Shoppen

Ik bezocht de nieuwe Die Grenze in Helmond

In de tijd dat ik bezig ben met GierigeGerda.nl heb ik al vaak de tip gekregen om eens bij Die Grenze te gaan kijken. Ook zag ik deze winkel al regelmatig bij aanbiedingensite Pepper.com voorbij komen. Die Grenze is een winkel met veel goedkope producten, veelal met een aflopende datum en uit het buitenland. De winkel zat dan ook lange tijd alleen maar op plekken die enigszins vlak bij de grens met Duitsland liggen, Maar sinds een paar weken hebben wij er ook één in Helmond. Hoogste tijd om daar eens te gaan kijken. De winkel valt overigens niet onder de huidige lockdown regels en is dus gewoon geopend. Samen met Iris ging ik nog net voor de lockdown in ging.

Uitstraling van de winkel

Het is een erg, uh basic winkel. Gewoon schappen met producten en verder niks. De Aldi die er eerst zat was mooier, zeg maar. Dat is helemaal niet erg. Voor de schoonheid gaan we wel naar andere winkels. De winkel is wel heel overzichtelijk, er is eigenlijk maar een looproute en die moet je volgen. Er is ook best wel wat ruimte, toen een dame in een scootmobiel me wilde passeren ging dat gewoon zolang ik niet met mijn karretje midden op het pad stond.

Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik de winkel heel netjes vond. Waar dit soort winkels nog wel eens het slechtste uit hun klanten kan halen, waardoor de winkels rommelig en vies zijn. Nou is deze winkel natuurlijk net nieuw, maar ik weet ook hoe de Kruidvat er op dinsdagmiddag uitziet. Benieuwd dus hoe het eruit gaat zien over een paar maanden of een jaar. Ik denk niet dat ik vaak bij deze winkel te vinden ga zijn, maar als ik een keer een goede deal zie op Pepper.com ga ik er zeker achteraan!

Do’s en don’ts van Die Grenze

Kijk uit naar merken die je normaal ook koopt, maar hier waarschijnlijk voor een goede deal kan scoren. Zoals deze Parodontax, twee voor € 3,99. De normale prijs van een tube van deze tandpasta is al duurder. Nou is bijna €2,00 normaal niet goedkoop voor tandpasta, maar Parodontax is wel weer een merk waar mensen heel erg aan gehecht zijn.

Blijf rekenen of je aanbieding wel zo goedkoop is als hij lijkt. Deze vershoudfolie bijvoorbeeld is met €0,50 per 30 meter niet goedkoper dan andere goedkope vershoudfolie. Het lijkt goedkoper, maar het is dus ook beduidend minder.

Blijf ook in de winkel met elkaar vergelijken. In eerste instantie kwam ik handzeep, antibacterieel, tegen van twee voor €1,00. Later zag ik handzeep staan 3 voor € 1,00. Dus heb ik dit gewisseld. Zelfde geldt voor de toiletblokken. Mr. Muscle was een verpakking van twee stuks voor €1,00. Daarna zag ik Wc Eend drie verpakkingen van twee stuks voor € 1,00.  Die heb ik dus allebei verwisseld voor de goedkopere variant.

Ik vond de verleiding om dingen te kopen wel echt groot. Er waren zoveel lekkere aanbiedingen, maar ik had al besloten welke dingen ik wel zou kopen en dat waren alleen die dingen die altijd in mijn voorraad of keukenkastje staan. En alleen voor minder dan de bodemprijs. En dat is dus heel erg goed gelukt! Het enige geld dat je bespaart, is het geld dat je niet uitgeeft.

Wat nam ik zelf mee?

Er waren veel goede deals te vinden in de winkel, dus dat ik met maar een klein doosje producten de deur uit liep was eigenlijk een wonder. Uiteindelijk gaf ik slechts € 7,00 uit en daarvoor nam ik maar liefst 21 producten mee naar huis. Producten die me normaal al € 18,49 hadden gekost als ik dezelfde items had gekocht. Maar dingen als die bacteriële handzeep zouden me de afgelopen jaren al vlug €9,00 of meer hebben gekost. (En ja ik weet dat antibacterieel niet nodig is. Dat je ook aan je weerstand moet denken. Maar ik hoef me niet voor elke aankoop te verantwoorden, wie het wil kopen staat daar vrij in en wie niet laat het staan.) Ook voor balsamicoazijn betaal ik normaal veel meer, ik koop deze altijd bij Jumbo omdat Aldi (deze variant komt van de Aldi in Duitsland) hier niet standaard balsamico in het assortiment heeft. Mijn besparing is dus eigenlijk nog meer dan de korting die ik heb gekregen.

  • Salina zout 6 zakken van 907 gram voor € 1,00 (Normaal: € 2,12)
  • Cucina balsamicoazijn 3 flessen van 500 ml voor € 1,00 (Normaal: € 2,97)
  • Genuss maffia koffiecups 2 doosjes met 10 cups voor € 1,00 (Normaal: € 2,00*)
  • Wc eend 3-in-1 toiletblok startset 55 ml voor €1,00 (Normaal: € 1,89)
  • Wc eend 3-in-1 toiletblok navulling 3 blisters van 2 x 55 ml voor € 1,00 (Normaal: € 5,97)
  • Duschdas handzeep 6 flesjes van 250 ml voor € 2,00 (Normaal: € 3,54)

*Ik kon dit merk niet vinden dus heb gewoon een goedkope deal van 10 cups voor € 1,00 gebruikt.

De houdbaarheid van de gekochte producten viel me nog reuze mee. De koffiecups zijn deze maand over de datum, maar koffie gaat eigenlijk niet over de datum. Dus als we dat nu op gaan drinken is er niks aan de hand. Ook het zout dat ik kocht was een datumproduct, maar ook zout heeft geen houdbaarheidsdatum. Ten eerste is het al duizenden, zo niet miljoenen jaar oud en ten tweede is het zelfs een product dat je gebruikt om etenswaar langer houdbaar te maken. Dat durf ik dus gerust veel op voorraad te hebben. De balsamicoazijn heeft een houdbaarheidsdatum van november 2023. Dat gaat dus ook wel zeker op! De andere producten hebben geen houdbaarheidsdatum, dus daarvoor tel ik gewoon de vijf jaar waarbinnen ik die producten wil opgebruiken. Daarvoor zet ik op de verpakkingen dat ik ze in 2021 heb gekocht.

Wat dacht Instagram dat ik had uitgegeven?

Nu ik weet wat de normale prijs zou zijn geweest van deze producten is het wel leuk om even te kijken wat mijn Instagram volgers dachten dat ik kwijt was.  Daarom plaatste ik een story, met daarin een zogenaamde ‘vraagsticker’ en de vraag: ‘Wat denk je dat ik heb betaald?’ De antwoorden waren erg uiteenlopend; het laagste bedrag wat genoemd werd was € 2,50. Dat vond ik wel erg ambitieus, zelfs voor een goedkope winkel. Iemand anders benoemde € 4,99, met de gedachtegang dat het dan een Too Good To Go box was, dat vond ik een heel leuke gedachte, maar nee dus. Het hoogst genoemde bedrag was € 26,00. Meesten hadden toch niet verwacht dat ik zó weinig kwijt was, meeste gokten op maar net wat minder dan de werkelijke waarde, tussen de € 13,00 en de € 18,00. Ik denk dat ik dit komend jaar vaker ga doen, vond het leuk om jullie te laten raden!

Ik heb (nog) geen idee hoe vaak het aanbod wisselt en wat ik er verder nog van kan verwachten. Maar wellicht komt er over een paar maanden wel een keer een leuke update over. Dit artikel is natuurlijk helemaal niet behulpzaam voor mensen die geen Die Grenze in de buurt hebben. Maar voor mensen die dat wel hebben of waar er binnenkort een in de buurt komt (ze zijn flink aan het uitbreiden); gaat dat zien!