Terugblik

Dit zijn de beste deals die ik in 2023 heb gescoord

Dat we in 2023 door een cost of living crisis gingen, zoals ze dat in het Engels zo mooi noemen, betekent niet dat we geen goede deals hebben kunnen scoren. Sterker nog; ik heb echt een aantal geweldige deals gescoord. Ondanks dat ik zelf echt veel minder op ‘jacht’ ben, heb ik toch wel echt leuke deals gescoord!

Robijn wasmiddel voor 10,5 cent per wasbeurt 

Mensen reageren altijd razend enthousiast als je bij Kruidvat gratis wasmiddel of vaatwastabletten krijgt bij aankoop van geselecteerde producten. Maar als je deze acties niet kunt combineren met een 1+1 gratis of tweede halve prijs actie is het eigenlijk nooit een goede deal. Wat dus regelmatig gebeurt is dat Kruidvat dan blijft zitten met voorraden van deze producten. Na de Robijn actie werden deze daarom voor een prikkie aangeboden. Robijn, met 19 wasbeurten, werd daarom voor 1,99 euro aangeboden. Dat is 10,5 cent per wasbeurt terwijl de bodemprijs voor Robijn 15 cent is. 

Unicura voor 1 euro bij Prijsmepper 

Toen ik net begon met besparen, verzamelde ik Unicura. Tenminste daar leek het wel op. Er waren regelmatig acties waarbij een flacon 75 cent kostte of 1 euro. En ze zijn zelfs regelmatig voorbij gekomen in de cashbacks en hierdoor had ik op een gegeven moment een goede voorraad, waardoor ik op een gegeven moment maar gestopt ben met verzamelen. Hoeveel handzeep gebruik je nou eigenlijk? Maar toen kwam de pandemie, handzeep werd schaarste, handen werden véél vaker gewassen en we gingen van twee plekken in huis waar een pompje stond naar drie. In twee jaar tijd was mijn hele voorraad op, maar Unicura bleef maar steeds 2 euro op zijn goedkoopst, langzaam zakte het in 2023 al wel naar 1,75 euro en 1,50 euro. En in september kwam ineens de 1 euro weer voorbij. Helaas niet bij een winkel waar ik heen kon, maar toen ging ik naar Prijsmepper en vond hem daar ook voor 1 euro. Ik was zo gelukkig! Hopelijk kunnen we in 2024 weer een keer genieten van een 75 cent actie! 

Venco dubbelzout 75 cent bij Antiduur.nl 

Als ik de rest van mijn leven nog één soort snoep zou mogen eten zou het drop zijn. Zoute drop. En het liefst dubbelzoute drop. Vroeger haalde mijn moeder elke week een pond drop op de weekmarkt, maar die weekmarkt is niet meer. En dubbelzoute drop vreselijk moeilijk te vinden. In 2021 haalde ik een zak van een kilo bij Sligro en daar deed ik een jaar mee. Nu vond ik dubbelzoute drop bij Anti-duur, voor 75 cent terwijl je hier normaal 2,59 euro voor moest betalen. Als ik ze dus al kon vinden. Ik heb flink ingeslagen want drop heeft dan wel een houdbaarheidsdatum, ik verwacht niet dat het heel vlug slecht wordt erna. 

Invisibobbles met 75 procent korting

Ik ontdekte voor het eerst goedkope Invisibobbles bij Wibra toen ik aan het housesitten was bij Iris. Ik kende de ‘telefoonkoord’ haarelastieken al lang en gebruikte ze met plezier. Maar ik had ze altijd alleen van Action of een andere goedkope plek. Maar nadat ik eenmaal de ‘echte’ had gebruikt wilde ik niet meer anders. Vlak daarna kwamen ze bij Kruidvat in de sale. Eerst met 50 procent korting, later met 75 procent korting. Hierdoor waren de doosjes met ‘blote’ elastiekjes maar 1 euro. En de fluffies/ scrunchies/ die met stof erom gingen over de toonbank voor nog geen 2 euro. Ik ben nu denk ik voor de rest van mijn leven voorzien van elastieken. 

Cola voor 23 cent per liter

Niet alle deals die ik heb gescoord waren dankzij Nederlandse aanbiedingen. Het was ook in 2023 dat Iris en ik ontdekte hoe geweldig goedkoop België is. En de allerbeste deal, die ik eigenlijk wel ‘steal’ durf te noemen, was de cola. Bij Albert Heijn en Jumbo vind je namelijk ‘gewoon’ Nederlandse flessen, met het Nederlandse statiegeld-logo. Je betaalt daar echter niet voor in de Belgische supermarkt, maar kunt deze wel inleveren in Nederland. Dus naast dat de cola hier al 59 cent in plaats van 89 kostte voor anderhalve liter, kreeg ik ook nog eens 25 cent terug. De cola smaakte heerlijk! 

Ik vind het altijd heel erg leuk om even terug te blikken op de deals die ik heb gescoord, want daarbij komen ook alle andere deals nog even voorbij. En ik heb echt wel heel veel leuke deals gescoord, dit zijn de beste en leukste. Wat mij het meest opgevallen is; ondanks dat alles duurder is geworden zijn mijn bodemprijzen toch allemaal wel voorbij gekomen. Niet altijd allemaal op de plekken waar ik ze vroeger vond, maar juist in deze tijd kan creativiteit je dus echt nog op je oude boodschappenbudget houden! 

Wil je ook weten wat mijn beste deals van voorgaande jaren waren? Daarover schreef ik ook in die tijd al een blog dus deze kun je hier lezen: 

2019 https://gierigegerda.nl/de-beste-deals-van-2019/

2020 https://gierigegerda.nl/dit-waren-de-5-beste-deals-van-2020-meer-dan-85-bespaard/