar met pompoen wordt het een heel ‘seasonal’ recept. Het is niet de goedkoopste uit dit lijstje, met 7,53 euro voor vier personen, maar dat is uiteindelijk nog maar 1,88 euro per persoon. Maak bij het uitkiezen van je pompoen wel de juiste keuze qua gewicht, dat helpt besparen. En de pompoenpitjes kun je eenvoudig zelf roosteren.

Deze Plus aanbiedingen zijn begonnen op zondag.

Lidl – Prei stamppot met vegan balletjes (recept van Wijnspijs.nl)

Een eenvoudige stamppot is natuurlijk ook nooit weg, en preistamppot is wel heel erg lekker. Met een vegan balletje erbij en een lekkere jus, die we voor het gemak gewoon uit een pakje halen, zijn we voor vier personen 3,49 euro kwijt, dat is maar 87 cent per persoon. Ik was vorige week bezig met een aflevering van ‘Het Bonnetje’, waarin een volger geschilde aardappelen had gekocht, zoals bij dit recept. Ik was al een hele rant aan het schrijven over dat ze beter zelf kan schillen, toen ik erachter kwam dat het eigenlijk goedkoper is om geschilde aardappelen te kopen dan kleine zakjes ongeschilde. Ja, als je een 10 kilo zak in de aanbieding kunt kopen, ben je zeker wel voordeliger uit, maar ik zou niet weten waar ik die moest laten, en wie op de fiets boodschappen doet, kan het niet eens meenemen. Maar goed, wel weer een mooie les om dus altijd te vergelijken en niet uit te gaan van je verwachtingen!

Deze Lidl aanbiedingen beginnen op maandag.

Dirk – Gevulde aubergine (recept van UitPaulineskeuken.nl)

Het aubergineseizoen is zo’n beetje over, maar Dirk komt deze week nog met een mooie aanbieding voor Nederlandse aubergines. Een goed moment dus om (voor de laatste keer) lekker gevulde aubergines te maken. Het recept van Pauline vraagt om een paar specifieke producten van Mutti, maar die verkoopt Dirk niet, dus kiezen we voor vervangers: gepelde tomaten in plaats van pomodorini en tomatenpuree in plaats van concentraat. Ook kies ik voor witte kaas in plaats van feta om de prijs wat te drukken. Als je een fetaconnaisseur bent, moet je lekker feta gebruiken, maar de meeste mensen zullen het verschil niet proeven. De feta die over is, kun je trouwens heel goed invriezen! Wat voor soort gehakt moet worden gebruikt, wordt niet vermeld in het recept, dus ik heb gekozen voor half-om-half gehakt. Dit hele recept komt uit op 4,51 euro voor vier personen, oftewel 1,13 euro per persoon.

Deze Dirk aanbieding begint op woensdag.

Dirk – Bloemkoolschotel met spek (recept van Lekkerensimpel.nl)

Ik denk dat bloemkool wel mijn favoriete groente is, en het liefst in een ovenschotel. Dit is niet mijn recept, maar dat kan ik in de toekomst natuurlijk best een keertje delen. Het leek me wel lekker, zeker omdat er best wat aanbiedingen waren voor de ingrediënten. Het recept is voor twee personen, en ik heb dat verdubbeld voor de prijs, maar ik denk dat als je dat in de keuken zou doen, je veel te veel hebt. Dus ik zou de saus lekker met 1,5 vermenigvuldigen, of misschien zelfs helemaal niet. Maar met alle ingrediënten keer twee kwam ik op een bedrag van 7,44 euro voor vier personen, en dat is 1,86 euro per persoon. Dan heb ik er naast de ontbijtspek in de ovenschotel ook nog voor ieder een speklapje naast, want dat is wel zo lekker.

Deze Dirk aanbiedingen beginnen op woensdag.