het bonnetje

Het bonnetje van: Pragati

Ik schrijf mijn blogs altijd vanuit mijn eigen beleving, maar besparen is een heel persoonlijke onderneming. Elk huishouden koopt andere dingen, heeft een andere indeling en verkiest andere dingen. Daarom besloot ik eens te vragen naar bonnetjes van lezers. Om te kijken wat ik anders zou doen, wat ik hetzelfde zou doen en misschien wel om nog heel veel te leren!

Het bonnetje van Pragati

Deze dame heeft een prachtige naam! En haar huishouden bestaat, naast haarzelf, uit haar man en 3 (bijna) volwassen zoons. Flink wat monden om te voeden dus en ze geeft daar ongeveer €180,00 aan uit deze week. Dat is ongeveer €36,00 per persoon. Als ik naar de bonnetjes kijk denk ik dat Pragati en haar gezin genieten van het leven door lekker te eten.

Heel erg bedankt dat je wilde deelnemen aan deze rubriek Pragati! Ik zal eens even een blik werpen op de aankopen.

Opvallende aankopen

Hoogvliet

Sperziebonen – Ik neem sperziebonen altijd uit de vriezer. Dit is goedkoper dan vers, ze zijn meestal veel ‘mooier’, al schoongemaakt en in smaak proef ik echt geen verschil. Daarnaast worden diepvriesproducten direct ingevroren en zijn ze dus minstens zo gezond, als niet gezonder dan vers.

Kinderbananen – Oké, ik ga er vanuit dat je gewoon de goedkoopste bananen hebt gepakt, dus geen aanval op haar. Maar wat zijn dit voor rare fratsen van de supermarkten? Kinderbananen? Wat is er mis met gewone bananen waarom ze niet voor kinderen zouden zijn? Marketing is een raar ding, hahaha. (Pragati wist me nog te vertellen dat dit 7 kleinere bananen zijn dan ‘normale’ die met 5 grotere in een kilo zitten. Weer wat geleerd!)

Witte bollen – Wat zijn deze duur! Je gaat ook naar de Aldi, haal ze voortaan daar! Wel heel lekker. Ik eet witte bollen graag met een dikke laag boter en hagelslag. Niet gezond maar dat hoeft ook niet altijd toch?

Rundergehakt – Door de prijs van €3,99 ga ik er vanuit dat dit een 500 gram verpakking is. Kleine prijs winsten zijn te behalen door in plaats van twee verpakkingen van 500 gram te kopen, te gaan voor één verpakking van een kilo. Het kan natuurlijk zijn dat de grote verpakkingen uitverkocht waren.

Pickwick Engelse melange – Je zou eenvoudig veel kunnen besparen door deze alleen in de aanbieding te kopen, thee gaat eigenlijk niet over de datum en kan je dus heel makkelijk in voorraad leggen. Je zou ook eens kunnen proberen of je Engelse thee van het huismerk niet net zo lekker vind. Het kan natuurlijk zijn dat je toch een voorkeur hebt voor Pickwick, maar de besparing is altijd het proberen waard.

Koopmans allesbinder – Ik weet niet of er een speciale reden is dat je voor dit bindmiddel kiest, maar ik ga zelf altijd voor maizena of aardappelzetmeel. Dat is al vlug de helft goedkoper en volgens mij is het niet echt veel verschil in inhoud. Maar nogmaals; ik weet niet of er een speciale reden voor is en misschien zijn er recepten waarvoor je niks anders kunt gebruiken.

Dr. Oetker gist – Je komt ook bij Jumbo, haal je gist voortaan daar van eigen merk! Dat scheelt €0,15 per verpakking van 3. Sowieso is gist hier sinds de tekorten van begin 2020 niet meer iets wat ik pas koop als het op is, het is lang houdbaar en neemt bijna geen plek in. Voor de mensen die bij Lidl komen; ook daar is gist heel goedkoop ik durf alleen zo niet de prijs te noemen.

Hela curry ketchup – Ik wil niet teveel oordelen over wát mensen precies kopen. Maar ik wil hier toch even een applausje geven. Mensen, Hela is de enige curry ketchup die telt. Alle andere zijn inferieur. Dat jullie het weten. Geen discussie mogelijk. 😉 En eerlijk; deze koop ik zelf als hij op is en ik hou geen rekening met acties, daar is dan misschien nog wat te winnen voor mezelf.

Sultana – Op de Sultana zit dan wel korting, maar ik vind het een erg karige korting. Ik zou dit inslaan op het moment dat er een betere actie is en verder kiezen voor een goedkopere variant van een huismerk. Al moet ik zelf eerlijk zeggen; ik eet zelf liever een echt lekkere koek dan zoiets. En als ik dan een gezondere keus zou willen maken zou ik kiezen voor fruit.

Fanta orange zero – Nog iets wat eigenlijk altijd wel in de aanbieding te kopen is. Je betaalt nu €1,21 per liter frisdrank en dat kan (zeker bij Hoogvliet) bijna €0,40 per liter minder. Stel dat je elke week twee anderhalve liter flessen koopt is dat over een jaar gewoon €62,40 dat je meer betaalt dan nodig. Dit is dan 1 item, maar door naar alles zo te kijken kan dat makkelijk honderden euro’s besparen. Nog los van de vraag of het wel A-merk moet zijn, natuurlijk want met een huismerk kun je nog meer besparen.

G’woon tissues – Misschien is dit niet iets waar je per se aan denkt bij goede deals. Tissuedozen gaan over het algemeen langer mee en dus voelt het niet als een enorme kostenpost maar het is het waard om goed te kijken naar deals voor tissues in plaats van ze zomaar te kopen. Dat kan zo wel de helft per doos tissues schelen.

Jumbo

THT afprijzingen – YES! Daar ben ik fan van. Let wel altijd op dat je de dingen koopt die je ook echt nodig hebt en gebruikt. Misschien een inkoppertje, maar toch iets wat ik graag steeds benoem. Ik ben echt dol op die bak, al heb ik er de laatste keer niks uit kunnen halen helaas.

Aldi

Kipfilet – Ik geloof dat die deze week in de aanbieding was. Goede aankoop dus, deze haal ik zelf ook altijd graag.

Parmezaanse kaas – Een goed stuk kaas gaat lang mee. Dus een prima smaakmaker. Ik heb tegenwoordig ook standaard een stukje in de koelkast liggen. Meestal pecorino trouwens, want dan neem ik bij Picnic een stuk van 80 gram voor €1,88 en dat is precies een mooi formaat voor mij om het op te gebruiken voor het uitdroogt.

Pesto – Geen tip om deze goedkoper aan te kopen, wel eentje om hem langer te kunnen bewaren na openen. Ik zet dit soort potjes altijd ondersteboven in de koelkast. Dan groeit er geen schimmel bovenop en kan ik ze gewoon gebruiken tot ze op zijn.

De bonnetjes

Hoogvliet Aldi
1 Prei € 0,70 1 Kipdijfilet € 3,79
1 Sperziebonen € 1,64 1 Kipfilet € 6,49
1 Ijsbergsla € 1,19 1 Mandarijnen € 1,69
1 Spitskool € 1,94 1 Paprikamix € 1,69
1 Komkommer Aanbieding € 0,69 1 Appelen € 2,89
1 Uien € 1,35 1 Kiwi € 2,99
1 Champignons € 1,39 1 Pesto € 0,92
1 Knoflook € 0,95 2
Gebraden gehakt
€ 2,58
1 Puntpaprika € 1,59 1 Cheddar € 1,13
1 Rucola melange € 2,19 1 Amandelen € 1,99
1 Rucola € 1,29 1 Studentenhaver € 2,49
2 Kinderbananen € 3,18 2 Puntpaprika € 2,98
1 Avocado € 2,99 1 Pinda’s € 1,35
2 Volkorenbrood € 2,00 1 Grillworst € 1,49
1 Witte bollen € 1,74 1 Salami € 1,89
2 Ribkarbonade Aanbieding € 3,83 2 Quarter pounder € 6,98
2 Rundergehakt € 7,98 1 Champignon € 1,19
2
Veg slager rul gehackt
€ 5,98 2 Bladsla € 1,98
2 Pinda’s € 4,32 1 Chips € 0,92
1 Kaas € 7,02 Jumbo
2 Saint paulin € 4,70 6 THT afprjzing € 7,50
1 Filet americain Aanbieding € 2,69 1 Oreo € 1,11
2 Worst Aanbieding € 5,00 1 Slagroom € 0,80
1 Pickwick € 1,33 1 Kokoschips € 1,05
1 Allesbinder € 0,63
1 Gist € 0,55
2 Kip kruiden Aanbieding € 2,92
1 Chilisaus € 1,09
1 Hela curry € 2,19
2 Tarwe zemelen € 1,76
1 Lijnzaad € 1,75
2 Fruitspread Aanbieding € 1,99
1 Theunisse € 2,10
2 Sultana twist € 3,54
2 Chips € 1,58
1 Fanta 2-pack € 3,64
4 G’woon KZH € 2,48
4 Heinz frito Aanbieding € 1,99
1 Purina € 7,76
1 Gourmet gold € 0,54
3 Tissues € 3,81
3 Scharrelei € 4,86
1 Melk € 1,65
3 Griekse yoghurt € 5,07
3 Kwark € 2,37
1 Roomboter € 1,89 Totaal € 181,73

Wat mij opvalt

Er staan een heleboel dingen op het bonnetje die bij mij niet op mijn boodschappenlijstje staan. Dit is niet erg, maar daardoor vind ik het moeilijk om een 1 op 1 vergelijking te maken zoals ik bij de vorige twee edities deed. Op de dingen die ik genoemd heb zou ik al ruim €7,00 tot €10,00 besparen door te veranderen wat ik aangaf in de opmerkingen. Dat is op zich niet veel, maar zoals ik telkens zeg; over 52 weken loopt het wel op. Ik zou zelf niet naar 3 verschillende supermarkten gaan en 4 keer boodschappen doen in een week. Elke keer zal je meer meenemen dan je gepland had. Dat kan ook alweer een paar tientjes per maand schelen. Dat is méér dan die ene euro die je bespaart door alle acties af te gaan. En mocht je dan écht 3 supermarkten af willen gaan, zorg dan dat je precies weet wat in welke supermarkt het goedkoopste is dan kun je er écht van profiteren. Mocht het echt nodig zijn om minder uit te geven dan zou ik aanraden vleesproducten, vooral voor broodbeleg zijn er goedkopere opties. Maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat er met 5 man in huis gewoon veel doorheen gaat in een week.

Reactie van Pragati: “Bij de Jumbo kom ik bijna nooit, alleen voor artikelen die ik niet hij Hoogvliet of Aldi kan krijgen. Als ik dan struikel over de bak met aanbiedingen neem ik die mee. In dit geval waren het allemaal hamburgers, lekker invriezen 🙂 De andere tips kan ik wat mee! Waarbij we soms gewoon toch echt het merkartikel willen kopen (Pickwick en Fanta bijvoorbeeld.)”

Jouw bonnetje delen?

Lijkt het je leuk als ik jouw bonnetje(s) bekijk en tips geef? Misschien kan ik je wel helpen met een specifiek probleem in de supermarkt. Stuur dan even een mailtje, met eventueel je specifieke vraag, naar minke@gierigegerda.nl, onder vermelding van ‘Bonnetje’ dan neem ik contact met je op. Bij een publicatie zal alleen je voornaam worden gebruikt, maar het kan ook volledig anoniem als je dat liever wil.