Recept

Mexicaanse quinoa salade*

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 200 gram verse spinazie
  • 1/2 tl chiliflakes
  • 75 gram quinoa
  • Mexicaanse kruiden
  • 4 taco schelpen
  • 10 gram peterselie

Stap 1 – Verwarm olijfolie in een pan en bak daarin de quinoa tot het een beetje gaat poffen, dan voeg je de Mexicaanse kruiden, paprika en spinazie toe en bak dit geheel aan.

Stap 2 – Leg de tacoschelpen in een op 175 graden voorverwarmde oven.

Stap 3 – Voeg steeds een scheutje water toe aan de quinoa tot dit gaar is. Een beetje zoals je ook risotto zou maken. Dit is normaal niet hoe je quinoa zou bereiden, maar ik vind dat in dit gerecht wel een prettige manier.

Stap 4 – Prak de avocado met een beetje limoensap zodat dit niet verkleurd.

Stap 5 – Verdeel de quinoa over de 2 borden, breek de tacoschelpen in stukjes en prik ze er in en schep een flinke lepel avocado erbij.

*Dit recept is onderdeel van een weekmenu.