toiletpapier
aanbiedingen

Dit is de allerbeste prijs voor toiletpapier

Als je zes jaar lang content maakt over besparen leer je ook wat mensen belangrijk vinden. Voor heel veel dingen zijn er wel mensen die voorkeuren hebben; zo zijn er mensen die echt alleen maar Coca cola drinken of mensen die alleen Calvé pindakaas eten. Maar als het aankomt op toiletpapier, dan willen de meeste mensen gewoon écht niks veranderen of toegeven.

Helaas is toiletpapier de afgelopen jaren echt vreselijk veel duurder geworden. Bij Lidl is de prijs van de XXL verpakkingen in twee jaar tijd met twee euro gestegen en dat terwijl dat eigenlijk al één van de duurste varianten was. Maar we zullen even kijken wat nú een goede prijs is, want we kunnen wel terug blijven kijken en balen dat alles nu duurder is, maar het is nu meer dan ooit belangrijk om niet teveel te betalen! Tijd dus om er eens in te duiken hoe je kunt bepalen wat een goede prijs is voor toiletpapier.

Heel veel uitzoekwerk

Het kostte me even wat struif om goed uit te rekenen wat nou een goede manier zou zijn om uit te rekenen of je te maken hebt met een goede prijs voor toiletpapier. Want zoals ik al zei; zoveel mensen zoveel wensen en die zijn heilig, als het op toiletpapier aan komt. Lange tijd was mijn advies om niet meer dan 20 cent per rol te betalen voor toiletpapier, mijn persoonlijke bodemprijs voor toilet papier is zelfs maar 16 cent per rol. Lange tijd waren alle rollen dan ook ongeveer even dik, maar dat is nu niet meer. Dus heb ik verschillende manieren geprobeerd om een goede prijs te bepalen. Maar er bleek maar één manier die echt voor alle merken en soorten toiletpapier zou kunnen werken…

Dit is de berekening

Hoe reken je nou uit of je een goede deal te pakken hebt? Dat doe je door, om te beginnen, ook gewoon uit te rekenen wat je dus per rol betaalt. Dit doe je door de prijs van de verpakking door het aantal rollen in de verpakking te delen. Voorheen kwam je dan dus idealiter uit op 20 cent of minder, mijn persoonlijke bodemprijs was zelfs 16 cent. Maar helaas verschilt het aantal vellen op de rollen tegenwoordig zoveel dat je nog even door moet rekenen. Daarom deel je het bedrag per rol door het op de verpakking aangegeven velletjes, in mijn geval 200. Dan kom je op 0,08 cent uit. En vervolgens heeft mijn favoriete toiletpapierdeal ook nog 2 lagen, dus het bedrag per vel gaat ook nog door twee. Dan kom je uit op 0,04 cent. Ja, 0,04 cent, als je het als bedrag in euro’s zou schrijven ziet het er zo uit; €0,0004. Máár ik heb ook al gemerkt dat dit helaas géén haalbaar bedrag meer is. Ik zou er dus vooral van uitgaan dat je een toiletpapier zoekt wat goedkoper is dan 0,075 cent per vel, per laag. Duurder is onnodig en zoeken naar een lagere prijs is natuurlijk altijd beter.

Uitslag vergelijkingstest

Om na te gaan welk toiletpapier dan de allerbeste prijs heeft ben ik even aan het rekenen geslagen. Ik heb daarom voor in dit artikel wel even een keus gemaakt welk merk ik de beste koop  vind en welke de laagste prijs heeft. Of je toiletpapier fijn vindt is natuurlijk heel persoonlijk en maar ik raad je echt aan om gewoon een beetje rond te shoppen en verschillende merken/ aanbiedingen te proberen. Alleen dan kun je de beste optie voor jou vinden!

Beste koop: The Good roll 0,073 cent per vel, per laag

De meeste rollen waarmee ik gerekend heb kwamen uit op 0,073 per vel, per laag. Daarom moest ik een andere beoordeling gebruiken om te beslissen wat de beste koop is. En aangezien er achter The Good Roll gewoon een heel goed bedrijf staat promoot ik deze liever dan de 3 laags zacht en sterk van Albert Heijn of de twee laags rollen van Picnic. Om deze prijs te halen neem je een abonnement op 96 rollen, twee-laags, The Wrapless Choice papier. Je kan gewoon aangeven hoe frequent je het wil ontvangen en ook gewoon annuleren/ pauzeren. Vervolgens gebruik je ook de code ROLL25 voor 25 procent extra korting en het papier wordt bij je thuis afgeleverd!

Beste deal: Kruidvat 0,056 per vel, per laag

Ik ben zelf niet zo’n fan van het papier van Kruidvat, maar het is in mijn hele zoektocht langs verschillende acties wél de goedkoopste optie. Om deze prijs te betalen maak je gebruik van de (bijna altijd lopende) actie van drie verpakkingen voor acht euro. Overigens zou je nóg meer voordeel kunnen hebben als je van deze actie gebruik maakt op een Extra Goedkoopavond, wanneer je één keer 30 procent en twee keer 20 procent extra korting kunt scoren. In dat geval zou de prijs per vel, per laag wel heel dicht in de buurt komen van mijn allerbeste bodemprijs!

Dit zou een rol moeten kosten bij 0,07 cent per vel, per laag

Hoeveel lagen Hoeveel vellen Prijs
2 200 € 0,28
3 200 € 0,42
4 200 € 0,56

Nog iets om op te letten

Nu je weet hoe je moet uitrekenen of je een goede prijs betaalt voor je toiletpapier-aanbieding weet je natuurlijk ook wat er cruciaal is om deze berekening te kunnen maken. Je moet namelijk wel weten hoeveel velletjes er op een rolletje zitten. En het is me opgevallen dat waar heel veel huis- en budgetmerken dit wél netjes op de verpakking hebben staan, is dit bij de grote merken lang niet altijd het geval. Dus als je de beste deal wil zoeken is het vooral altijd slim om een verpakking te nemen waarop je dat kan uitrekenen. Blijf ook zeker rekenen en ga niet uit van verwachtingen, want het kan zomaar zijn dat een verpakking waarvan je altijd dacht dat het duur was ineens goedkoper wordt en dus andersom.

Voorlopig heb ik nog een flinke voorraad van toiletpapier waarvoor ik maar 0,004 per vel, per laag. Maar ik ga wel verder kijken en hoop dat in de toekomst de prijzen van toiletpapier weer een beetje normaler worden. Dan blijft de manier van rekenen natuurlijk wel staan, maar wordt het bedrag per vel, per laag hopelijk wat minder hoog. Anders moet ik misschien toch maar aan een bidet?

Dit artikel is geen samenwerking, maar bevat wel affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg als je via deze links een aankoop doet.