waterman
Vakantie

Dit zegt je sterrenbeeld over hoe jij geld zou moeten sparen

Leuke content maken voor in de vakantieperiode is niet altijd even makkelijk. Daarom vroeg ik jullie op Instagram; wat is onmisbaar in een vakantieboek? Naast de puzzels en vakantieverhalen werd de horoscoop eigenlijk het meest genoemd. Daarom leek het mij heel erg leuk om een op sterrenbeelden gebaseerde spaartips te geven. Ik ben natuurlijk geen astroloog, dus ik heb de algemene beschrijvingen van de verschillende sterrenbeelden gebruikt om mijn tips aan te hangen. Neem deze spaartips dus vooral met een korreltje zout en aangezien het vakantie is; ook de rest van de (virgin) margarita!

Ram (21 maart – 19 april)

Rammen zijn impulsief en avontuurlijk en dus ook als het op geld aankomt. Ze hebben moeite met sparen en doen vaak impulsieve aankopen. Omdat ze bereid zijn om risico’s te nemen kunnen ze ook heel ondernemend zijn. Voor een ram kan het dus slim zijn om een depositorekening te gebruiken voor hun spaargeld. Omdat spaargeld daar vast staat voor een bepaalde periode kunnen ze het niet gebruiken voor impulsieve aankopen. Omdat de ram niet schuw is van een avontuur kunnen zij kiezen voor een buitenlandse spaarrekening waar de rente net wat hoger is dan in Nederland.

Stier (20 april – 20 mei)

Met de stabiele en voorzichtige financiële aanpak is de kans dat Stieren al een goede spaarrekening hebben erg groot. Ze hechten waarde aan financiële zekerheid en zijn erg spaarzaam. Wees als stier niet te bang om je geld voor je te laten werken en kijk eens verder dan die bank waar je al je leven lang klant bent. Je zal misschien niet vlug kiezen voor avontuurlijke financiële stappen, maar misschien is het wel slim om eens te kijken of je andere keuzes kunt maken met je geld dan het op de rekening te laten staan!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Voor de tweeling is geld niet saai, ze geven het graag uit aan verschillende projecten, maar kiezen ook vaak voor verschillende projecten. Het is voor de tweeling dus echt wel een aanrader om op zoek te gaan naar een passende side hustle. Zorg wel dat dit geld niet zomaar op je uitgavenrekening terecht komt, maar zet het weg op een spaarrekening. Je durft dat vast wel te doen bij een rekening waar extra veel rente oplevert.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Omdat de kreeft erg gevoelig is voor financiële stress zou ik zeggen; zorg voor zoveel mogelijk verschillende spaarpotjes. Spaar via koopzegels, vul een spaarpot met losse muntjes en spaar natuurlijk op de spaarrekening. Kies een goede spaarrekening bij een bank die jou een zeker gevoel geeft en spaar in potjes om te zorgen dat je zeker weet dat alle mogelijke (nood) situaties financiëel gedekt zijn, dat geeft jou een gevoel van rust en dat is belangrijk.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

De leeuw moet goed oppassen dat ze niet teveel geld uitgeven aan hun luxe leventje en iedereen die daarin deelt. Het is altijd de leeuw die nog een rondje extra geeft en daar is niks mis mee, maar zorg wel dat je je eigen behoeften niet vergeet. Financiële onafhankelijkheid bereik je alleen maar als je goed spaart. Doe dit dus op een rekening waar je niet zomaar verleidt wordt om het eraf te halen. Of spaar koopzegels om je gulle uitspattingen te kunnen financieren!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Ik vraag me eigenlijk af of ik de maagd nog wel kan helpen om meer te sparen. Ze zijn namelijk al heel praktisch en hebben daarom vaak al een goed gestructureerd budget en spaarplan. Ze weten meestal van elke eurocent waar deze heen gaat. Dat geeft wel kansen om wat extra geld weg te zetten naar een spaarrekening waar hogere rente gegeven wordt en voor de maagd kunnen koopzegels ook nog wel een extra spaarpotje opleveren.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Wikken en wegen, dat is weegschaal eigen. Ze zullen dus niet zo vlug impulsaankopen doen, maar er veel vaker een nachtje over slapen. Het is dus ook niet zo belangrijk dat de weegschaal zijn geld goed weg zet, het enige wat belangrijk is is een goede keus maken voor het soort spaarrekening, want ook daartussen kan de keus soms lastig zijn voor een weegschaal. Kies daarom maar gewoon de makkelijkste weg; de spaarrekening bij je betaalrekening.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Lieve schorpioen, denk je ook een beetje aan jezelf? Het is heel erg tof dat je hard wil werken en flinke risico’s durft te nemen, maar doe dat laatste wel alleen met geld dat je echt kunt missen. Je hebt er immers hard genoeg voor gewerkt. Net als bij de ram lijkt het voor jou een goed idee om je geld op een deposito spaarrekening te zetten zodat je er niet teveel gekke dingen mee kan doen, maar je wel lekker hoge spaarrente kunt krijgen!

Boogschutter (22 november – 21 december)

De avontuurlijke en optimistische beeld van de boogschutter kan ervoor zorgen dat ze keuzes maken die misschien niet helemaal verstandig zijn. Zorg dus dat er potjes spaargeld zijn waar je wel aan mag komen, bijvoorbeeld om te reizen, en potjes waar je niet aan mag komen. Soms werkt het al als het ‘uit het oog uit het hart’ is en kun je gewoon je geld op een spaarrekening zetten die niet aan je betaalrekening zit gekoppeld. Maak wel elke maand standaard hetzelfde bedrag over, samen met alle vaste lasten, zo weet je zeker dat je geen gekke aankopen doet.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Voor de sparende steenbok werkt het goed om een doel voor ogen te hebben. En dat zijn meestal geen kleine doelen. Een huis kopen, nieuwe keuken of een andere auto, dat zijn de spaardoelen van de steenbok. Geen side hustle voor de steenbok, maar wel goed verdienen met de main hustle, dat is het doel. Verder is de steenbok een goed in budgetten maken, ze streven naar stabiliteit en dat krijg je alleen als je bovenop je geld zit.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Het gaat watermannen meestal niet zo om geld, ze vinden herinneringen veel belangrijker. Daarom zijn ze geneigd om ook met het geld in het nu te leven. Net als voor de boogschutter is het daarom voor de waterman slim om meteen te sparen als het geld op de rekening komt en goed met potjes te werken voor de overige uitgaven. Want met hun hoofd in de wolken denken ze er niet aan dat hun euro maar één keer kan worden uitgegeven.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Als de vis hun intuïtie volgt, gaat het vaak goed. Daarom werkt cash betalen en sparen ook zo goed voor deze groep. Maar kijk uit dat je je laatste euro’s niet weggeeft aan iemand waarvan je denkt dat diegene het harder nodig heeft dan jij, vis! Ook de materialistische aard van de vis zorgt dat het vasthouden van muntjes en briefjes goed werkt, dus als je wil sparen koop dan een spaarpot waarin je ook echt ziet dat en wat je hebt gespaard!

Net als veel van mijn volgers vind ik horoscopen altijd heel erg leuk om te lezen. Ik weet natuurlijk ook wel dat ze in magazines en vakantieboeken vooral zijn opgeschreven om