online boodschappen bestellen
Boodschappen

Online boodschappen doen kán je tientallen euro’s besparen

Boodschappen doen is voor niet iedereen even leuk of makkelijk. Vooral dat budget vasthouden is voor veel mensen een enorme klus. Hoewel het echt een luxe is, kan boodschappen online bestellen dan juist een enorme uitkomst zijn. Thuis achter de computer, onder het genot van een kop thee de boodschappen bij elkaar klikken kan je euro’s besparen ten opzichte van zelf door de drukke winkel slenteren. Ik maak er zelf graag gebruik van de bezorgservice van Jumbo of Albert Heijn met de feestdagen, maar bestel ook steeds vaker bij Picnic,

Geen impuls aankopen

Impuls aankopen kunnen een flinke deuk geven in je boodschappenbudget en door online te shoppen zul je daar geen last van hebben. Of in ieder geval stukken minder. Doordat je heel gericht zoekt naar de dingen op je boodschappenlijstje wordt je veel minder verleid zoals in de supermarkt, waar overal bakken en rekken met aanbiedingen staan die om je aandacht roepen. Om nog niet te spreken van al die andere winkels naast de supermarkt waar je wellicht even naar binnen glipt en meer geld uitgeeft dan je eigenlijk had gepland.

Niks vergeten

Wat ik zelf zo handig vind aan online shoppen is dat je tijdens het winkelen nog kan kijken of je iets nodig hebt als je erover twijfelt. Het overkomt ons allemaal toch wel met regelmaat, dat je in de winkel staat en ineens twijfelt of je nog wel genoeg tomaten, suiker of paprika chips hebt. Daarnaast heb je meestal nog wat tijd om je bestelling aan te passen als hij eenmaal geplaatst is, zodat je gemiste producten nog toe kan voegen als je toch iets was vergeten. Zo blijft het bestellen van je boodschappen je enige boodschappenmoment en dat alleen scheelt al flink wat geld. Maar natuurlijk maak je sowieso al gebruik van de een voor nu, twee voor later voorraadtactiek waardoor je eigenlijk nooit zonder je meest gebruikte producten kan zitten. Toch? ?

Je ziet wat je uit geeft

Dit is in de winkel ook prima bij te houden als je een winkel hebt met zelfscanners, maar als je die niet in de buurt hebt kun je online ook precies zien wat je al uit hebt gegeven aan je boodschappen. Komt je budget wel in zicht? Dan is het misschien verstandig om te kijken waar je nog kunt besparen. Wellicht kun je een A-merk nog inwisselen voor een huismerk? Of ergens anders een switch maken waardoor je voordeliger uit bent. Bij Jumbo en Albert Heijn kun je heel handig alle producten op prijs sorteren, maar vergeet ook niet te inhoud van je product te vergelijken!

Alle aanbiedingen op een rijtje

Niet alleen heb je zo alle aanbiedingen bij elkaar op een pagina staan, in plaats van verspreid door de hele winkel. Ook is met een druk op de knop duidelijk welke producten onder die aanbieding vallen. Zo gebeurt het dus niet meer dat je net het verkeerde product in je wagentje hebt gegooid en bij de kassa ineens tóch het volle pond betaald. Daarnaast hoef je niet kris kras door de winkel op zoek naar alle aanbiedingen en zo langs alle verleidingen die je niet op je lijstje had staan.

Altijd de beste prijs

Ik geef toe, het zal je wat extra tijd kosten, maar je kunt prima kijken bij welke winkel je het goedkoopst uit bent deze week. Is het Picnic, Jumbo of deze week tóch Albert Heijn? Welke winkel de goedkoopste is hangt ontzettend af van je boodschappenlijstje en persoonlijke wensen, dus zelf onderzoek doen is altijd slim. Met online bestellen van boodschappen kun je in dezelfde week met verschillende aanbiedingen de bestellingen een op een vergelijken. Zo heb je altijd de beste prijs. Let er wel op de inhoudsmaten van de producten die je vergelijkt,  want soms kan een product goedkoper lijken terwijl het eigenlijk ook gewoon minder inhoud heeft.

Er zijn ook wat nadelen

Helaas moet je voor een thuisbezorgde bestelling vaak wel een flinke order plaatsen, iets wat waarschijnlijk prima lukt als je een gezin hebt maar als je een tweepersoons huishouden hebt of single bent is dat misschien wel wat anders. Wel zijn er voor ophalen bij een pick-up-point vaak lagere minimumbedragen en bij Albert Heijn kun je op bepaalde dagen al vanaf 50 euro een bestelling plaatsen. Dan zijn er ook nog de bezorgkosten, die wel wegvallen onder verschillende voorwaarden. Bijvoorbeeld als je bepaalde items koopt, dat is niet altijd voordelig maar ik heb alsnog liever zes zakken chips dan niks voor de kosten van het bezorgen. Bij Picnic is wat dat betreft wel een uitkomst. Je kunt hier al bestellen vanaf 35 euro en bezorgen altijd gratis en met de code Minke482 (dit is een affiliatecode) krijg je 10 euro korting op je eerste bestelling.