bodemprijzen

Bodemprijzen in december

December is een maand waarin bij veel mensen heel veel geld naar de supermarkt gaat. Toch is dit de maand waarin je niet hoeft te letten op bodemprijzen en kortingen. In december richten we ons alleen op voedsel en alleen op wat we nodig hebben. 

Wel aanbiedingen, geen deals 

In december komen er, net als de rest van het jaar, wel gewoon folders uit. Ik zou ook altijd aanraden om deze lekker elke week door te lezen. Etenswaren die met kerst te maken hebben, willen namelijk nog best weleens goed in de aanbieding zijn. Als je vaatwastabletten of wasmiddel nodig hebt, dan is dit niet helemaal het moment om deze te kopen. De aanbiedingen hiervoor zullen niet in de buurt komen van bodemprijzen en straks in januari begint het aanbiedingenseizoen weer, dan kun je weer écht goed inslaan. 

Bodemprijzen voor kerst producten

Kijk, voor (kort houdbare) etenswaren hebben we eigenlijk geen bodemprijzen. Maar we weten ook dat bepaalde producten, laat ik mijn geliefde Viennetta ijstaart als voorbeeld nemen, in de aanbieding komen. En de meest voorkomende deal hiervoor is 1+1 gratis, soms zelfs 50 procent korting. Dat laatste is vooral handig als je niet twee stammen nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je maar met drie man kerst viert. Maar tweede halve prijs of 25 procent korting of iets anders wat minder is dan koop ik het niet. Zo kun je dus in principe nog best een beetje gebruikmaken van de allerbeste deals, ook tijdens de feestdagen. 

De uitzondering die de regel bevestigd 

December is niet de enige maand waarover ik altijd roep dat de aanbiedingen slecht of niet zo goed zijn. Maar wat mij altijd wel opvalt is dat er vaak in deze periodes vaak wel één of twee super goede, onverwachte deals voorbij komen. Dus het kan altijd zo zijn dat er een uitzondering is op de regel, waardoor je ook in december ineens wel een heel goede deal kunt scoren. Maar vaak zijn dit wel ook deals op onverwachte producten en niet per se op wasmiddel ofzo. 

Gebruik maken van kortingsstickers

Op een gunstige manier gebruik maken van je vriezer is wel een heel makkelijke manier van besparen in de decembermaand. De lekkernijen liggen al lang voor 24 december in de winkels, maar veel minder mensen eten luxe producten in de aanloop naar de feestdagen. Daarom komen er kortingsstickers op, koop dit met flinke korting en leg het in je vriezer. Dan heb jij met kerst voor minder een luxe maaltijd. Houd er ook rekening mee dat na Sinterklaas, na kerst en na Nieuwjaar ook uitverkoop begint en dat je nog leuke kortingen kan krijgen op producten van die specifieke feestdagen. Koop alvast servetten, inpakpapier en andere houdbare benodigdheden voor volgend jaar. 

Wat als je een bodemprijs-product echt nodig hebt? 

Ik hoop dat ik al zoveel mogelijk mensen heb geleerd wat het belang is van een voorraad om de maanden waarin geen goede aanbiedingen zijn te overbruggen. Volg je me nog niet zo lang of heb je om een andere reden nog geen voorraad op kunnen bouwen en heb je onverhoopt iets nodig? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Eenmalig voor een huismerk kiezen, is één optie. Zeker als je niet per se merkvast bent, maar gewoon voor de goedkoopste optie gaat kan dit op dit moment juist de goedkoopste optie zijn. Ben je wel merkvast? Dan is elke aanbieding beter dan geen, neem de kleinste verpakking voor de beste prijs. Soms is het gewoon niet anders, neem de les en bereid je voor de volgende keer beter voor. Mijn motto is niet voor niks dat we niets kopen als het ‘nodig’ is, maar als het de beste prijs heeft! 

December is niet de maand om je bodemprijzenlijst op te bouwen. Van de andere kant; doordat we geen dure aankopen hoeven te doen is er wel veel meer geld over voor de aankopen die december feestelijk maken.