Geen categorie

Je eigen vakantiehuis als side hustle

Geld verdienen met vastgoed is HOT! Hoewel het voor de ene groep steeds lastiger is om een eerste huisje te vinden om in te wonen. Kopen anderen een tweede of zelfs derde huis om hun inkomen mee te verdienen. Maar je hoeft niet meteen een heel woonhuis te kopen om mee te doen met deze hype. Je kan wellicht wel een chalet kopen om te verhuren aan andere vakantiegangers. 

Een eigen vakantiehuisje 

Natuurlijk heeft een eigen vakantiehuisje al voordelen voor je eigen vakantie. Het is een investering, maar die investering ga je langzaam inlossen en daarna kost je vakantie je bijna niets meer. Door je vakantiehuisje te verhuren op de momenten dat je er niet bent verdien je die investering sneller terug. Doe je dit als particulier? Dan vallen de inkomsten van het verhuren van je vakantiehuis in Box 3 (vermogen) bij je opgave inkomstenbelasting. 

Hier moet je wel rekening mee houden

Er zijn wel enkele dingen waar je op moet letten voor je ervoor kiest om een vakantiehuisje te verhuren. Zo is het verstandig om te kijken of je wel mág verhuren op de locatie waar je je chalet of stacaravan neer wil zetten. Hoewel je in principe geen vergunning nodig hebt voor verhuur, kan een gemeente of eigenaar van de grond wel extra regels instellen voor verhuur. Daarnaast zijn er ook nog verschillende platforms waar je je vakantiehuis kan verhuren, kies degene die het best bij jou en je manier van verhuren past. Want het is wél goed om erbij na te denken dat een vakantiehuisje dat verhuurd wordt wel onderhoud nodig heeft. Dus het is niet helemaal lazy money.    

Inspiratie op doen

Voordat je je hart verliest omdat je een stacaravan te koop ziet staan. Is het ook al leuk om inspiratie op te doen. Waar zou je graag je vakantiehuisje hebben staan? Liever op een kinderrijke camping of meer in een stille bosrijke omgeving. Ga je voor luxe of back to basics? Wat voor stijl wil je het vakantiehuisje meegeven? Klassiek met veel tweedehands en vintage of juist liever modern met heel veel nieuwe spullen. Fantaseren over hoe je chalet of stacaravan eruit zal komen zien is misschien nog wel het leukste onderdeel. 

In deze tijd is een side hustle natuurlijk een perfecte manier om wat extra geld te verdienen. Dat heeft soms een investering nodig, zeker in dit geval. Maar dan heb je wel een win-win situatie want niet alleen een side hustle, maar ook een leuke eigen vakantieplek!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bergjes.nl via Blog Brains.